HP Color LaserJet Enterprise MFP M680 - Installera skrivarprogramvara för ett kabelanslutet nätverk (Ethernet) i Windows

obs!
HP-skrivaren måste konfigureras innan du installerar skrivarprogramvaran. Om du inte redan har konfigurerat skrivaren följer du anvisningarna för att konfigurera produktmaskinvaran.
Alternativ för installation och drivrutiner
Läs följande information för att avgöra vilket installationsalternativ som ska användas.
Cd
Hämta
För en ny produkt
Cd-installation är också en snabb och enkel metod, men cd-skivan kanske inte innehåller den senaste programvaran, inte ens för en nyare produkt.
Programvaran kan hämtas kostnadsfritt från HP:s webbplats och innehåller de senaste produktspecifika drivrutinerna, installationsprogram och andra administrativa verktyg.
För en äldre produkt
Cd-installation kanske inte fungerar om du installerar produkten på en dator med ett nyare operativsystem som släppts efter att HP-produkten kom ut på marknaden.
Hämtning av programvaran ger bra resultat för äldre produkter och kan bidra till att du undviker installationsproblem.
Om programvaran
Programvaran på cd-skivan är endast aktuell vid produktsläppets datum.
Programvaran på HP:s webbplats är den senaste programvaran som finns tillgänglig för din produkt. HP uppdaterar ofta programvara och drivrutiner efter det att produkten och cd-skivan släppts på marknaden.
Förutom alternativen för programvaruinstallation finns det även flera typer av skrivardrivrutiner tillgängliga för vissa produkter. För Windows kan följande alternativ vara tillgängliga:
HP PCL 6-skrivardrivrutin: HP PCL 6-skrivardrivrutinen finns med på cd-skivan i förpackningen och används som standarddrivrutin. HP PCL 6-skrivardrivrutinen har följande egenskaper:
  • Rekommenderas för alla Windows-miljöer och för de flesta utskriftsbehov, inklusive allmänna kontorsprogram som ordbehandling och kalkylblad
  • Ger det stora flertalet användare bästa möjliga utskriftshastighet, utskriftskvalitet och stöd för skrivarens funktioner
  • Kompatibel med Windows-användargränssnittet för högsta hastighet i Windows-miljöer
  • Är eventuellt inte helt kompatibel med tredjepartsprogram och anpassade program som baseras på PCL 5
HP Universell skrivardrivrutin (UPD): HP Universell skrivardrivrutin (UPD) för Windows är utformad för enkel hantering av skrivarmiljöer med flera skrivare i ett nätverk. HP UPD är ett bra val för en produkt som bara är avsedd för utskrift eftersom den här drivrutinen ENDAST tillhandahåller utskriftsfunktion.
Om du vill använda UPD hämtar du den från HP:s webbplats. Mer information finns på www.hp.com/go/upd.
Windows®-installation för en kabelansluten nätverksanslutning (Ethernet) med cd-skivan i förpackningen
  1. Anslut nätverkskabeln till produkten och till nätverket om den inte redan är ansluten. Vänta några minuter medan produkten hämtar en nätverksadress.
  2. Kontrollera att en nätverksanslutning har upprättats. På produktens kontrollpanel trycker du på knappen Nätverk. Om en IP-adress anges har nätverksanslutningen upprättats.
      obs!
    En IP-adress som t.ex. 192.168.0.1 är en numerisk kod som unikt identifierar en enhet, som en dator eller en skrivare, i ett nätverk.
  3. Sätt in cd-skivan med utskriftssystemets programvara i cd-rom-enheten. Programvarans installationsprogram känner av operativsystemets språk och visar huvudmenyn i installationsprogrammet på samma språk.
    Om installationsprogrammet inte har startat efter 30 sekunder följer du anvisningarna nedan.
    1. Välj menyn Start och klicka på alternativet Kör.
    2. Skriv följande: X:\SETUP.EXE (där X motsvarar cd-rom-enhetens enhetsbokstav).
    3. Klicka på knappen OK. Installationsprogrammet startar.
        obs!
      Om dialogrutan Kontroll av användarkonto öppnas klickar du på Tillåt eller Ja för att fortsätta.
  4. På skärmen Programurval anges uppgifter om programvaran som ska installeras.
    • Den rekommenderade programvaruinstallationen inkluderar skrivardrivrutinen PCL 6 och programvara för alla tillgängliga produktfunktioner. Om du vill gå vidare med rekommenderad programvaruinstallation klickar du på knappen Nästa.
    • Om du vill anpassa den installerade programvaran klickar du på länken Anpassa programurval. Klicka på knappen Nästa när du är klar.
  5. Läs licensavtalet, markera rutan Jag har läst och godkänner installationsavtalen och klicka sedan på knappen Nästa för att fortsätta.
  6. Skärmen Förbereder installation visas. När installationsprogrammet har avslutats visas knappen Nästa. Klicka på Nästa när du vill fortsätta.
  7. När du uppmanas att välja anslutningstyp väljer du Anslut via ett kabelanslutet nätverk.
  8. Klicka på alternativet Sök automatiskt efter min produkt i nätverket. Om installationsprogrammet inte kan hitta produkten anger du produktens IP-adress, värdnamn eller maskinvaruadress manuellt. Klicka på knappen Nästa.
  9. En lista över produkter visas på skärmen Nätverksprodukter som hittades. Välj produkten i listan och klicka sedan på knappen Nästa.
  10. När installationen är klar visas skärmen Produktkonfiguration. Välj om produkten ska vara standardskrivare och om du vill skriva ut en testsida. Klicka på knappen Nästa.
  11. Skärmen Aktivera HP-webbtjänster visas. Om du vill aktivera webbtjänster nu klickar du på knappen Nästa. Om du vill aktivera webbtjänster senare klickar du på knappen Avbryt. HP-webbtjänster krävs inte för programvaruinstallation.
    Om du vill ha mer information om aktivering av HP-webbtjänster och HP ePrint klickar du här för information om konfigurering av HP ePrint.
  12. Skärmen Slutför visas. På den här skärmen finns det installationsguider för att konfigurera extra produktfunktioner. Konfigurera extra produktfunktioner nu eller senare.
  13. Klicka på knappen Slutför för att slutföra produktinstallationen.
Windows®-installation för en kabelansluten nätverksanslutning (Ethernet) genom att programvaran hämtas
  1. Anslut nätverkskabeln till produkten och till nätverket om den inte redan är ansluten. Vänta några minuter medan produkten hämtar en nätverksadress.
  2. Kontrollera att en nätverksanslutning har upprättats. På produktens kontrollpanel trycker du på knappen Nätverk. Om en IP-adress anges har nätverksanslutningen upprättats.
      obs!
    En IP-adress som t.ex. 192.168.0.1 är en numerisk kod som unikt identifierar en enhet, som en dator eller en skrivare, i ett nätverk.
  3. Bläddra till sidan Drivrutiner och hämtningsbara filer: Drivrutiner och hämtningsbara filer.
  4. Vid uppmaning väljer du produkten från listan över liknande produkter på sidan.
  5. Välj rätt operativsystem och klicka sedan på Nästa.
  6. Klicka på Drivrutin och kontrollera sedan tillgängliga drivrutinalternativ. Tillgängliga alternativ varierar beroende på produkt.
      obs!
    HP rekommenderar alternativet Fullständig programvarulösning för att optimera produktens prestanda och funktioner.
  7. Klicka på ett drivrutinsalternativ för att välja det, kontrollera drivrutinens uppgifter och klicka sedan på Hämta.
  8. Om fönstret Filhämtning – Säkerhetsvarning visas klickar du på Spara och bläddrar sedan till en plats på datorn där du vill spara filen.
  9. Klicka på Spara. Programvaran hämtas till datorn. Anteckna platsen där filen sparas.
  10. När hämtningen har slutförts klickar du på Öppna mapp och klickar sedan på den hämtade filen. Filnamnet slutar på .exe.
      obs!
    Om skärmen Hämtningen är slutförd stängs bläddrar du till den plats där du sparat .exe-filen och klickar på den.
      obs!
    Om dialogrutan Kontroll av användarkonto öppnas klickar du på Tillåt eller Ja för att fortsätta.
  11. Godkänn standardplatsen för att spara filerna. Klicka på Nästa och vänta sedan medan installationsprogrammet packar upp filerna för att förbereda för installation.
  12. På skärmen Programurval anges uppgifter om programvaran som ska installeras.
    • Den rekommenderade programvaruinstallationen inkluderar skrivardrivrutinen PCL 6 och programvara för alla tillgängliga produktfunktioner. Om du vill gå vidare med rekommenderad programvaruinstallation klickar du på knappen Nästa.
    • Om du vill anpassa den installerade programvaran klickar du på länken Anpassa programurval. Klicka på knappen Nästa när du är klar.
  13. Läs licensavtalet, markera rutan Jag har läst och godkänner installationsavtalen och klicka sedan på knappen Nästa för att fortsätta.
  14. Skärmen Förbereder installation visas. När installationsprogrammet har avslutats klickar du på knappen Nästa för att fortsätta.
  15. När du uppmanas att välja anslutningstyp väljer du Anslut via ett kabelanslutet nätverk.
  16. Klicka på alternativet Sök automatiskt efter min produkt i nätverket. Om installationsprogrammet inte kan hitta produkten anger du produktens IP-adress, värdnamn eller maskinvaruadress manuellt. Klicka på knappen Nästa.
  17. En lista över produkter visas på skärmen Nätverksprodukter som hittades. Välj produkten i listan och klicka sedan på knappen Nästa.
  18. När installationen är klar visas skärmen Produktkonfiguration. Välj om produkten ska vara standardskrivare och om du vill skriva ut en testsida. Klicka på knappen Nästa.
  19. Skärmen Aktivera HP-webbtjänster visas. Om du vill aktivera webbtjänster nu klickar du på knappen Nästa. Om du vill aktivera webbtjänster senare klickar du på knappen Avbryt. HP-webbtjänster krävs inte för programvaruinstallation.
    Om du vill ha mer information om aktivering av HP-webbtjänster och HP ePrint klickar du här för information om konfigurering av HP ePrint.
  20. Skärmen Slutför visas. På den här skärmen finns det installationsguider för att konfigurera extra produktfunktioner. Konfigurera extra produktfunktioner nu eller senare.
  21. Klicka på knappen Slutför för att slutföra produktinstallationen.