HP SlateBook och Slate 21 - Använda appar i flera fönster (Android 4.4/KitKat)

Det här dokumentet gäller HP SlateBook och Slate 21:e med operativsystemet Android 4.4/KitKat.
I operativsystemet Android kan du använda bara en app i taget. Men med funktionen HP Dual App Viewer (flera fönster), kan du visa och använda två appar på en gång. Funktionen med flera fönster är tillgänglig på HP SlateBook och Slate 21:e med operativsystemet Android 4.4/KitKat. Läs det här dokumentet om du vill veta mer om HP Dual App Viewer.

Visa HP Dual App Viewer-självstudiekurs

Appen HP Dual App Viewer omfattar en självstudiekurs som beskriver hur du använder varje funktion i HP Dual App Viewer. För att visa studiekursen, öppna App Drawer och tryck på ikonen HP Dual App Viewer.
Figur : HP Dual App Viewer
Appens systemfält
Figur : Ikonen för HP Dual App Viewer
Ikonen för HP Dual App Viewer
Följande avsnitt guidar dig genom HP Dual App Viewer-självstudiekursen.

Använda två appar sida vid sida

För att använda HP Dual App Viewer, använd följande steg:
  1. Klicka på den första appen som du vill öppna.
  2. Använd någon av följande metoder när du öppnar den andra appen:
    • Tryck på Startikonen och öppna en annan app från startsidan.
    • Tryck på ikonen Alla appar för att öppna App Drawe (appens systemfält) och välj en app från samlingen.
  3. När mer än en app är öppet, trycker du på ikonen Senaste appar för att visa apparna sida vid sida.
    Figur : Vy med två appar
    HP Dual App Viewer

Bläddra mellan öppna appar

Om du har fler än två appar öppna, bläddra igenom dem genom att dra över det tomma området under apparna. Bläddra igenom apparna genom att dra antingen till höger eller till vänster. Välj en app i kön genom att trycka på den.
Figur : Bläddra mellan öppna appar
Bläddra bland apparnas kurssida

Stänga appar

För att stänga en app och ta bort den från appkön, dra uppåt eller nedåt från de tomma områdena ovanför och under appen.
Figur : Stänga en app
Stäng appens studiefönster

Ändra till helskärmsläge

Du kan öppna en app i helskärmsläge genom att dubbeltrycka nedanför appen. För att återgå till orienteringen med dubbla appar, trycker du på ikonen Senaste apparna .
Figur : Ändra till helmskärmsläge
Ändra till studiesidan i helskärmsläge

Arrangera om ordningen på apparna

Arrangera om ordningen på apparna som du har öppna i kön. Du kan välja att två appar visas i orienteringen med dubbla appar. Om du vill ordna om ordningen på dina öppna appar, tryck och håll nedanför appen som du vill flytta och dra appen till önskad plats.
Figur : Ordna om din app
Studiefönster Ordna om appen

Använda appar med HP Dual App Viewer

Det finns ett antal olika faktorer som kan påverka din upplevelse med HP Dual App Viewer. Dessa faktorer omfattar skärmförhållandet av appar som används, webbsökning av appar som används, orientering och version av de appar som används och vilken typ av appar som används.

Förstå appens skärmförhållanden

HP Dual App Viewer stöder alla Google Play Store-appar, om appar presenteras i 4:3 förhållandet eller 16:9-breddförhållande. 4:3-förhållandet är större än 16:9 och är den föredragna layouten för Dual App Viewer.
    Figur : Exempel på appens förhållanden
    Exempel på appens layoutförhållande
  1. 16:9-förhållande
  2. 4:3-förhållande

Använda webbsökningsappar

Webbsökningsappar visas också i 4:3 eller 16:9-förhållandet. 4:3-förhållandet är också den föredragna layouten för webbsökningsappar. Formatet med större förhållande tillåter att flera webbläsarfönster inkluderas i fönstret. Firefox visas i 16:9-förhållandet, medan Google Chrome visas i 4:3-förhållandet.
    Figur : Exempel på webbsökningsappen förhållanden
    Exempel på webbsökningens förhållanden
  1. Firefox i 16:9-förhållande
  2. Google Chrome i 4:3-förhållande
Med antingen 16:9 eller 4:3-förhållande för webbsökning kan du ibland använda skrivbordsversionen av appen istället för den mobila versionen och förbättra din upplevelse. För att ladda skrivbordsversionen av en webbläsarapp, tryck på menyikonen och välj Begär skrivbordsversion.
Figur : Begära skrivbordsversion
Begära visningsalternativet skrivbordversion

Använda appar för videouppspelning

Appar för videouppspelning som användas tillsammans med Dual App Viewer, behöver först helskärmsläge för att komma åt videons kontroller. När en video har laddats, kan du dock återgå till dual app-läget och titta på videon.
Figur : App för videouppspelning
Exempel på appen för videouppspelning

Aktivera och avaktivera HP Dual App Viewer

För att starta och stänga av HP Dual App Viewer, öppna menyn Inställningar och sök efter HP Dual App Viewer-knappen i avsnittet Enhet.
Figur : HP Dual App Viewer-på/av-knapp
HP Dual App Viewer på/av-spak