• Information

• Respons

HP SlateBook-datorer - Ansluta till och använda låsskärmen (Android 4.3, 4.2/Jelly Bean)

Det här dokumentet gäller bärbara HP-datorer med operativsystemet Android 4.3 eller 4.2/Jelly Bean.
När surfplattan är i viloläge med skärmen låst avaktiveras LCD-skärmen och svarar inte på pekgester. Om du vill börja använda surfplattan igen måste du låsa upp surfplattan med den upplåsningsmetod som är inställd för närvarande. Använd det här dokumentet för att lära dig mer om tillgängliga låsskärminställningar och upplåsningsmetoder.
obs!
Beroende på vilken version av Android som finns installerad på din surfplatta, överensstämmer en del av bilderna i det här dokumentet inte exakt med din surfplatta.

Låsa och låsa upp skärmen

Strömknappen på SlateBook sitter i övre högra hörnet, bakom skärmen på den bärbara datorn. Använd strömknappen när du stänger av och sätter på LCD-skärmen.
  • När skärmen är avstängd trycker du snabbt på strömbrytaren för att stänga av och låsa LCD-skärmen.
  • När skärmen är avstängd trycker du snabbt på strömknappen för att visa låsskärmen. För att låsa standardlåsskärmen trycker du på låsikonen och drar med fingret över upplåsningsikonen, eller så klickar du och drar låsikonen mot den yttre cirkeln. Om du har ställt in ett mönster, en PIN-kod eller ett lösenord för låsskärmen låser du upp skärmen med den anpassade upplåsningsmetod du använder. Mer information finns i följande avsnitt.

Välja ett mönster, en PIN-kod eller ett lösenord för låsskärmen i Android 4.2 eller 4.3

Genom att ange ett mönster, en PIN-kod eller ett lösenord för din SlateBook kan du förbättra säkerheten för den privata information du har lagrad på din bärbara dator. Med anpassat låsskärmsskydd kan ingen obehörig använda surfplattan utan att återställa den till fabriksinställningarna.
  1. På startskärmen klickar eller trycker du på ikonen Appar och sedan på ikonen Inställningar .
  2. I avsnittet Personligt klickar eller trycker du på Säkerhet.
    Figur : Säkerhet
    Säkerhet i avsnittet Personligt i Inställningar
  3. Klicka eller tryck på Skärmlås.
    Figur : Skärmlås
    Skärmlås på menyn Säkerhetsinställningar
  4. Välj önskad upplåsningsmetod:
    Figur : Välj skärmlås
    Välj skärmlås
    • Mönster: Med mönsterlåsmetoden ritar du ett anpassat mönster genom att dra fingret över skärmen för att ansluta en serie punkter i en viss ordning. Du kan också klicka och dra med muspekaren över skärmen för att ansluta punkterna. När du trycker på strömknappen visas punkter på skärmen. För att låsa upp skärmen drar du mönstret du använder med fingret eller musen.
    • PIN-kod: Med den här metoden används en fyrsiffrig PIN-kod för att låsa upp surfplattan. En knappsats visas på skärmen när du trycker på strömknappen. För att låsa upp surfplattan klickar eller trycker du på siffertangenterna och anger ditt fyrsiffriga PIN-kodsnummer och sedan klickar eller trycker du på OK.
    • Lösenord: Skapa ett lösenord med bokstäver, siffror och/eller symboler för upplåsning av surfplattan. Ett inmatningsfält för lösenord visas när du trycker på strömknappen. Klicka eller tryck i inmatningsfältet, skriv in lösenordet och klicka eller tryck på Klart.