HP Notebook-datorer - Testning och kalibrering av batteriet (Windows)

Det här dokumentet avser HP Notebook-datorer.
Ja, batteriets maxkapacitet förändras med tiden. På grund av den här förändringen i batterikapacitet kanske indikatorn för laddningsnivån i Windows inte visade 100 % laddat. För att få veta batteriets status följer du stegen i detta dokument för att testa batteriet och kalibrera det om det behövs. När batteriet kalibreras återställs batterimätaren så att den visar exakt laddningsnivå i Windows. I det här dokumentet förklaras två metoder för testning och kalibrering av batteriet. En manuell metod för att kalibrera batteriet presenteras också.
obs!
Om du upptäcker att batteriet i bärbara datorn är svullet eller deformerat, gå till Svullnad eller deformering av batteriet i bärbara datorn för vidare information.
Beroende på vilken version av Windows eller diagnostik du använder, kan informationen och grafiken i det här dokumentet skilja sig något åt.