HP-datorer - Lösa problem med DNS-relaterad Internetanslutning (Windows 8)

Detta dokument avser HP- och Compaq-datorer med Windows 8 och Windows 8.1.
Felaktiga DNS-serverinställningar kan orsaka följande symptom, även när datorn rapporterar en stark signal från Internet:
  • Din webbläsare kan inte läsa några webbsidor.
  • Webbsidor öppnas, men ett rött kryss visas i stället för bilder.
  • Webbläsare visar Sidan är inte tillgänglig vid oregelbundna tillfällen.
  • Du har en begränsad eller ingen anslutningsbarhet.
Det här dokumentet innehåller lösningar för Internet-anslutningen relaterat till felaktigt konfigurerade DNS-inställningar. Följ stegen i det här dokumentet för att konfigurera DNS-serverinställningar och få åtkomst till Internet.
  1. Skriv Kontrollpanel på startskärmen så att snabbknappen Sök öppnas. Välj sedan Kontrollpanel i sökresultatet.
    Figur : Sökresultat för Kontrollpanelen
    Snabbknapp för resultat i “Kontrollpanelen” i Windows 8.
  2. I Kontrollpanelen klickar du på Visa nätverksstatus och -åtgärder.
    Figur : Kontrollpanelen
    Visa nätverksstatus i Kontrollpanelen
  3. Klicka på Ändra inställningar för nätverkskortet.
    Figur : Nätverks- och delningscenter
    Inställningar för nätverkskortet i Nätverks- och delningscenter
  4. Högerklicka på nätverkstyp som du använder för att ansluta till Internet med (Wi-Fi eller Ethernet) och klicka sedan på Egenskaper.
    Figur : Nätverksanslutningar
    Välj egenskaper för Wi-Fi från fönstret Nätverksanslutningar
  5. Bläddra ned i fönstret Egenskaper och välj Internetprotokoll version 4 (TCP/IPv4)och klicka sedan på Egenskaper.
    Figur : Wi-Fi-egenskaper
    Internet-protokoll IPv4 markerad
  6. Välj Använd följande DNS-serveradresseri fönstret Internetprotokoll.
    Figur : Egenskaper för Internetprotokoll version 4 (TCP/IPv4)
    Ange en önskad DNS-server i egenskaperna för IPV 4
  7. Ange följande för offentliga DNS-servrar:
    • Önskad DNS-server: 8.8.8.8
    • Alternativ DNS-server: 8.8.4.4
      obs!
      DNS-servrar ovan är offentliga servrar och kan ändras utan förvarning. Om du fortfarande har problem när du har angett de ovanstående DNS-serveradresserna, kontakta din Internetleverantör.
  8. Klicka på OK och stäng alla fönster.
  9. Tryck på Windows-tangenten + R, skriv services.msc i fältet Öppna och klicka sedan på OK.
    Figur : Kör services.msc
    Ange services.msc i fönstret Kör.
  10. I fönstret Tjänster högerklickar du på WebClient och sedan klickar du på Egenskaper.
    Figur : WebClient
    Öppna egenskapsfönstret för WebClient
  11. I Egenskaper för WebClient klickar du på rullgardinsmenyn bredvid Starttyp och väljer Automatisk.
  12. Klicka på Start. Tjänstens status ändras till Körs.
    Figur : Egenskaper för WebClient
    Ändra starttyp till automatisk i WebClient
  13. Klicka på Verkställ och sedan på OK.
Du kan nu öppna din webbläsare och surfa på nätet.