Skrivare HP Deskjet, Officejet och Photosmart - Skrivaren förlorar nätverksanslutningen i Windows XP när datorn har varit påslagen i fyra till tolv timmar

Det här dokumentet gäller endast för skrivarna HP Deskjet, Officejet och Photosmart som tillverkats år 2011 eller tidigare som kör Windows XP med HP fullständig drivrutin i version 23 till 24,6. .
HP-skrivaren förlorar den trådbundna (Ethernet) eller trådlösa nätverksanslutningen när datorn har varit påslagen i fyra till tolv timmar. Det här problemet uppstår på datorer med Windows XP med HP fullständig drivrutin i version 23 till 24,6 installerad. Skrivaren kan tidigare ha skrivit ut eller skannat över nätverket. Andra nätverksenheter och datorns Internetanslutning kan vara instabila och orsaka fel eller anslutningsfel.
Du kanske även upplever något av följande symtom:
  • Det går inte att skriva ut från HP-skrivaren över nätverket.
  • Det går inte att skanna från HP-skrivaren över nätverket.
  • Det går inte längre att skanna från en trådbunden eller trådlös nätverksansluten skrivare till datorn.
  • Det går inte längre att ansluta datorn till andra nätverksenheter eller Internet.
  • Det går långsamt att surfa på webben eller inte alls (webbsidor visas inte).
  • Datorn har långsamma nätverksprestanda och nätverket kanske slutar svara.
Lösning: Avinstallera den gamla drivrutinen och installera en uppdaterad drivrutin
Om du för närvarande kör Windows XP med HP fullständig drivrutin 23 till 24,6, kan en uppdaterad programdrivrutin lösa problemet. Gör så här för att avinstallera den gamla drivrutinen och installera om den uppdaterade drivrutinen.
Steg ett: Avinstallera drivrutinen
  obs!
Om skrivaren är ansluten med en Ethernet-anslutning, så kopplar du bort Ethernet-kabeln innan du följer dessa steg.
  1. I aktivitetsfältet i Windows klickar du på Start () och sedan på Alla program. En lista över alla program som finns installerade på datorn visas.
  2. Klicka på mappen HP och klicka sedan på mappen med HP-produktens namn och modellnummer.
  3. Klicka på Avinstallera och följ sedan anvisningarna på skärmen. Programvaran avinstalleras.
  1. Starta skrivaren.
  2. Om skrivaren är ansluten till datorn med en USB-kabel, kopplar du bort USB-kabeln från skrivaren.
  3. Om du så uppmanas, välj en metod för att identifiera din skrivarmodell och följ sedan anvisningarna på skärmen för att gå till sidan för hämtning.
  4. Klicka på Hämta bredvid den kompletta drivrutinen (rekommenderas) eller klicka på Grundläggande drivrutiner för andra alternativa drivrutiner alternativ.