HP Jetdirect 2800w NFC/Wireless Direct Accessory - Skriva ut med HP Wireless Direct

När du har installerat HP Jetdirect 2800w NFC- och Wireless Direct-tillbehöret följer du stegen nedan för att verifiera att HP-skrivaren är klar för utskrift med HP Wireless Direct.
obs!
Funktionen HP Wireless Direct ger endast en direkt trådlös nätverksanslutning till HP-skrivaren. Den ger inte Internetåtkomst eller anslutning till något annat nätverk som skrivaren är ansluten till.
  1. Kontrollera att skrivaren är i läget Redo.
  2. Du kan kontrollera att NFC och HP Wireless Direct-utskrift är aktiverade på skrivaren genom att skriva ut en konfigurationssida från kontrollpanelen. Om en sida med Trådlöst är inkluderad är NFC och HP Wireless Direct-utskrift aktiverade.
  3. Från en mobil enhet eller en dator kontrollerar du att den trådlösa funktionen är aktiverad (att Wi-Fi-radion är på). Den här funktionen hittar du oftast på menyn Inställningar. Anslut sedan till HP Wireless Direct-skrivaren på samma sätt som du ansluter till andra trådlösa nätverk.
    obs!
    Koppla från befintliga trådlösa anslutningar (WLAN eller Internet).
    För Windows 8-enheter ska du kontrollera att Wi-Fi är på eller aktiverat. Anslutning till HP Wireless Direct-skrivaren krävs inte.
    Vid användning av en iOS-enhet, till exempel iPhone® eller iPad®, som använder iOS 5 eller senare för att ansluta till HP Wireless Direct-skrivaren, slutar inte anslutningsstatusikonen att snurra. Det är normalt och visar att HP Wireless Direct-anslutningen inte ger Internetåtkomst. Eftersom HP Wireless Direct bara är en anslutning mellan den mobila enheten och skrivaren kan inte den mobila enheten ansluta till Internet via skrivaren.
  4. Om du konfigurerade HP Jetdirect 2800w för skyddad användning anger du lösenordet när du tillfrågas om det av den mobila enheten eller datorn.
  5. Installera den utskriftskompatibla programvaran eller drivrutinen på den mobila enheten eller datorn vid behov.
  6. Ta reda på skrivarens SSID (Service Set Identifier).
    SSID är tillgängligt på anslutningssidan genom att du trycker på ikonen för trådlöst på kontrollpanelen. SSID är namnet på HP Wireless Direct-skrivaren.

Skriva ut från enheter med iOS v4.2/4.3 (eller senare)

AirPrint: Bekräfta att mobilenheten och HP-skrivaren finns på samma trådlösa nätverk genom att trycka på Inställningar och sedan trycka på Wi-Fi. HP-nätverksnamnet (SSID) har formatet HP-Print-xy-[skrivarnamn].
Öppna objektet som ska skrivas ut, tryck på ikonen Åtgärd, och tryck sedan på Skriv ut för att öppna Skrivaralternativ. Välj HP Jetdirect 2800w NFC och Wireless Direct-tillbehör och tryck sedan på Skriv ut. Om du vill ha fullständig information om att konfigurera, använda och skriva ut med AirPrint går du till: Skriva ut från en mobil enhet via Apple AirPrint.
HP ePrint-app: Tryck på ikonen HP ePrint, välj den filtyp som stöds, välj skrivaren och tryck sedan på Skriv ut. För mer information, gå till: HP ePrint-app för iOS.

Skriva ut från enheter med Android v2.2 (eller senare)

Inbyggd utskriftslösning för Android: Om du vill ha mer information om att konfigurera, använda och skriva ut med Androids inbyggda utskriftslösning går du till: Använda HP:s inbyggda Android-lösning.
HP ePrint-app: Tryck på ikonen HP ePrint, välj den filtyp som stöds, välj skrivaren och tryck sedan på Skriv ut. För mer information, gå till: HP ePrint-app för Android.

Skriva ut från Symbian-enheter

HP ePrint Home & Biz-app: När du vill skriva ut öppnar du HP ePrint Home & Biz-appen och väljer ett foto eller en filtyp som stöds. Skriv därefter ut till valfri skrivare inom Wi-Fi-området som har stöd för funktionen. Om du vill ha mer information om HP ePrint Home & Biz-appen på Symbian går du till: HP ePrint Home & Biz-app för Symbian.

Skriva ut från Windows 8-surfplattor/-datorer och Mac OS X-enheter

Kontrollera att du har den senaste versionen av HP ePrint-programvaran installerad.
  1. Klicka på Ladda ned programvara.
  2. Välj ditt operativsystem i listan.
    obs!
    ARM-baserade surfplattor med Windows RT stöds inte.
    Mac OS X-versioner som stöds är 10.7 Lion och nyare.
  3. I tabellen Programvara – ePrint klickar du på Ladda ned.
  4. När du har laddat ned filen startar du installationen och följer anvisningarna.

Skriva ut från Windows 8

1. I den mobila enhetens program väljer du menyn Arkiv och sedan Skriv ut.
  2. Bland de tillgängliga skrivarna väljer du HP ePrint.
  3. Tryck på fliken/ikonen Ansluten.
    HP ePrint-programmet söker automatiskt efter skrivare i det lokala nätverket, inklusive HP Wireless Direct-aktiverade skrivare. Dessa kan identifieras med sitt SSID/HP Wireless Direct-skrivarnamn.
  4. Välj målskrivare och tryck sedan på knappen Inställningar och ange grundläggande utskriftsinställningar, till exempel antal kopior, sidor per ark och dubbelsidig utskrift (duplex).
  5. Tryck på Skriv ut.
Gör så här om Windows-programmet inte har alternativet Skriv ut:
  1. När Windows-programmet är öppet drar du åt höger från skärmens kant.
  2. Tryck på Enheter och sedan på HP ePrint i listan med tillgängliga skrivare.
  3. Ändra de grundläggande alternativen under Inställningar vid behov.
  4. Tryck på Skriv ut.
  5. Tryck på meddelandet Skrivaren kräver en åtgärd och följ anvisningarna för att skriva ut.
obs!
HP ePrint-programmet sparar skrivaren i listan med senast använda skrivare, som finns under fliken/ikonen Senaste.

Skriv ut med HP ePrint från Mac OS X 10.7 Lion och nyare

1. Välj skrivarens SSID i listan med tillgängliga nätverk under antingen Wi-Fi-statusikonen eller panelen Nätverkssysteminställningar.
  2. Öppna dokumentet som ska skrivas ut och välj menyn Arkiv.
  3. Välj Skriv ut i listmenyn.
  4. Välj skrivaren i snabbmenyn Skrivare.
    obs!
    Om du installerar skrivaren för första gången väljer du skrivarens namn i listan Skrivare i närheten.
  5. Kontrollera att PDF är valt på snabbmenyn PDF i rutan Skriv ut.
    HP ePrint-programmet söker automatiskt efter skrivare i det lokala nätverket, inklusive HP Wireless Direct-aktiverade skrivare. Dessa identifieras med sitt SSID/HP Wireless Direct-skrivarnamn.
  6. Klicka på Skriv ut
    obs!
    Utskriftskön pausas när dokumentet har skrivits ut. Om du vill skriva ut ett annat dokument följer du steg 3 till 5. Ett fönster öppnas med information om att utskriftskön pausats. Kicka på knappen Fortsätt i fönstret för att lägga till det nya utskriftsjobbet och starta utskriftskön igen.

Skriva ut med AirPrint Mac OS X 10.7 Lion och nyare

1. Kontrollera att skrivaren är påslagen och att datorn och skrivaren är anslutna till samma lokala nätverk.
  2. Om du vill skriva ut med AirPrint från en HP LaserJet Pro-skrivare/MFP-enhet utan en Internet- eller Wi-Fi-anslutning, använder du HP Wireless Direct. Från skrivarens/MFP-enhetens kontrollpanel:
    1. Tryck på Administration och sedan på menyn Nätverksinställningar.
    2. Tryck på menyn Trådlöst och sedan på menyn Wireless Direct.
    3. Kontrollera att läget för Wireless Direct är inställt på PÅ (ingen säkerhet) (standardinställningen) eller PÅ (med säkerhet).
  3. Kontrollera att skrivardrivrutinen är konfigurerad för AirPrint.
    obs!
    Om du vill ha information om att installera och konfigurera AirPrint på HP LaserJet Enterprise-skrivare/MFP-enheter går du till: Installera AirPrint på HP LaserJet Enterprise-skrivare/MFP-enheter. Om du vill ha information om AirPrint på HP LaserJet Pro-skrivare/MFP-enheter går du till: Installera AirPrint på HP LaserJet Pro-skrivare/MFP-enheter.
  4. Öppna dokumentet som ska skrivas ut och välj menyn Arkiv.
  5. Välj Skriv ut och sedan AirPrint (om det inte är standardinställningen).
    obs!
    Om du använder Mac OS X 10.7 Lion måste du välja AirPrint-drivrutinen manuellt. Om du använder Mac OS X 10.8 Mountain Lion eller 10.9 Mavericks använder standarddrivrutinen automatiskt AirPrint.
  6. Välj de utskriftsalternativ som ska användas och tryck sedan på Skriv ut.
Om du vill ha information om att konfigurera, använda och skriva ut med AirPrint går du till: Skriva ut från en mobil enhet via Apple AirPrint.

Ytterligare information

Om du vill ha mer information om HP Wireless Direct går du till: Center för trådlös utskrift – HP Wireless Direct.
Om du vill ha mer information om HP ePrint-programmet inklusive vanliga frågor går du till: www.hp.com/go/eprintsoftware. Klicka på Dokumentation för att ladda ned användarhandboken.
Se ytterligare information om installation, konfiguration och felsökning på www.hp.com/go/jd2800wSupport eller skanna QR-koden (Quick Response) med din mobila enhet.