HP-datorer - blinkande eller blixtrande skärm efter uppgraderingen till Windows 10

Det här dokumentet gäller för alla HP- och Compaq-datorer som uppgraderades till Windows 10.
När Windows 10-uppgraderingen är klar kommer skärmen att blinkar eller blixtra på Windows-skrivbordet.
För att lösa detta problem, förbered datorn genom att utföra en maskinvaruåterställning på en bärbar dator eller starta om en stationär dator. Instruktionen finns i nästa avsnitt.
Fortsätt med följande steg i sin ordning.

Steg 1: Förbered datorn med en maskinvaruåterställning

Det första steget är att förbereda datorn. Se lämpliga anvisningar under din datortyp.
  • Bärbara datorer: Utför en maskinvaruåterställning med anvisningar för din bärbara dator, om den har ett flyttbart batteri eller en fast, icke-flyttbart batteriet.
  • Stationära datorer: Starta om datorn med hjälp av instruktionerna nedan.

Steg 2: Kontrollera att Windows är uppdaterad.

När du har gjort en hård återställning på den bärbara datorn eller startat om den stationära datorn enligt beskrivningen i steg 1, är det nödvändigt att kontrollera att Windows har de senaste uppdateringarna.

Steg 3: Avinstallera Norton antivirus (i förekommande fall)

För att rätta till att skärmen flimrar, hämta Norton-verktyget. När du har hämtat det, starta datorn i felsäkert läge och kör sedan korrigeringsverktyget. När du har kört korrigeringsverktyget, starta om datorn i normalt läge.

Steg 4: Uppdatera uppsättningen av samverkande kretsar och grafikdrivrutiner

Mer information finns i Hämta eller uppdatera programvaran och drivrutiner för HP-datorer för detaljerade anvisningar om att uppdatera drivrutinerna.

Systemåterställning eller Gå tillbaka

Om, efter uppgradering till Windows 10, du inte är nöjd, finns det några sätt att återgå till det operativsystem du har uppgraderat från. Se avsnittet Kan jag gå tillbaka till min tidigare operativsystem? i det här HP-supportdokumentet: Var hittar jag Windows 10-drivrutiner och programvara för min modell? Läs varje objekt noga innan du avgör om ditt återställningsalternativ, eftersom villkoren för ditt operativsystem och din data varierar beroende på ditt val.