• Information

• Respons

HP ENVY 4500, DeskJet 3540-skrivare - Byta bläckpatroner

Det här dokumentet gäller för följande skrivare:
HP Deskjet Ink Advantage 3545 e-All-in-One-skrivare
HP ENVY 4503 e-All-in-One-skrivare
HP Deskjet Ink Advantage 3546 e-All-in-One-skrivare
HP ENVY 4504 e-All-in-One-skrivare
HP Deskjet Ink Advantage 3548 e-All-in-One-skrivare
HP ENVY 4505 e-All-in-One-skrivare
HP ENVY 4500 e-All-in-One-skrivare
HP ENVY 4507 e-All-in-One-skrivare
HP ENVY 4501 e-All-in-One-skrivare
HP ENVY 4508 e-All-in-One-skrivare
HP ENVY 4502 e-All-in-One-skrivare
HP ENVY 4509 e-All-in-One-skrivare

Video som visar hur du byter bläckpatroner

Följande video visar hur du byter bläckpatron.
obs!
Den här videon visar HP ENVY 4500-skrivare, men stegen är desamma för din skrivare.
Om du har problem med att se videon eller vill se videon med en annan storlek kan du se den på YouTube genom att klicka här.

Steg 1: Fyll på papper

När du installerar en ny bläckpatron uppmanas du att fylla på papper så att du kan göra en bläckpatronjustering. Innan du påbörjar justeringsprocessen, följ de här stegen för att fylla på papper i skrivaren.
  1. Öppna luckan till pappersfacket och dra sedan facket mot dig så att det förlängs.
  2. Dra ut pappersfackets förlängare och fäll sedan upp pappersfångaren.
    Figur : Dra ut pappersfacket och papperfackets förlängare
    Bild: Dra ut pappersfacket och papperfackets förlängare
  3. Skjut pappersledarna för bredd till det yttersta läget.
    Figur : Skjut ut pappersledarna för bredd
    Bild: Skjut ut pappersledarna för bredd
  4. Lägg i en bunt med vanligt vitt papper i pappersfacket med kortsidan framåt och tryck sedan bundet i facket tills den stoppar.
    Figur : Fylla på papper
    Bild: Fylla på papper
  5. Skjut pappersledarna för bredd inåt tills de ligger an mot kanten av pappersbunten.
    Figur : Skjut in pappersledarna för bredd
    Bild: Skjut in pappersledarna för bredd
  6. Tryck pappersfacket framåt tills det klickar på plats.
    Figur : Tryck pappersfacket framåt tills det klickar på plats
    Bild: Tryck pappersfacket framåt tills det klickar på plats

Steg 2: Byt ut bläckpatronen

Följ anvisningarna när du byter ut den ena eller båda bläckpatroner.
obs!
Om du har registrerat dig i programmet Instant Ink får du särskilda Instant Ink-patroner. Instant Ink-bläckpatronerna är större än standardpatroner, men de får plats i skrivarvagnen på samma sätt.
    Figur : Standard- och Instant Ink-patroner
    Bild: Standard- och Instant Ink-patroner
  1. Standardpatron
  2. Instant Ink-patron
  1. Starta skrivaren, genom att trycka på strömknappen, om den inte redan är igång.
  2. Öppna skannerlocket.
  3. Öppna åtkomstluckan till bläckpatronen. Skrivarvagnen flyttar sig in i åtkomstområde för bläckpatron.
    Figur : Öppna åtkomstluckan till bläckpatronerna
    Bild: Öppna åtkomstluckan till bläckpatronen.
  4. Vänta tills vagnen har slutat arbeta och är tyst innan du fortsätter.
  5. För att frigöra bläckpatronen, lyft på locket till bläckpatronplatsen och tryck sedan försiktigt locket tillbaka så långt det går.
  6. Dra sedan bläckpatronen uppåt och ut ur hållaren.
      varning!
    För att undvika risken för skador, byter du bläckpatronen inom fem minuter av Öppna åtkomstluckan till bläckpatronerna. Efter fem minuter flyttas skrivarvagnen automatiskt på sidan av skrivaren.
      Figur : Ta ut bläckpatronen
      Bild: Ta ut bläckpatronen.
    1. Lyft på locket
    2. Tryck varsamt tillbaka locket
    3. Dra upp bläckpatronen
  7. Ta ut den nya bläckpatronen ur förpackningen och ta bort skyddstejpen genom att dra i fliken.
    Figur : Ta bort tejpen
    Bild: Ta bort tejpen
  8. Håll bläckpatronen i en något uppåtriktad vinkel med bläckpatronkontakterna vända mot skrivarens baksida. Skjut in bläckpatronen i den tomma platsen.
  9. Stäng locket till bläckpatronplatsen för att säkra bläckpatronen på plats.
    obs!
    Sätt i färgpatronen i hållaren till vänster. Sätt i den svarta bläckpatronen i hållaren till höger.
      Figur : Sätt i bläckpatronen
      Bild: Sätt i bläckpatronen.
    1. Sätt i bläckpatronen
    2. Stäng locket
    3. Färgbläckpatronen sitter till vänster och den svarta bläckpatronen till höger
  10. Upprepa, vid behov, föregående steg om du vill byta den andra bläckpatronen.
  11. Stäng åtkomstluckan till bläckpatronen.
    Figur : Stäng bläckpatronens åtkomstlucka
    Bild: Stäng åtkomstluckan till bläckpatronen.
  12. Stäng skannerlocket.
  13. Följ instruktionerna på kontrollpanelen för att starta inriktningen av patronerna. Skrivaren riktar in bläckpatronerna och skriver sedan ut en inriktningssida.

Vanliga frågor (FAQ)

Se listan över vanliga frågor om hur du byter ut bläckpatroner.