HP-datorer - så här söker du rätt på Windows-versionen på datorn

Det här dokumentet avser HP-datorer med Microsoft Windows.
Det här dokumentet förklarar hur du kan avgöra vilken version av Windows operativsystem som finns på datorn. Att känna till vilken Windows-version som finns på datorn är nödvändigt när du installerar andra program eller systemuppdateringar från HP, t.ex. servicepack eller BIOS-uppdateringar.
Windows-versionen syftar på namnet på en större version av Windows av Microsoft.
Exempel på Windows-versioner:
  • Windows 8
  • Windows 8 Pro
  • Windows Vista Home Premium
Windows-versionen syftar på typen av version.
Exempel på Windows-versioner:
  • .1
  • 64-bitars
  • Service Pack 2
För att söka rätt på Windows-versionen på datorn trycker du på Windows-tangenten + Paus/Break-tangenten.
Figur : Exempel på Windows 8.1 Pro Edition, 64-bitarsversionen
Systemegenskaper som visar Windows 8.1 Pro Edition, 64-bitarsversionen
Figur : Exempel på Windows 7 Home Premium Edition, 64-bitarsversionen
Systemegenskaper som visar Windows 7 Home Premium Edition, 64-bitarsversionen
Figur : Exempel på Windows Vista Business Edition, 64-bitarsversionen
Systemegenskaper som visar Windows Vista Business Edition, 64-bitarsversionen
Figur : Exempel på Windows XP Home Edition med servicepack 2
Systemegenskaper som visar Windows XP Home Edition med servicepack 2
  obs!
För pekskärmar och surfplattor utan tangentbord i Windows 8, svep in från höger kant på skärmen, tryck på Inställningar, tryck på Ändra datorinställningaroch tryck sedan på Datorinfo.