• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP-datorer - Hur du ändrar eller återställer lösenord (Windows 10)

Detta dokument gäller HP-datorer med Windows 10.
Använd det här dokumentet för att återställa lösenordet du använder för att logga in på Windows 10. Det här dokumentet gäller inte lösenordsåterställning för e-post eller andra konton.
Steg 1: Använd HP Guided Solution
ELLER läs dokumentet nedan.
Steg 2: Fastställ vilken typ av konto du har och återställ lösenordet
I Windows finns alternativet att logga in på datorn genom att använda antingen ett Microsoft-konto eller ett lokalt användarkonto.
Ett Microsoft-konto är konfigurerat med en e-postadress och används för alla andra Microsoft-tjänster (OneDrive, Skype, Outlook, Xbox och mer). Om du använder ett Microsoft-konto för att logga in på datorn, kan du återställa lösenordet online. Använd en enhet som är ansluten till Internet för att öppna Microsofts sida för lösenordsåterställning (på engelska) och följ sedan stegen för att återställa lösenordet.
Om du inte har konfigurerat ett Microsoft-konto, fortsätter du till nästa steg för att återställa lösenordet för ditt lokala konto.
Steg 3: Återställ lösenordet för ett lokalt konto
Använd något av följande alternativ för att återställa lösenordet för ditt lokala konto:
  obs!
Innan du gör något försök att återställa lösenordet säkerställ att du använder rätt tangentbordsinställningar och försök med alla tillgängliga metoder för att logga in på ditt konto. Stäng av/sätt på caps lock, använd en alternativ inloggningsmetod (PIN-kod eller bildlösenord, om tillgängligt) eller ändra tangentbordslayout om du har flera layouter inställda i Windows.
Steg 4: Återställ ditt lokala lösenord när inget annat alternativ är tillgängligt
Om du inte har ett Microsoft-konto, det finns inga andra konton i Windows med administratörsrättigheter och du inte har en återställningsskiva för lösenord, försöker du med ett av dessa övriga alternativ:
Se även följande supportavsnitt
Mer information om användarkonton finns i Hantera användarkonton och inloggningar (Windows 10).
Mer information om glömda lösenord finns i Microsoft-supportartikel 189126, Microsoft policy about lost or forgotten passwords (Microsofts policy om borttappade eller bortglömda lösenord) (på engelska).