HP Color LaserJet Enterprise M552, M553 - Skrivarspecifikationer

obs!
Följande specifikationer är korrekta vid tiden för publicering, men kan komma att ändras. Aktuell information finns på www.hp.com/support/colorljM552, www.hp.com/support/colorljM553.
Tekniska specifikationer
Modellnamn
Produktnummer
M552dn
B5L23A
M553n
B5L24A
M553dn
B5L25A
M553x
B5L26A
Pappershantering
Fack 1 (rymmer 100 ark)
Fack 2 (rymmer 550 ark)
Fack 3 (1 x 550-arks pappersmatare)
  obs!
En pappersmatare för 1 x 550 ark kan användas i M552-modellen. Upp till tre pappersmatare för 1 x 550 ark kan användas i M553-modellen.
Tillval
Tillval
Tillval
Skrivarstativ
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Automatisk dubbelsidig utskrift
Ej tillgängligt
Konnektivitet
10/100/1000 Ethernet LAN-anslutning med IPv4 och IPv6
Hi-Speed USB 2.0
Lättåtkomlig USB-port för utskrifter utan en dator och för uppgradering av den inbyggda programvaran
Hardware Integration Pocket (HIP) för anslutning av tillbehör och enheter från tredje part
Stöds inte
HP interna USB-portar
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
HP Jetdirect 3000w NFC/trådlöst tillbehör för utskrift från mobilenheter
Tillval
Tillval
Tillval
Stöds inte
Integrerade HP NFC- (Near-field communication) och WiFi Direct-funktioner för utskrift från mobilenheter
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
HP Jetdirect 2900nw skrivarserver, tillbehör för trådlös anslutning
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Minne
1 GB basminne
  obs!
För M553-modellerna kan basminnet utökas till 2 GB genom att en DIMM-minnesmodul läggs till. M552-modellen stöder inte utökning av minne.
HP säker hårddisk med höga prestanda
Stöds inte
Tillval
Tillval
Tillval
Säkerhet
HP Trusted Platform Module för kryptering av alla data som passerar genom skrivaren
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Kontrollpanelens skärm och inmatning
Grafisk display med fyra rader och knappsats med tio knappar
Stöds inte
Kontrollpanel med färgpekskärm
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Skriva ut
Skriver ut 33 sidor per minut (spm) på papper i A4-storlek och 35 spm på papper i Letter-storlek
Skriver ut 37 sidor per minut (spm) på papper i A4-storlek och 40 spm på papper i Letter-storlek
Lättåtkomlig USB-utskrift (ingen dator behövs)
Operativsystem som kan användas
Följande information gäller de skrivarspecifika Windows PCL 6- och OS X-drivrutinerna och för installationsskivan i förpackningen.
Windows: Installationsskivan med HP-programvaran installerar drivrutinen HP PCL.6 eller HP PCL.6 version 3, beroende på Windows-operativsystem, tillsammans med tillvalsprogramvara vid fullständig programvaruinstallation. Hämta version 4-skrivardrivrutinen av "HP PCL-6" från den här skrivarens webbplats för produktsupport: www.hp.com/support/colorljM552, www.hp.com/support/colorljM553.
Mac-datorer och OS X: Mac-datorer och Apples mobila enheter kan användas med den här skrivaren. Skrivardrivrutinen och skrivarverktygen för OS X är tillgängliga för hämtning från hp.com och kan även vara tillgängliga via Apple Software Update. HP-installationsprogrammet för OS X finns inte på CD-skivan i förpackningen. Så här hämtar du installationsprogrammet för OS X:
  1. Välj Supportalternativ och sedan under Alternativ för hämtning väljer du Drivrutiner, programvara och fast programvara.
  2. Klicka på din operativsystemversion och därefter på knappen Hämta.
Operativsystem
Installerad drivrutin
Anteckningar
Windows® XP SP3, 32-bitars
Den skrivarspecifika skrivardrivrutinen HP PCL.6 installeras för det här operativsystemet som en del av den grundläggande programvaruinstallationen. Den grundläggande installationen installerar endast drivrutinen.
Den fullständiga programvaruinstallationen stöds inte för det här operativsystemet.
Använd UPD-drivrutiner för 64-bitars operativsystem.
Microsoft-support för Windows XP upphörde i april 2009. HP fortsätter att tillhandahålla begränsad support för det avslutade XP-operativsystemet.
Windows Vista®, 32-bitars
Den skrivarspecifika skrivardrivrutinen HP PCL.6 installeras för det här operativsystemet som en del av den grundläggande programvaruinstallationen. Den grundläggande installationen installerar endast drivrutinen.
Den fullständiga programvaruinstallationen stöds inte för det här operativsystemet.
Använd UPD-drivrutiner för 64-bitars operativsystem.
Windows Server 2003 SP2, 32-bitars
Den skrivarspecifika skrivardrivrutinen HP PCL.6 installeras för det här operativsystemet som en del av den grundläggande programvaruinstallationen. Den grundläggande installationen installerar endast drivrutinen.
Den fullständiga programvaruinstallationen stöds inte för det här operativsystemet.
Använd UPD-drivrutiner för 64-bitars operativsystem.
Microsoft-support för Windows Server 2003 upphörde i juli 2010. HP fortsätter att tillhandahålla begränsad support för det avslutade Server 2003-operativsystemet.
Windows 7 SP1, 32-bitars och 64-bitars
Den skrivarspecifika skrivardrivrutinen HP PCL 6 installeras för det här operativsystemet som en del av den fullständiga programvaruinstallationen.
Windows 8, 32-bitars och 64-bitars
Den skrivarspecifika skrivardrivrutinen HP PCL 6 installeras för det här operativsystemet som en del av den fullständiga programvaruinstallationen.
Stöd för Windows 8 RT tillhandahålls genom Microsoft IN OS version 4, 32-bitars drivrutin.
Windows 8.1, 32-bitar och 64-bitar
Den skrivarspecifika skrivardrivrutinen HP PCL 6 installeras för det här operativsystemet som en del av den fullständiga programvaruinstallationen.
Stöd för Windows 8.1 RT tillhandahålls genom Microsoft IN OS version 4, 32-bitars drivrutin.
Windows Server 2008 SP2, 32-bitars
Den skrivarspecifika skrivardrivrutinen HP PCL.6 installeras för det här operativsystemet som en del av den grundläggande programvaruinstallationen. Det grundläggande installationsprogrammet installerar endast drivrutinen
Den fullständiga programvaruinstallationen stöds inte för det här operativsystemet.
Windows Server 2008 SP2, 64-bitars
Den skrivarspecifika skrivardrivrutinen HP PCL 6 installeras för det här operativsystemet som en del av den fullständiga programvaruinstallationen.
Windows Server 2008 R2, SP1, 64-bitars
Den skrivarspecifika skrivardrivrutinen HP PCL 6 installeras för det här operativsystemet som en del av den fullständiga programvaruinstallationen.
Windows Server 2012, 64-bitars
Installationsprogrammet har inte stöd för Windows Server 2012 men de skrivarspecifika skrivardrivrutinerna HP PCL 6 version 3 och HP PCL-6 version 4 har det.
Ladda ned drivrutinen från HP:s webbplats och använd Windows-verktyget Lägg till skrivare när du installerar den.
Windows Server 2012 R2, 64-bitars
Installationsprogrammet har inga funktioner för Windows Server 2012, men de skrivarspecifika skrivardrivrutinerna för "HP PCL 6" och version 4 av "HP PCL-6" sådana funktioner.
Ladda ned drivrutinen från HP:s webbplats och använd Windows-verktyget Lägg till skrivare när du installerar den.
OS X 10.7 Lion, OS X 10.8 Mountain Lion och OS X 10.9 Mavericks
OS X-skrivardrivrutinen och skrivarverktygen är tillgängliga för nedladdning från hp.com och kan även vara tillgängliga via Apple Software Update. HP-installationsprogrammet för OS X medföljer inte på CD-skivan i förpackningen.
För OS X hämtar du det fullständiga installationsprogrammet från supportwebbplatsen för den här skrivaren.
  1. Välj Supportalternativ och sedan under Alternativ för hämtning väljer du Drivrutiner, programvara och fast programvara.
  2. Klicka på din operativsystemversion och därefter på knappen Hämta.
  obs!
För en aktuell lista över de operativsystem som stöds, besöker du www.hp.com/support/colorljM552, www.hp.com/support/colorljM553 för att ta del av HP:s heltäckande hjälp för produkten.
  obs!
Om du vill veta mer om klient- och serveroperativsystem och stöd för drivrutinerna HP UPD PCL6, UPD PCL 5 och UPD PS för den här skrivaren går du till www.hp.com/go/upd. Under Ytterligare information klickar du på Länk till produkter som stöds.
Lösningar för mobila utskrifter
Skrivaren kan användas med följande programvara för mobilutskrift:
  • Programmet HP ePrint
      obs!
    HP ePrint-programvaran stöder följande operativsystem: Windows 7 SP 1 (32-bitars och 64-bitars), Windows 8 (32-bitars och 64-bitars), Windows 8.1 (32-bitars och 64-bitars) samt OS X version 10.6 Snow Leopard, 10.7 Lion, 10.8 Mountain Lion och 10.9 Mavericks.
  • HP ePrint via e-post (HP:s webbtjänster måste vara aktiverade och skrivaren måste vara registrerad på HP Connected)
  • Appen HP ePrint (tillgänglig för Android, iOS och Blackberry)
  • Programmet ePrint Enterprise (kan användas på alla skrivare med ePrint Enterprise Server-programvara)
  • Appen HP Home & Biz (tillgänglig för Symbian-/Nokia-enheter)
  • Google Cloud Print 1.0 (kräver att skrivaren är registrerad med HP Connected och sedan registrerad med Google Cloud)
  • AirPrint
  • Android-utskrift
Skrivarens mått
Mått för modellerna n och dn
Figur : Mått för modellerna n och dn
Skrivaren helt stängd
Skrivaren helt öppen
1. Höjd
399 mm
399 mm
2. Djup
479 mm
771 mm
3. Bredd
458 mm
826 mm
Vikt
n-modellen: 27 kg
dn-modellen: 27,5 kg
Mått för x-modellen
Figur : Mått för x-modellen
Skrivaren helt stängd
Skrivaren helt öppen
1. Höjd
581 mm
581 mm
2. Djup
479 mm
771 mm
3. Bredd
458 mm
853 mm
Vikt
33,4 kg
Mått för 1 x 550-arks pappersmatare
Figur : Mått för 1 x 550-arks pappersmatare
1. Höjd
130 mm
2. Djup
Facket stängt: 458 mm
Facket öppet: 771 mm
3. Bredd
Nedre luckan till höger stängd: 458 mm
Nedre luckan till höger öppen: 853 mm
Vikt
5,8 kg
Mått för skrivarskåp och stativ
Figur : Mått för skrivarskåp och stativ
1. Höjd
295 mm
2. Djup
Luckan stängd: 465 mm
Luckan öppen: 900 mm
3. Bredd
460 mm
Värdet kan ändras. Aktuell information finns på www.hp.com/support/colorljM552, www.hp.com/support/colorljM553.
Vikt
17,7 kg
Värdet kan ändras. Aktuell information finns på www.hp.com/support/colorljM552, www.hp.com/support/colorljM553.
Mått för skrivaren med ett fack för1x550 ark och skåp/stativ
Figur : Mått för skrivaren med ett fack för1x550 ark och skåp/stativ
Skrivaren och tillbehören helt stängda
Skrivaren och tillbehören helt öppna
1. Höjd
876 mm
876 mm
2. Djup
479 mm
900 mm
3. Bredd
458 mm
853 mm
Vikt
51,1 kg
Energiförbrukning, elektriska specifikationer och akustiskt utsläpp
Energiförbrukning
Effektförbrukning (genomsnittlig, W)1, 2, 3
Produktserie4
Utskrift
Redo
Viloläge
Auto-AV
Av
HP LaserJet Enterprise M552
569 W
33,6 W
3,95 W
1 W
0,1 W
HP LaserJet Enterprise M553
624 W
33,6 W
3,95 W
1 W
0,1 W
1Värdena kan ändras.
2Den ström som rapporteras är det högsta uppmätta värdet för alla skrivarmodeller med standardspänning.
3Standardtid från redoläge till viloläge = 1 minut
4Hastigheten är: M552 – 33 sidor per minut i A4-storlek och 35 sidor per minut i Letter-storlek. M553 – 38 sidor per minut i A4-storlek och 40 sidor per minut i Letter-storlek.
Elektriska specifikationer
Ingångsspänning 110 volt 100 till 127 VAC, 60 Hz
Ingångsspänning 220 volt 220 till 240 VAC, 50 Hz
  varning!
Strömkraven baseras på land/region där skrivaren säljs. Frekvensomvandla ej spänningen i nätet. Det skadar skrivaren och gör skrivarens garanti ogiltig.
Akustiskt utsläpp
HP Color LaserJet Enterprise M5521
Ljudeffektnivå
Utskrift (33 sidor/min)
Redo
Deklarerat per ISO 9296
LWAd = 6,5 Bel (A) [65 dB (A)]
LWAd = 4,8 Bel (A) [48 dB (A)]
Ljudtrycksnivå från åskådarposition
Utskrift (3 sidor/min)
Redo
Deklarerat per ISO 9296
LpAm = 51 dB(A)
LpAm = 32 dB(A)
1Akustiska värden kan ändras. Testad konfiguration: HP Color LaserJet Enterprise M552n, vid utskrift på papper i A4-format i 33 sid/min, enkelsidig utskrift.
HP Color LaserJet Enterprise M5531
Ljudeffektnivå
Utskrift (38 sidor/min)
Redo
Deklarerat per ISO 9296
LWAd = 6,5 Bel (A) [65 dB (A)]
LWAd = 4,7 Bel (A) [47 dB (A)]
Ljudtrycksnivå från åskådarposition
Utskrift (38 sidor/min)
Redo
Deklarerat per ISO 9296
LpAm = 51 dB(A)
LpAm = 32 dB(A)
1Akustiska värden kan ändras. Testad konfiguration: HP Color LaserJet Enterprise M553n, vid utskrift på papper i A4-format i 38 sid/min, enkelsidig utskrift.
Område för driftmiljö
Specifikationer för driftmiljö
Miljö
Rekommenderat
Tillåtet
Temperatur
17 till 25 °C
15° till 30 °C
Relativ fuktighet
30 till 70 % relativ luftfuktighet (RH)
10 till 80 % relativ luftfuktighet (RH)
Höjd
Ej tillämpligt
0 till 3 000 m