HP-skrivare - Installera en alternativ skrivardrivrutin för en USB-anslutning i Windows 8

Det här dokumentet är för HP-skrivare och datorer som använder Windows 8.
Om du har svårt att hitta en drivrutin till Windows 8 för din skrivare och du behöver skriva ut är det möjligt att en grundläggande skrivardrivrutin medföljer operativsystemet Windows 8. Du behöver således inte hämta ytterligare programvara. Skrivardrivrutinen för HP Deskjet 5550 eller HP Deskjet 990c fungerar som en alternativ drivrutin som är kompatibel med många typer av HP-skrivare. När du installerar och konfigurerar den alternativa skrivardrivrutinen kan din skrivare utföra grundläggande utskriftsåtgärder.
Steg 1: Hitta och installera den lämpliga alternativa drivrutinen på din dator
Installera en grundläggande skrivardrivrutin via Internet med Microsoft Windows Update.
  1. Kontrollera att USB-kabeln inte är ansluten till skrivaren. Om USB-kabeln är ansluten till skrivaren, koppla från den.
  2. Se till att datorn är ansluten till Internet.
  3. Högerklicka på Start-knappen () klicka på Sök i det nedre vänstra hörnet på skärmen och skriv sedan Enheter och skrivare.
  4. Klicka på Enheter och skrivare.
  5. Klicka på Lägg till en skrivare. Fönstret Lägg till skrivare öppnas.
  6. Klicka på Skrivaren jag vill använda finns inte med i listan.
  7. Markera Lägg till en lokal skrivare eller nätverksskrivare med manuella inställningar och klicka sedan på Nästa.
  8. Välj Använd en befintlig port, och klicka sedan på den nedrullningsbara listan Använd en befintlig port och välj LPT1: (Skrivarport). Klicka på Nästa.
  9. Klicka på knappen Windows Update för att se skrivardrivrutinen för HP Deskjet 5550. Det kan ta några minuter.
  10. Under Tillverkare, i fönstret Installera skrivardrivrutin, klicka på HP.
  11. Under Skrivare, välj HP Deskjet 5550 som den alternativa drivrutinen för din skrivare och klicka sedan på Nästa.
  12. I textrutan Skrivarnamn visas skrivarens namn. Klicka på Nästa. Installationen av skrivardrivrutinen startar. När installationen har slutförts visas ett meddelande på skärmen om att skrivaren har installerats.
  13. Klicka på Använd som standardskrivare och klicka sedan på Slutför.
  14. Anslut USB-kabeln till skrivaren och anslut USB-kabeln till datorn. Fönstret Enhetsdrivrutinerna installerades inte öppnas.
  15. Klicka på Stäng för att stänga fönstret.
Steg 2: Konfigurera drivrutinen
Konfigurera den installerade drivrutinen genom att ändra porten från parallell till en DOT4-port.
  1. Högerklicka på skrivarens namn i fönstret Enheter och skrivare och klicka sedan på Egenskaper för skrivare.
    Fönstret Egenskaper för skrivare öppnas.
  2. Klicka på fliken Portar.
  3. Klicka på den nedrullningsbara menyn och ändra port från LPT1 till USB eller DOT4. Om det finns mer än en USB-/DOT4-port, välj den USB-/DOT4-port som har det högsta portnumret.
      obs!
    Om du vill se hela portnamnet, utöka portraden i dialogrutan Egenskaper genom att föra muspekaren över den vertikala linjen mellan Port och Beskrivning och sedan klicka samt hålla musknappen nedtryckt. Flytta sedan musen till höger tills hela portnamnet visas.
  4. Klicka på OK.
Steg 3: Skriv ut en testsida
Bekräfta att den grundläggande skrivardrivrutinen fungerar genom att skriva ut en testsida.
  1. Högerklicka på Start-knappen () klicka på Sök i det nedre vänstra hörnet på skärmen och skriv sedan Enheter och skrivare.
  2. Klicka på Enheter och skrivare.
  3. Högerklicka på den nyligen tillagda skrivardrivrutinen HP Deskjet 5550 och klicka sedan på Egenskaper för skrivare.
  4. På fliken Allmänt, klicka på Skriv ut testsida.
    • Om sidan skrivs ut kan du använda den grundläggande skrivardrivrutinen för att skriva ut. Andra funktioner, till exempel skanning och avancerade utskriftsalternativ kan eventuellt inte användas.
    • Om sidan inte skrivs ut är skrivaren eventuellt inte är kompatibel med den grundläggande OS-drivrutinen i Windows 8. Du kan upprepa de här stegen för att försöka med den andra drivrutinen HP Deskjet 990 c eller byta ut skrivaren mot en skrivare som är kompatibel med Windows 8.