• Information
    Windows 11

Hitta vanliga frågor och svar här.

• Respons

Läser in...

HP-skrivare - Installera och använda HP Smart-appen (Windows 10)

|||UNTRANSLATED_CONTENT_START|||This document is for HP printers and the HP Smart app for Windows 10 computers.|||UNTRANSLATED_CONTENT_END|||
Appen HP Smart innehåller verktyg för att skriva ut, skanna, kontrollera bläcknivåer och konfigurera skrivaren i ett trådlöst nätverk.
Du kan behöva ett HP-konto för att använda vissa HP Smart-funktioner. Om du inte har ett konto kan du skapa ett under programvaruinstallationen.
obs!
Det här dokumentet gäller för HP Smart-appen i Windows 10. Om du använder en Mac eller en mobil enhet, går du till Installera och använda HP Smart-appen (Mac) eller Installera och använda appen HP Smart (Android, iOS).
Ikonen för HP Smart-appen

Steg 1: Installera appen HP Smart

Installera appen HP Smart och lägg sedan till skrivaren.
  1. På din Windows 10-enhet, gå till HP Smart (på engelska) för att hämta appen från Windows Store och följ sedan anvisningarna på skärmen för att hämta och installera appen.
    obs!
    Koppla från en VPN-anslutning (Virtual Private Network) innan du hämtar den.
  2. När installationen är klar öppnar du HP Smart-appen.
  3. På välkomstskärmen klickar du på Fortsättoch sedan på Ja.
    Den låter HP Smart-appen samla in användardata.
  4. Klicka på något av följande alternativ, beroende på dina krav:
    • Installera en ny skrivare: Installera en ny skrivare eller Anslut till en skrivare som redan har installerats.
    • Logga in: Skapa ett HP-konto eller logga in på ditt HP-konto för att använda HP Smart-funktioner. Om du tillfrågas om Kontoverifiering följer du anvisningarna på skärmen för att söka efter verifieringskoden.
    • Hoppa över nu: Gå till startskärmen för HP Smart-appen.
  5. Klicka på Lägg till skrivare eller plus teckenpå startskärmen .
    obs!
    HP Smart söker efter skrivare i läget för trådlös konfiguration eller skrivare som redan är anslutna.
    • Skrivare i trådlöst inställningsläge: HP Smart listar skrivaren med modellnamn och installations alternativ.
    • Trådlösa eller Ethernet-anslutna skrivare: HP Smart listar skrivaren med modellnamnet och IP-adressen.
    • USB-ansluten skrivare: HP Smart listar skrivaren med modellnamn och USB-port.
  6. Välj skrivare och klicka sedan på Fortsätt.
  7. Om HP Smart inte söker efter skrivaren i den första sökningen klickar du på skapa en ny skrivare och väljer en metod för anslutning och klickar sedan på Fortsätt.
    Skärmen Skrivarinställning
  8. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra installationen.
Om skrivaren fortfarande inte identifieras, Stäng och öppna HP Smart-appen och Lägg sedan till skrivaren igen.

Steg 2: Skriv ut eller skanna dokument och foton

På HP Smart-appens startskärm, klicka på en panel för att skriva ut eller skanna ett objekt från skrivaren eller skanna bilder med kameran i din Windows 10-enhet.
HP Smart-appens startskärm

Steg 3: Hantera skrivarinställningar, meddelanden och förbrukningsmaterial

På startskärmen kan du visa skrivarens status och komma åt din HP Instant Ink-instrumentpanel eller komma åt skrivarinformation, skrivarrapporter och underhållsuppgifter.
obs!
Skrivarinformation, rapporter och verktyg varierar beroende på skrivare.
  • Visa skrivarstatus: Bekräfta att skrivaren är klar för användning. En gul varningstriangel visas när skrivaren behöver åtgärdas.
  • Kontrollera bläck- eller tonernivåer och beställa förbrukningsmaterial: Se de uppskattade bläck- eller tonernivåerna på huvudfönstret. För att beställa förbrukningsmaterial klickar du på din skrivare, på status för förbrukningsmaterial och sedan på Beställ förbrukningsmaterial.
  • Få åtkomst till HP Instant Ink-panelen: Klicka på HP Instant Ink-rutan för att öppna HP Instant Ink-panelen, eller registrera din skrivare i HP Instant Ink.
  • Skriva ut rapporter och öppna verktyg: Klicka på din skrivare, och klicka sedan på Skrivarrapporter för att skriva ut rapporter som en statusrapport för skrivaren, sida för nätverkskonfiguration eller rapport om utskriftskvalitet. Klicka på Utskriftskvalitetsverktyg för att utföra underhållsåtgärder på skrivaren.
  • Visa trådlös status och information: Klicka på din skrivare och klicka sedan på nätverksinformation för att visa information som skrivarens IP-adress, Wi-Fi Direct-namn och nätverksstatus.
  • Visa en lista över utskriftsjobb: Klicka på skrivaren och klicka sedan på se vad som skrivs ut för att visa de senaste utskriftsjobben.
    Inte alla skrivarmodeller stöder denna funktion.
  • Gå till skrivarens inbyggda webbserver (EWS): Klicka på din skrivare, och klicka sedan på Avancerade inställningar för att öppna skrivarens inbyggda webbserver (EWS).
  • Glöm bort en skrivare: Högerklicka på din skrivare och klicka sedan på Glöm den här skrivaren för att ta bort en skrivare från startskärmen.
  • Quick Reference: Klicka på din skrivare och klicka sedan på Snabbreferens för att öppna skrivarens Essentials-sida eller skrivarens hemsida.

Steg 4: Lär dig mer om ytterligare funktioner och resurser

Utforska ytterligare funktioner av HP smart-appen på HP Smart-appens hemskärm och få åtkomst till supportresurser från HP.
obs!
Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga för skrivaren.
  • Print Anywhere: Använd din mobila enhet för att skicka utskrifter via Internet när du är borta från din skrivare. Tillgänglig på vissa HP-skrivare. Gå till Print Anywhere med appen HP Smart om du vill ha mer information.
  • Smarta uppgifter: Skapa genvägar för utskrift, e-post eller spara filer från HP Smart-appen. Gå till Använda smarta uppgifter om du vill ha mer information.
  • Mobila fax: Skicka fax från din Windows 10-dator till en faxmaskin eller faxkompatibel skrivare. Gå till Skicka fax med appen HP Smart om du vill ha mer information.
  • Printables: Åtkomst till gratis utskrifts innehåll för barn, till exempel inlärnings kalkylblad, färgläggningssidor, pussel och läsmaterial.
  • Hjälp och support: Lär dig mer om HP Smart, information om skrivare och anslutningar, hur du skriver ut, skannar och delar, länkar till ytterligare hjälp och support och snabb och gratis hjälp från vår virtuella agent. Virtual agent-språk som stöds är engelska, spanska, tyska, holländska, franska, japanska, förenklad kinesiska och portugisiska.
  • Diagnostisera & Fix: Använd det här automatiserade verktyget för att snabbt lösa utskrifts-och skanningsproblem.
  • Inställningar: Anpassa startskärmen och få ytterligare information om t.ex. sekretesspolicy, datainsamling, feedback och mycket mer.
  • Aktivitet: Åtkomst aktivitets Center för att Visa löpande aktivitet för utskrift, smart uppgift, mobil fax och Visa meddelanden till ditt HP-konto eller HP-förbrukningsmaterial.
  • Mitt HP-konto: Du får åtkomst till ditt HP-konto där du kan hantera konto, lägga till dina skrivare och hantera HP-förmåner. Innehållet kan variera beroende på konto typ.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Läs följande avsnitt för mer information om att använda appen och felsöka problem.