HP LaserJet Enterprise, HP PageWide Enterprise - Skrivare som kan använda skrivarservrarna HP Jetdirect och NFC-tillbehör/trådlösa tillbehör

Skrivarservrarna HP Jetdirect och NFC-tillbehör/trådlösa tillbehör lägger till kapacitet för trådlös utskrift i kompatibla HP LaserJet Enterprise- och HP Officejet Enterprise-skrivare för att ta emot utskrifter från en bärbar dator med NFC-funktion eller trådlös funktion, en smarttelefon eller en surfplatta.
Det här dokumentet innehåller en lista över kompatibla skrivare som kan använda följande Jetdirect-tillbehör och Jetdirect-skrivarservrar:
Information om HP Jetdirect ew2500, 695nw, 640n, 620n, 300x eller HP 1284B-parallellkort finns på Skrivare som kan använda skrivarservrarna HP Jetdirect.

Skrivarserier som stöds

HP Jetdirect 3000w NFC-/Wireless Direct-tillbehör

• HP LaserJet Enterprise M506
  • HP LaserJet Enterprise MFP M527
  • HP Color LaserJet Enterprise M552
  • HP Color LaserJet Enterprise M553
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M577
  • HP LaserJet Enterprise M604
  • HP LaserJet Enterprise M605
  • HP LaserJet Enterprise M606
  • HP PageWide Enterprise Color 556
  • HP PageWide Enterprise Color MFP 586
  • HP LaserJet Enterprise M607
  • HP LaserJet Enterprise M608
  • HP LaserJet Enterprise M609
  • HP LaserJet Enterprise MFP M631
  • HP LaserJet Enterprise MFP M632
  • HP LaserJet Enterprise MFP M633
  • HP Color LaserJet Enterprise M652
  • HP Color LaserJet Enterprise M653
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M681
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M682
obs!
Installera inte mer än en HP Jetdirect 3000w på en skrivare. Om mer än en HP Jetdirect 3000w är installerad på samma skrivare (i till exempel HIP2 och med externa USB-porten) uppstår ett fel. Om du får felet Konfiguration som inte stöds upptäcktes stänger du av skrivaren, tar bort den extra HP Jetdirect 3000w och slår sedan på skrivaren.

Skrivarservern HP Jetdirect 2900nw

• HP LaserJet Enterprise M506
  • HP LaserJet Enterprise MFP M527
  • HP Color LaserJet Enterprise M552
  • HP Color LaserJet Enterprise M553
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M577
  • HP LaserJet Enterprise M604
  • HP LaserJet Enterprise M605
  • HP LaserJet Enterprise M606
  • HP PageWide Enterprise Color 556
  • HP PageWide Enterprise Color MFP 586
  • HP LaserJet Enterprise M607
  • HP LaserJet Enterprise M608
  • HP LaserJet Enterprise M609
  • HP LaserJet Enterprise MFP M631
  • HP LaserJet Enterprise MFP M632
  • HP LaserJet Enterprise MFP M633
  • HP Color LaserJet Enterprise M652
  • HP Color LaserJet Enterprise M653
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M681
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M682
obs!
Installera inte mer än en HP Jetdirect 2900nw på en skrivare. Om fler än en HP Jetdirect 2900nw är installerad på samma skrivare (som till exempel använder båda de externa USB-portarna) uppstår ett fel. Om du får felet Konfiguration som inte stöds upptäcktes stänger du av skrivaren, tar bort den extra HP Jetdirect 2900nw och slår sedan på skrivaren.

HP Jetdirect 2800w NFC-/Wireless Direct-tillbehör

obs!
Installera inte en HP Jetdirect 2800w på samma skrivare som en HP Jetdirect 2700w. Du kan inte använda båda samtidigt. Om både installeras oavsiktligt fungerar endast HP Jetdirect 2800w. Om du behöver både 2800w:s flexibilitet och 2700w:s trådlösa infrastruktur, använder du den externa HP Jetdirect ew2500 802.11b/g trådlösa utskriftsservern i stället för 2700w. Modellen ew2500 ger både trådlös och kabelansluten gigabit-anslutning (med vissa begränsningar). Information om skrivare som har stöd för HP Jetdirect ew2500 finns i Skrivare som kan använda HP Jetdirect-utskriftsservrar.
  • HP LaserJet Enterprise 500 MFP M525*
  • HP LaserJet Enterprise flödes-MFP M525c*
  • HP LaserJet Enterprise 500 färgskrivare M551*
  • HP LaserJet Enterprise 500 färg-MFP M575*
  • HP LaserJet Enterprise färgflödes-MFP M575c*
  • HP LaserJet Enterprise 600-skrivare M602*
  • HP LaserJet Enterprise 600-skrivare M603*
  • HP LaserJet Enterprise MFP M630
  • HP Color LaserJet Enterprise-skrivare M651
  • HP Color LaserJet Enterprise multifunktionsskrivare M680
  • HP LaserJet Enterprise 700 M712*
  • HP LaserJet Enterprise 700 MFP M725*
  • HP LaserJet Enterprise 700 färg-MFP M775*
  • HP LaserJet Enterprise-skrivare i M806-serien
  • HP LaserJet Enterprise flödes-MFP M830
  • HP Color LaserJet Enterprise M855
  • HP Color LaserJet Enterprise flödes-MFP M880
  • HP Officejet Enterprise färgskrivare X555
  • HP Officejet Enterprise färg-MFP X585
obs!
Asterisk (*) indikerar att skrivaren kräver den senaste inbyggda programvaran och HP FutureSmart nivå 3. För att kunna använda HP Jetdirect 2800w med de här skrivarna måste du uppdatera skrivarens inbyggda programvara och sedan ange HP FutureSmart-nivå 3. Mer information finns i Steg ett: Uppdatera skrivarens fasta programvara och Steg två: Ändra nivån för skrivarens inbyggda programvara till HP FutureSmart-nivå 3.

Den trådlösa USB-skrivarservern HP Jetdirect 2700w

obs!
Installera inte en HP Jetdirect 2800w på samma skrivare som en HP Jetdirect 2700w. Du kan inte använda båda samtidigt. Om både installeras oavsiktligt fungerar endast HP Jetdirect 2800w. Om du behöver både 2800w:s flexibilitet och 2700w:s trådlösa infrastruktur, använder du den externa HP Jetdirect ew2500 802.11b/g trådlösa utskriftsservern i stället för 2700w. Modellen ew2500 ger både trådlös och kabelansluten gigabit-anslutning (med vissa begränsningar). Information om skrivare som har stöd för HP Jetdirect ew2500 finns i Skrivare som kan använda HP Jetdirect-utskriftsservrar.
obs!
Installera inte mer än en HP Jetdirect 2700w på en skrivare. Om fler än en HP Jetdirect 2700w är installerad på samma skrivare (som till exempel använder båda de externa USB-portarna) uppstår ett fel. Om du får felet Konfiguration som inte stöds upptäcktes stänger du av skrivaren, tar bort den extra HP Jetdirect 2700w och slår sedan på skrivaren.
  • HP LaserJet Enterprise 500 MFP M525*
  • HP LaserJet Enterprise flödes-MFP M525c*
  • HP LaserJet Enterprise 500 färgskrivare M551*
  • HP LaserJet Enterprise 500 färg-MFP M575*
  • HP LaserJet Enterprise färgflödes-MFP M575c*
  • HP LaserJet Enterprise 600-skrivare M601*
  • HP LaserJet Enterprise 600-skrivare M602*
  • HP LaserJet Enterprise 600-skrivare M603*
  • HP LaserJet Enterprise MFP i M630-serien
  • HP Color LaserJet Enterprise-skrivare M651
  • HP Color LaserJet Enterprise multifunktionsskrivare M680
  • HP LaserJet Enterprise 700 M712*
  • HP LaserJet Enterprise 700 MFP M725*
  • HP Color LaserJet Enterprise-skrivare M750
  • HP LaserJet Enterprise 700 färg-MFP M775*
  • HP LaserJet Enterprise-skrivare M806
  • HP LaserJet Enterprise flödes-MFP M830
  • HP Color LaserJet Enterprise M855
  • HP Color LaserJet Enterprise flödes-MFP M880
  • HP Officejet Enterprise färgskrivare i X555-serien
  • HP Officejet Enterprise färg-MFP X585
obs!
Asterisk (*) indikerar att skrivaren kräver den senaste inbyggda programvaran och HP FutureSmart nivå 3. För att kunna använda HP Jetdirect 2700w med de här skrivarna måste du uppdatera skrivarens inbyggda programvara och sedan ange HP FutureSmart-nivå 3. Se Steg ett: Uppdatera skrivarens inbyggda programvara och Steg två: Ändra nivån för skrivarens inbyggda programvara till HP FutureSmart-nivå 3.

Steg ett: Uppdatera skrivarens fasta programvara

För att uppdatera den inbyggda programvaran för en skrivarserver eller NFC-tillbehör/Wireless Direct-tillbehör, uppdaterar du HP LaserJet-värdskrivarens inbyggda programvaran på ett av följande sätt:

Steg två: Ändra nivån för skrivarens inbyggda programvara till HP FutureSmart-nivå 3

obs!
Det här steget gäller bara för en uppgradering från FutureSmart 2 till FutureSmart 3.
Använd skrivarens inbäddade webbserver (EWS) för att ställa in skrivarens inbyggda programvara till HP FutureSmart-nivå 3:
obs!
Information om hur du ändrar HP FutureSmart-inställningen med hjälp av den senaste versionen av HP Web Jetadmin finns på http://www.hp.com/go/wja, under fliken Självhjälp och dokumentation.
  1. Du hittar skrivarens IP-adress på skrivarens kontrollpanel.
    obs!
    Stegen varierar beroende på typ av kontrollpanel.
    • FutureSmart 3: På startskärmen på skrivarens kontrollpanel väljer du ikonen för Trådlöst för att visa skrivarens IP-adress eller värdnamn och väljer sedan Skriv ut.
    • FutureSmart 4: Från startskärmen på skrivarens kontrollpanel trycker du på ikonen för Information , på Trådlöst och sedan på Skriv ut .
  2. Öppna en webbläsare och ange IP-adressen eller värdnamnet i adressfältet, exakt så som den/det visas på den utskrivna sidan och tryck sedan på Enter.
    Figur : Exempel på en IP-adress angiven i webbläsarens adressfält
  3. Välj fliken Allmänt och sedan Uppgradering av inbyggd programvara på den vänstra menypanelen.
  4. I avsnittet Ändra HP FutureSmart-nivå väljer du HP FutureSmart 3 i listmenyn och sedan Ändra.
Tillbehör eller skrivarservern kan identifieras när skrivaren startas om.

Mer information

Mer information finns på en av följande länkar: