HP-datorer - Ändra standardappar (Windows 10)

Det här dokumentet avser HP- och Compaq-datorer med Windows 10.
Använd det här dokumentet för att lära dig hur du anpassar vilka appar som Windows automatiskt använder för att öppna bilder, webbsidor, musik och andra filtyper.
Applikationsinställningarna för business-datorer kommer kanske att hanteras på IT-nivå och kommer kanske inte kunna konfigureras i Windows. För att bekräfta, kontakta din företagets IT-avdelning eller din lokala IT.

Videoöversikt

Den här videon visar hur du ändrar standardappar i Windows 10.

Ändra dina standardappar i Windows 10

Utför följande steg för att ändra vilka appar som datorn använder för att öppna vissa filtyper:
  1. Tryck på tangenterna Windows + I för att öppna Inställningar.
  2. Klicka på Appar för att öppna appinställningarna.
    Figur : Öppna appinställningarna
    Öppna inställningar
  3. Klicka på fliken Standardappar från menyn till vänster.
    Figur : Standardappar
  4. Välj en app som du vill ändra i listan, klicka på den och klicka på önskad app från menyn som visas.
  5. Stäng Inställningar.