• Information
    Windows 11

Hitta vanliga frågor och svar här.

• Respons

Läser in...

HP-skrivare - Skrivaren är Offline eller svarar inte (Mac)

Det här dokumentet gäller alla HP-skrivare och datorer med macOS och OS X.
Skrivarstatusen visas som offline eller skrivaren svarar inte när du försöker skriva ut.
Två enheter visar offline och svarar inte

Steg 1: Kontrollera att skrivaren är redo

Om skrivaren är avstängd eller inte tillgänglig för kommunikation är den offline. Kontrollera att skrivaren inte är redo att ta emot utskriftsjobb.
  1. Titta på skrivaren. Om den är avstängd eller i viloläge, tryck på strömbrytaren för att aktivera den eller väcka den.
  2. Kontrollera att skrivaren har papper i inmatningsfacket, rätt bläckpatroner eller tonerkassetter installerade och att inga felmeddelanden eller blinkande lampor syns på skrivarens kontrollpanel.
  3. Starta om skrivaren och vänta tills den är redo att skriva ut.
  4. Skicka en utskrift.
Gå vidare till nästa steg om problemet kvarstår.

Steg 2: Använd appen HP Smart

På en Mac som kör MacOS 10.13 eller senare kan du använda funktionen Diagnostisera och åtgärda i HP Smart-appen för att åtgärda anslutningsproblem. Gå vidare till nästa steg för datorer med MacOS 10.12 eller tidigare.
  1. Öppna appen HP Smart.
    Om du inte har appen, hämta den från HP Smart - Mac App Store (på engelska) och följ uppmaningarna för att lägga till skrivaren.
  2. Klicka Skrivare och välj sedan Diagnostisera och åtgärda.
    Öppna alternativet Diagnostisera och korrigera
  3. På skärmen Diagnostisera och korrigera klickar du på Start.
  4. Vänta tills analysen är klar. Stäng inte HP Smart-appen för att undvika att avbryta processen.
  5. På diagnostikskärmen granskar du resultaten och klickar sedan på Testutskrift eller Klar.
Gå vidare till nästa steg om problemet kvarstår.

Steg 3: Återställ utskriftssystemet

Att återställa utskriftssystemet rensar alla feltillstånd genom att ta bort alla HP- och icke-HP-skrivare, utskriftsjobb och egenskaper för skrivare.
  1. Klicka på Apple-menyn och sedan på Systeminställningar.
  2. Klicka på Skriv ut och faxa, Skriv ut och skanna eller Skrivare och skannrar.
  3. Högerklicka (eller kontroll-klicka) på en valfri plats i fönstret Skrivare och klicka sedan på Återställ utskriftssystemet.
    Återställning av utskriftssystemet på en Mac-dator
  4. Klicka på Återställ i bekräftelsefönstret.
  5. Ange administratörsnamn och lösenord och klicka sedan på OK för att slutföra återställningen.
När utskriftssystemet återställs ska du lägga till skrivaren i listan och försöka skriva ut. Gå vidare till nästa steg om problemet kvarstår.

Steg 4: Felsök skrivaranslutningen