HP-datorer - Använda två eller flera bildskärmar med en dator (Windows 10, 8)

Detta dokument gäller HP- och Compaq-datorer med fler än en videoutgång och som använder Windows 10 eller Windows 8.
Lär dig att duplicera eller utvidga den stationära datorns bildskärm. Anslut och ställ in en TV-apparat (TV) eller en extra bildskärm till datorn.
  • Duplicera (eller klona) den stationära datorns bildskärm så att samma bild visas på båda skärmarna. Duplicering används främst för presentationer.
  • Utvidga den stationära datorns bildskärm gör att arbetsytan sträcker sig över båda bildskärmarna. Utvidga används ofta för att få större arbetsyta.
obs!
Du kan lägga till ytterligare ett grafikkort i datorn för att få en andra videoanslutning. Kontrollera att båda grafikkorten använder samma Windows 10- eller Windows 8-kompatibla (WDDM) drivrutin.

Video om att använda två eller fler skärmar med en dator i Windows 10

Steg 1: Anslut den andra bildskärmen

Datorer och TV-apparater har en rad olika videoanslutningar. Videoanslutningen på din dator måste passa anslutningen på din TV eller bildskärm.
obs!
Om din dator endast har DVI och din TV inte har någon DVI-port kan du använda en särskild adapter eller konverteringskabel.
  1. Välj anslutningstyp baserat på din andra bildskärm.
    • Bildskärm: VGA-kabel eller DVI-kabel
    • TV: Videokabel (komposit) eller S-videokabel
    • HD-TV: DVI-kabel eller HDMI-kabel
  2. Anslut TV:n eller bildskärmen till datorn med den valda kabeln.
  3. Anslut nätsladden till TV:n eller bildskärmen och slå på den.
  4. Endast TV-anslutningar: Byt TV:ns ingångskälla så att den passar videoanslutningen från datorn (Line-1, Video-1, HDMI osv.). Anvisningar finns i dokumentationen som medföljde TV:n.
    Beroende på TV är bildkvaliteten eventuellt inte är lika bra som på bildskärmen.
  5. Starta datorn.

Steg 2: Konfigurera bildskärmen

Använd stegen i det här avsnittet om du vill konfigurera din bildskärm för presentationer eller för mer skrivbordsutrymme.

Steg 3: Förbättra och anpassa dina bildskärmar (valfritt)

När du har anslutit en extra bildskärm kan du förbättra och anpassa din bildskärm.
  • Aktivitetsfält: Högerklicka på aktivitetsfältet och välj sedan Inställningar för aktivitetsfält. Klicka på listmenyerna för att ange dina inställningar för Aktivitetsfältet.
  • Start-skärmen: På ett utvidgat skrivbord visas Start-skärmen endast på din primära bildskärm.
  • Paneler med appar (Endast Windows 8): På startskärmen kan du dra panelerna från en bildskärm till en annan. Om appen snäpps fast så sker det även på den andra bildskärmen.
  • Bakgrundsbild: Högerklicka var som helst på skrivbordet och välj sedan Anpassa. Välj bilder, färger och teman.
    Exempel på olika bilder på varje skärm
    Olika bakgrundsbilder på varje bildskärm
    Exempel på en bild som spänner över båda skärmarna
    En bild över två bildskärmar