HP:s bärbara datorer - Använda TouchPad eller ClickPad (Windows 10)

Detta dokument gäller för HP:s bärbara datorer med Windows 10.
En TouchPad eller ClickPad är ett pekdon med en tryckkänslig yta placerad vid handledsstödet på den bärbara datorn.
En TouchPad har ett pekkänsligt område, och i kanten av detta finns två eller flera knappar som fungerar som vänster- och högerknapparna på en extern mus.
En ClickPad har inga synliga knappar för vänster- och högerklick, istället har den omarkerade områden - klickzoner - på pekplattan. Om du vill högerklicka med en ClickPad, tryck på det nedre högra hörnet. Om du vill vänsterklicka, knacka var som helst på ClickPad:en eller tryck på det nedre vänstra hörnet.
obs!
HP rekommenderar att du med jämna mellanrum söker efter uppdateringar för program, drivrutiner och system-BIOS för att säkerställa att du får mesta möjliga nytta av din bärbara dator och ditt pekdon. Se avsnittet Uppdatera drivrutinen via Windows Update i detta dokument eller HP-dokumentet Hämta programvara och drivrutiner.
    Figur : Exempel på TouchPad
    Exempel på pekkänsligt område och knappar på TouchPad
  1. Pekkänsligt område
  2. Vänster TouchPad-knapp
  3. Höger TouchPad-knapp
    Figur : Exempel på ClickPad med klickzoner
    Exempel på ClickPad med klickzoner
  1. Zon för vänsterklick
  2. Zon för högerklick
Du kan justera känsligheten för TouchPad:en eller ClickPad:en, aktivera eller inaktivera funktioner och gester och ändra knapparnas funktionalitet.