HP-skrivare - Skapa ett konto på webbplatsen HP Smart

Detta dokument gäller för HP-skrivare som stöder webbanslutna utskriftstjänster.
Om du inte kan registrera din skrivare till ditt konto eller om du vill konfigurera ett nytt acount med HP kan du besöka HP Smart-webbplatsen och registrera din skrivare. Registrering gör att du kan få åtkomst till fler webb utskriftstjänster, till exempel HP ePrint och HP Instant Ink. Du behöver inte ett HP-konto för att använda de grundläggande funktionerna för din skrivare, t.ex. installation, skanning eller utskrift.
obs!
Tillgängligheten till webbplatsen HP Smart beror på land/region. För att se om webbplatsen finns tillgänglig i ditt land/din region, gå till HP Smart och välj sedan menyn för land/region och språk.
Om du registrerade dig på webbplatsen HP Smart under skrivarkonfigurationen kanske skrivaren redan är registrerad. Gå till HP Smart och logga sedan in på ditt konto.

Steg 1: Hämta skrivarkoden

Anslut skrivaren till webben och hämta sedan skrivarkoden.

Steg 2: Hitta skrivarkoden på informationssidan

Hitta skrivarkoden på informationssidan som du skrev ut i föregående steg.
  • Om skrivarkoden är en lång kod utan några mellanslag gäller den i 48 timmar efter att du skrivit ut informationssidan. Om koden förfaller måste du skriva ut informationssidan igen för att få en ny kod.
  • Om skrivarkoden består av fyra grupper av siffror och bokstäver med mellanslag däremellan går koden inte ut. Om du skriver ut en ny informationssida, får du en ny kod. Skrivarkoder som du skrev ut tidigare gäller inte längre.
  • Om informationssidan inte visar en skrivarkod har skrivaren kanske redan har lagts till i ett HP Smart-konto. Du kan ta bort skrivaren från det kontot eller stänga av webbtjänsterna och sedan slå på dem igen på skrivaren. En ny informationssida skrivs ut med en ny skrivarkod.

Steg 3: Använd skrivarkoden för att lägga till skrivaren

Logga in på ditt HP Smart-konto eller skapa ett nytt konto och lägg sedan till skrivaren med skrivarkoden.
  1. Gå till HP Smart på datorn eller din mobila enhet.
  2. Klicka på Logga in eller Skapa ett konto.
  3. På startsidan för HP Smart skriver du in skrivarkoden och klickar sedan på Lägg till.
    Om skrivaren inte visas klickar du på Lägg till en skrivare, anger skrivarkoden och klickar sedan på Lägg till.
    Ange skrivarkoden och klicka sedan på Lägg till
  4. Ange skrivarkoden som visades på informationssidan och klicka sedan på Lägg till.
  5. Under ePrint-inställningar klickar du på skrivarens e-postadress.
    Ange en ny adress och klicka sedan på Skicka.
  6. Ange en ny e-postadress för skrivaren i textrutan och klicka sedan på Skicka.
    • Om adressen du angav är tillgänglig: Adressen uppdateras omedelbart.
    • Om adressen du angav inte är tillgänglig: Ange en annan adress och klicka sedan på Skicka.
    Ange en ny e-postadress och klicka sedan på Skicka.

Steg 4: Slutför skrivarinstallationen

Om du inte kunde slutföra installationen av skrivaren, slutför du skrivarkonfigurationen nu med skrivarens programvara.
  • HP Smart: Öppna HP Smart och följ anvisningarna på skärmen för att slutföra inställningsprocessen.
  • HP-Easystart: Gå till 123.hp.com och ladda ned skrivarprogramvaran för att slutföra skrivarkonfigurationen.

Steg 5: Konfigurera webbanslutna utskriftstjänster

När du har lagt till din skrivare i HP Smart har du åtkomst till webbanslutna tjänster som HP Instant Ink och HP ePrint.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Se följande lista med vanliga frågor.