HP-datorer - Använda den personliga digitala assistenten Cortana (Windows 10)

Det här dokumentet avser HP- och Compaq-datorer med Windows 10.
Personliga digitala assistenten Cortana kan du hantera din personliga information, inställningar och en rad olika uppgifter. För att använda Cortana, måste datorn vara ansluten en aktiv Internetanslutning.
  obs!
Cortana är inte tillgängligt i alla länder/områden eller språk. Besök Microsofts webbplats för att se Cortanas regioner och språk (på engelska).
Läs det här dokumentet för att lära dig hur man skriver ut.
  • Konfigurera Cortana
  • Använd Hey Cortana
  • Öppna program, filer och appar
  • Lägga till favoritplatser
  • Använd påminnelser
  • Ändra Cortana-inställningar
  • Använda Cortana i Microsoft Edge
Konfigurera Cortana för första gången
Innan du börjar att använda funktionen Cortana-digital assistent, kommer Microsoft att fråga efter tillstånd om att samla in din personliga information.
  obs!
Taligenkänning är inte tillgängligt på alla språk och fungerar inte med alla datorer. Rekommendationer om vad du ska göra om den här funktionen inte fungerar med din dator finns på Vad kan jag göra om konfigurationen av Cortana misslyckas? i det här dokumentet.
  1. Se till att datorn är ansluten till en aktiv Internet-anslutning.
  2. Du öppnar Cortana genom att klicka på rutan Fråga mig vad som helst, även kallat Cortanas sökruta.
    Placering för Cortanas sökruta
  3. I fönstret Finns det något annat jag kan göra?, granska vilka typer av uppgifter som Cortana kan hjälpa till att utföra, klicka på Cortana kan göra mycket mer ….
    Klicka på Cortana kan göra mycket mer...
  4. I fönstret Fint, tack så mycket!, klicka på Logga in.
    A låt oss får du loggar in öppnas.
    Klicka på Logga in
  5. På den låt oss får du loggar in fönster, klicka på det konto du vill använda eller klicka på Microsoft-konto för att lägga till eller skapa ett annat konto. Klicka på Fortsätt och följ sedan de anvisningarna på skärmen för att logga in.
    Placering av knappen På
Aktivera funktionen Hej, Cortana
Du kan lära Cortana att identifiera din röst och aktivera Cortana genom att säga Hej, Cortana. Den här handsfreefunktionen låter dig använda röstkommandon för att informera Cortana om vad du vill. |||UNTRANSLATED_CONTENT_START|||For example, you can say, "Hey Cortana, wake me up at 6 AM."|||UNTRANSLATED_CONTENT_END|||
  obs!
Taligenkänning är inte tillgängligt på alla språk och fungerar inte med alla datorer. Rekommendationer om vad du ska göra om den här funktionen inte fungerar med din dator finns på Vad kan jag göra om konfigurationen av Cortana misslyckas? i det här dokumentet.
  1. Kontrollera att Cortana är konfigurerat. För mer information, se Konfigurera Cortana för första gången i det här dokumentet.
  2. Se till att datorn är ansluten till en aktiv Internet-anslutning.
  3. Cortana sökrutan och klicka sedan på ikonen Inställningar .
  4. Lokalisera avsnittet Hej, Cortana, och klicka sedan på på/av-växlingsknappen för att aktivera funktionen.
    Ett behörighetsfönster visas.
    Klicka på växlingsknappen för att aktivera Hej, Cortana
  5. I avsnittet Hej, Cortana, klickar du på Lär dig hur jag säger “Hej, Cortana”.
    Klicka på knappen lär dig hur jag säger “Hej, Cortana”
  6. I fönstret med meddelandet som ber dig att upprepa sex fraser, klickar du på Start.
    Cortana visar de sex fraserna, en för en.
    Placering av knappen Start
  7. Upprepa fraserna när de visas. När du slutfört fraserna, Cortana visas en du färdig! meddelande.
    Du är alla inställd! meddelande
Använda Cortana för att hitta program, filer och appar i Window
Cortana kan hjälpa dig att snabbt hitta hjälpen i Windows. Du kan till exempel fråga Windows Hur ändrar jag textstorlek, Var finns Kontrollpanelen eller Vad är min IP-adress. Du kan även söka efter Windows-filer och appar genom att säga eller skriva in namnet på filen eller appen.
Använda Cortanas anteckningsbok
Använd Cortanas anteckningsbok för att hjälpa Cortana att hålla reda på dina personliga intressen. Du kan lägga till intressen genom att ändra inställningarna för metoder för. Några av dessa intressen är aktiverade som standard. Cortana tillhandahåller en rad olika länkar att organisera och hantera metoder för, t.ex:
  • Äta och dricka: Få rekommendationer på platser att äta och dricka
  • Ekonomi: Följ vinster och förluster på aktiemarknaden
  • Nyheter: Få de senaste rubrikerna och nyhetsstoffen om ämnen som intresserar dig
Fönstret HP Scan
Lägga till favoritplatser
Använd Favoritplatser i Cortana för att lagra dina favoritplatser. Cortana ger också anvisningar för att hämta till din destination snabbt. Öppna Cortana Notebook-datorn för att ändra eller lägga till en favoritplats.
  1. Klicka på Cortanas sökruta.
    Klicka på Cortanas sökruta
  2. Klicka på ikonen anteckningsbok , klicka på ikonen penna i fönstret anteckningsbok.
    Fönstret Lägg till en enhet öppnas.
    Lägga till favoritplatser
  3. Klicka på knappen Lägg till .
    Fönstret Lägg till en enhet öppnas.
    Klicka på Lägg till foto
  4. Skriv in namnet på din favoritplats i rutan Lägg till en favorit. Om du till exempel vill lägga till din favoritrestaurang, skriver du in namnet på restaurangen och väljer sedan restaurangen bland sökresultaten.
    Exempel: Lägg till en favoritrestaurang
  5. Om du vill ge din favoritplats ett smeknamn skriver du in namnet i rutan Smeknamn och klickar sedan på Spara .
    Adressen, en länk till en karta och telefonnummer läggs till i dina favoriter.
    Lägga till favoritplatser
  6. För att visa dina favoritplatser, klicka på ikonen anteckningsbok , klicka på ikonen penna .
    En lista med dina favoritplatser visas.
  7. För att redigera favoritplats, Visa en karta eller ta bort en favoritplats, klicka på menyikonen , Välj Redigera, Visa i Mapseller ta bort från menyn.
    Lägga till favoritplatser
Ändra namnet som Cortana använder för dig
Öppna Cortana Notebook för att ändra namnet som Cortana använder för dig.
  1. Klicka på Cortanas sökruta.
    Klicka på Cortanas sökruta
  2. Klicka på ikonen anteckningsbok , klicka sedan på din e-postadress under ditt namn.
    Fönstret 5/5 visas.
    Öppna en fil
  3. Tryck på Ändra mitt namn.
    Placering av knappen Ändra mitt namn
  4. Skriv in ditt namn i rutan och klicka sedan på Enter.
    Hitta återställningsknappen
  5. Om du vill höra hur Cortana uttalar ditt namn klickar du på Hör hur jag säger det.
    Cortana säger ditt namn.
    • |||UNTRANSLATED_CONTENT_START|||If Cortana says your name correctly, click Sounds Good, and then click Done.|||UNTRANSLATED_CONTENT_END|||
    • Om Cortana inte säga ditt namn korrekt, klicka på det är feloch följa de anvisningarna på skärmen anvisningarna.
    Meddelandet bra, tack ”...” visas, där ”...” representerar namnet du valt.
Ändra Cortana-inställningar
Använd Cortanas inställningar för att ändra ditt namn, lära Cortana din röst, ändra dina sekretessinställningar och andra inställningar.
  1. Klicka på Cortanas sökruta.
    Klicka på Cortanas sökruta
  2. Klicka på ikonen Inställningar .
    Fönstret Inställningar visas.
    Fönstret Datorinställningar
Använda Cortana i Microsoft Edge
När du utför en sökning i adressfältet i Microsoft Edge använder Microsoft Edge anpassad information som du har angivit till Cortana för att göra sökresultatet mer relevant för dig. Om du till exempel skriver lokalt väder i adressfältet visar sökresultaten väderinformation för din plats. Ändra din plats, klicka på ändra bredvid den plats som visas på skärmen.
Exempel på Cortana visar lokalt väder
Om du till exempel hittar ett ämne som du vill veta mer om, kan du markera ordet eller frasen, högerklicka på den och sedan klicka på Fråga Cortana.
Markera och högerklicka en fras
  • För att öppna ett fönster med mer information och tillhörande länkar, klicka på Fråga Cortana om ”...”, där ”...” representerar markerade ordet eller frasen.
    Exempel på fönstret Cortana som visar relaterade länkar
  • Om du vill låta Cortana läsa sidan, klickar du på läses upp högt.
    Cortana står på sidan.
    Du kan avsluta, pausa, spola tillbaka, snabbt framåt eller ändra röstbrevlådan av Cortana med på Läs högt verktygsfältet.
    Cortana läses upp högt verktygsfältet
  • För att välja hela webbsidan, klickar du på Välj alla.
  • Kopiera markerade ordet eller frasen, klicka på kopian.