HP OfficeJet 4630, DeskJet 4640-skrivare - Trådlösa skrivarinställningar (Windows)

Detta dokument gäller för följande skrivare på en dator med Windows:
Skrivarmodell
HP Officejet 4630 e-All-in-One-skrivare
HP OfficeJet 4636 e-All-in-One-skrivare
HP Officejet 4631 e-All-in-One-skrivare
HP OfficeJet 4639 e-All-in-One-skrivare
HP Officejet 4632 e-All-in-One-skrivare
HP DeskJet Ink Advantage 4645 e-All-in-One-skrivare
HP Officejet 4634 e-All-in-One-skrivare
HP DeskJet Ink Advantage 4646 e-All-in-One-skrivare
HP Officejet 4635 e-All-in-One-skrivare
HP Deskjet Ink Advantage 4648 e-All-in-One-skrivare
För att konfigurera en HP-skrivare i ett trådlöst nätverk (Wi-Fi) ska du ansluta skrivaren till det trådlösa nätverket och därefter installera skrivardrivrutinen och programvaran från HP:s webbplats från en Windows-dator. När du uppmanas till det under installationen väljer du Trådlöst som anslutningstyp.

Steg 1: Förbered installationen

Innan du installerar skrivaren i ditt trådlösa nätverk, hämta nätverksnamn och lösenord och kontrollera därefter att routern, skrivaren och datorn är påslagna.
  1. Du behöver följande:
    • Nätverkets namn: Nätverkets namn är detsamma som SSID (Service Set Identifier).
    • Nätverkslösenord: Lösenordet kallas även WEP-nyckel eller WPA-lösenordsfras.
    • En dator som är ansluten till det trådlösa nätverket
    • Internetanslutning: HP rekommenderar bredbandsanslutning till Internet, till exempel via kabel eller DSL för att hämta programvara, använda webbtjänster och hämta skrivaruppdateringar.
  2. Kontrollera att routern och datorn är påslagna och att datorn är ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till. Slå på skrivaren och ställ den nära datorn och inom routerns räckvidd under inställningsproceduren.
  3. Koppla från alla USB- eller Ethernet-kablar från skrivaren.

Steg 2: Anslut skrivaren till det trådlösa nätverket

Med guiden för trådlös installation kan du på ett enkelt sätt konfigurera och hantera den trådlösa anslutningen till skrivaren.
  1. På skrivarens kontrollpanel trycker du på knappen Trådlöst .
    Menyn Trådlöst öppnas.
  2. Tryck på valknappen intill Inställningar.
  3. Tryck på nedåtpilen för att välja Återställ standardvärden och tryck sedan på OK.
  4. Bekräfta genom att trycka på OK igen.
  5. Tryck på knappen Trådlöst , och tryck sedan på knappen intill Inställningar.
  6. Tryck på nedåtpilen för att välja Guide för trådlös installation och tryck sedan på OK.
    Skrivaren söker efter tillgängliga trådlösa nätverk.
  7. Tryck på nedåtpilen för att välja namnet på det trådlösa nätverket och tryck sedan på OK.
  8. Följ instruktionerna på kontrollpanelen för att ansluta skrivaren till det trådlösa nätverket.

Steg 3: Ladda ned och installera drivrutinen

Hämta och installera den senaste versionen av skrivarens fullständiga programvara från HP:s webbplats.
obs!
Om en skärm för automatisk trådlös anslutning visas under installationen, följer du anvisningarna på skärmen för att ansluta och installera skrivaren. Annars följer du stegen i programmet HP:s installationsprogram för att slutföra anslutningen och drivrutininstallationen.
obs!
Som en alternativ metod för att hämta programvaran, kan du använda installations-CD:n.
  1. Gå till 123.hp.com.
  2. Ange din skrivares modellnummer och klicka sedan på Starta.
  3. Klicka på Hämta och sedan på Öppna, Spara eller Kör i alla fönster som visas för att hämta drivrutinen till din dator.
  4. Dubbelklicka på drivrutinsfilen i webbläsarens hämtningsfält eller i mappen Nedladdning på datorn för att starta installationen av drivrutinen.
    Figur : Exempel på HP-drivrutinsfilen i en webbläsarens hämtningsstapel
    Exempel på HP-drivrutinsfilen i webbläsarfältet hämtningar
    Figur : Exempel på HP-drivrutinsfilen i datorns hämtningsmapp
    Exempel på HP-drivrutinsfilen i mappen nedladdningar på datorn
  5. Följ instruktionerna som visas på skärmen för att installation av anslutningen och drivrutinen.
  6. Återgå till sidan 123.hp.com i din webbläsare för att slutföra skrivarens registrering och aktivering.

Vanliga frågor (FAQ)

Granska dessa vanliga frågor om hur du konfigurerar den trådlösa nätverksanslutningen på din Windows-dator.