HP Photosmart 5510 e-allt-i-ett skrivarserien - Mac OS X: Flera meddelanden om att "justera bläckpatroner för bästa utskriftskvalitet" eller att "äkta HP-patroner har installerats. Klicka för justering" visas på Mac-datorn

Problem
När du installerar en ny patron och avslutar justeringen fortsätter flera meddelanden om att "justera bläckpatroner för bästa utskriftskvalitet" eller att "äkta HP-patroner har installerats. Klicka för justering" att visas på Mac-datorn. Det här problemet gäller Mac OS X 10.5 Leopard, Mac OS X 10.6 Snow Leopard, OS X 10.7 Lion och OS X 10.8 Mountain Lion.
Prova lösningarna i tur och ordning för att lösa problemet.
  1. Klicka på Apple-ikonen () och sedan på Programuppdatering. Mac-operativsystemet kontrollerar om det finns ny programvara.
  2. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra uppdateringen.
  • Om problemet löstes med hjälp av de här stegen, så kan du avbryta felsökningen.
  • Fortsätt till nästa lösning om problemet kvarstår.
Lösning två: Återställ utskriftssystemet
Om föregående lösning inte löste problemet kan en återställning av Mac OS X-utskriftsystemet hjälpa. Klicka på den operativsystemsversion du använder och följ sedan stegen för återställning av utskriftssystemet.
Lösning tre: Avinstallera och installera om HP-programvaran
Följ stegen nedan för att avinstallera den befintliga programvaran och installera sedan om den senaste programvaran.
Steg ett: Avinstallera skrivarprogramvaran
Avinstallera programvaran med någon av följande metoder. Om du är osäker provar du den första metoden. Om du inte hittar alternativet Avinstallera använder du den andra metoden.
Steg två: Avsluta skrivarprocesserna
  1. Dubbelklicka på ikonen Macintosh HD () på skrivbordet.
  2. Klicka på Program och sedan på Verktygsprogram.
  3. Dubbelklicka på Aktivitetskontroll.
  4. Klicka på Alla processer på snabbmenyn i det övre högra hörnet.
  5. Välj processerna i följande lista och klicka sedan på knappen Avsluta process. Processerna som visas i listan Alla processer varierar med skrivare.
    • Hpusbmond
    • Hpdot4d
    • HP AiO Notifications
    • HP Event Handler
    • HP IO classic Proxy
    • HP IO Classic Proxy 2
    • Pipedaemon
    • Print Daemon
    • HP Photosmart
Steg tre: Töm papperskorgen
  1. Klicka på papperskorgen (). Mappen Papperskorg öppnas.
  2. Innan du permanent tar bort alla objekt i papperskorgen granskar du listan och ser till att alla mappar och filer kan tas bort. Dra de filer du vill behålla från papperskorgen och släpp dem sedan där du vill ha dem (t.ex. på ikonen Macintosh HD på skrivbordet).
  3. Klicka på Töm papperskorgen.
  4. Starta om datorn.
Steg fyra: Reparera behörigheter
Följ stegen nedan för att reparera de behörigheter som påverkades när mappar och filer togs bort.
  1. Dubbelklicka på ikonen Macintosh HD () på skrivbordet.
  2. Klicka på Program, klicka på Verktygsprogram och dubbelklicka sedan på Skivverktyg.
  3. Välj katalogen Macintosh HD till vänster i fönstret. Katalogen visas med ett indrag och är normalt den andra posten i listan.
  4. Klicka på Reparera skivbehörigheter. Processen kan ta flera minuter att slutföra.
  5. Stäng Skivverktyg när processen har slutförts.
Steg fem: Installera den senaste HP-programvaran
Följ stegen nedan för hämtning och installation av programvaran för din skrivare från HP:s webbplats.
  1. Starta skrivaren.
  2. Om skrivaren är ansluten till datorn med en USB-kabel, kopplar du bort USB-kabeln från skrivaren.
  3. Om du så uppmanas, välj en metod för att identifiera din skrivarmodell och följ sedan anvisningarna på skärmen för att gå till sidan för hämtning.
  4. Klicka på Hämta bredvid den kompletta drivrutinen (rekommenderas) eller klicka på Grundläggande drivrutiner för andra alternativa drivrutiner alternativ.