HP Jetdirect 2800w NFC/Wireless Direct Accessory - Skriva ut med HP NFC (Near Field Communication)

När du har installerat HP Jetdirect 2800w NFC- och Wireless Direct-tillbehöret följer du stegen nedan för att verifiera att HP-skrivaren är klar för utskrift med HP NFC.
  1. Kontrollera att skrivaren är i läget Redo.
  2. Du kan kontrollera att NFC och HP Wireless Direct-utskrift är aktiverade på skrivaren genom att skriva ut en konfigurationssida från kontrollpanelen. Om en sida med Trådlöst är inkluderad är NFC och HP Wireless Direct-utskrift aktiverade.
  3. Kontrollera att den senaste versionen av HP ePrint-programmet (version 4.5 eller senare) är installerad på din mobila enhet. Om du behöver uppdatera:
    1. På sidan HP ePrint-program klickar du på Ladda ned programvara.
    2. Välj ditt operativsystem och klicka sedan på Ladda ned i tabellen Programvara – ePrint.
    3. Spara filen på din enhet. Dubbelklicka sedan på filen och följ anvisningarna.
  4. Från en mobil enhet eller en dator kontrollerar du att den trådlösa funktionen är aktiverad (att Wi-Fi-radion är på). Den här funktionen hittar du oftast på menyn Inställningar.
    obs!
    Inaktivera befintliga trådlösa anslutningar (WLAN eller Internet).
    När du ska skriva ut håller du den mobila enhetens NFC-ikon inom 2,5 cm från, eller låter den vidröra, NFC-ikonen på HP Jetdirect 2800w NFC- och Wireless Direct-tillbehöret. Håll ihop den mobila enheten och tillbehöret under minst en sekund för att se till att en anslutning upprättas.
    I HP ePrint-programmet visas NFC-fliken/-ikonen om NFC-antennerna är korrekt placerade och den kompatibla NFC-maskinvaran är installerad och aktiverad på den mobila enheten.

Skriva ut från en mobil enhet med Windows 8

Följande video visar hur du skriva ut från en mobil enhet med Windows 8.
Om du har problem med att visa videon eller att visa videon i ett annat format klickar du här så spelas videon upp på YouTube.
obs!
För närvarande är HP ElitePad 900 den enda mobila enheten med Windows 8 som stöds.
ARM-baserade surfplattor med Windows RT stöds inte.
  1. I den mobila enhetens program väljer du menyn Arkiv och sedan Skriv ut.
  2. Bland de tillgängliga skrivarna väljer du HP ePrint.
  3. Håll NFC-ikonerna på den mobila enheten och HP Jetdirect 2800w inom 2,5 cm från varandra, eller låt dem vidröra varandra.
    obs!
    Håll ihop den mobila enheten och HP Jetdirect 2800w NFC- och Wireless Direct-tillbehöret under minst en sekund.
    När anslutningen är upprättad kan du flytta den mobila enheten från HP Jetdirect 2800w NFC- och Wireless Direct-tillbehöret.
    Den mobila enheten kanske avger ett ljud eller visar en symbol när anslutningen har upprättats. När en anslutning har upprättats visas skrivarens SSID (Service Set Identifier) i HP ePrint-programmet. SSID är namnet på HP Wireless Direct-skrivaren.
    obs!
    HP ePrint-drivrutinen stänger inte eventuella befintliga trådlösa nätverksanslutningar på Windows 8-surfplattan (till exempel en åtkomstpunkt eller en skrivares WDP-åtkomstpunkt).
  4. Tryck på knappen Inställningar och ställ in grundläggande utskriftsalternativ, till exempel antal kopior, sidor per ark och dubbelsidig utskrift (duplex).
  5. Tryck på Skriv ut.
Gör så här om Windows 8-programmet inte har alternativet Skriv ut:
  1. När Windows-programmet är öppet drar du från högra sidan av skärmen till vänstra sidan av skärmen.
  2. Tryck på Enheter och sedan på HP ePrint i listan med tillgängliga skrivare.
  3. Ändra de grundläggande alternativen under Inställningar vid behov.
  4. Tryck på Skriv ut.
  5. Tryck på meddelandet Skrivaren kräver en åtgärd och följ sedan anvisningarna för att skriva ut.
obs!
HP ePrint-programmet sparar skrivaren i listan med senast använda skrivare, som finns under fliken/ikonen Senaste.
Välj Skriv ut automatiskt när en anslutning upprättas så att framtida utskriftsjobb skrivs ut automatiskt när den mobila enheten kommer nära HP-skrivaren. (Om det är valt är alternativet Inställningar inte tillgängligt.)

Ytterligare information

Om du vill ha mer information om HP ePrint-programmet inklusive vanliga frågor går du till: www.hp.com/go/eprintsoftware. Klicka på Dokumentation för att ladda ned användarhandboken.
Se ytterligare information om installation, konfiguration och felsökning på www.hp.com/go/jd2800wSupport eller skanna QR-koden (Quick Response) med din mobila enhet.