HP LaserJet Pro 200 färg-MFP M276n och M276nw - Ett "49 servicefel" visas på skrivarens kontrollpanel och skrivaren skriver inte ut, skannar eller faxar

Problem
Ett "49 servicefel "visas på skrivarens kontrollpanelen och skrivaren skriver inte ut, skannar eller faxar.
Lösning ett: Starta om skrivaren
Följ nedanstående steg för att starta om skrivaren.
  1. Tryck på strömknappen för att stänga av skrivaren.
      obs!
    Om strömkabeln ansluts till ett överspänningsskydd, kopplar du ur sladden och ansluter den sedan direkt till ett vägguttag.
  2. Vänta i minst 30 sekunder
  3. Tryck på strömbrytaren för att slå på produkten och vänta sedan på att den ska starta.
  4. Prova att skriva ut, skanna eller faxa igen.
  • Om problemet löstes med hjälp av de här stegen, så kan du avbryta felsökningen.
  • Fortsätt till nästa lösning om problemet kvarstår.
Lösning två: Uppdatera skrivarens inbyggda programvara
Viktigt! Om nätverksinstallationen omfattar en router ska du se till routerns inbyggda programvara också är aktuell.
  1. Kontrollera att skrivaren är påslagen och ansluten till datorn, antingen via ditt nätverk eller en USB-kabel.
  2. Gå till HP:s kundsupport - Hämtning av programvara och drivrutiner, och ange sedan skrivarens modellnummer.
  3. Välj det operativsystem som behövs.
  4. Klicka på Inbyggd programvara och klicka därefter på Ladda ned.
    Om avsnittet Inbyggd programvara inte visas, är en uppdatering inte för närvarande tillgänglig för skrivaren.
  5. Klicka på Använd HP-nedladdnings- och installationsguide (rekommenderas), klicka på Nästa och klicka sedan på Installera nu.
  6. Titta i fönstret Uppdatering av HP-skrivare när det öppnas för att se om din skrivares serienummer visas.
    • Om serienumret visas, välj kryssrutan bredvid den och klicka sedan på Uppdatera.
    • Om serienumret visas fast statusen inte är tillämplig (grå), behöver inte den inbyggda programvaran uppdateras. Klicka på Avbryt.
    • Om serienumret inte visas och skrivaren använder en nätverksanslutning, ska du ansluta en USB-kabel till skrivaren och datorn, vänta i 20 sekunder och sedan klicka på Uppdatera. När serienumret visas, välj kryssrutan bredvid den och klicka sedan på Uppdatera.
    Figur : Uppdatera skrivarens inbyggda programvara (Windows-versionen visas)
     Fönstret för verktyget HP-skrivaruppdatering visar ett serienummer som valts för en HP OfficeJet 4650-skrivare och ett aktivitetsfält visar att uppdateringen pågår.
  7. När hämtningen är klar, klicka på OK.
  8. Om du anslöt en USB-kabel för att uppdatera din nätverksanslutna skrivare ska du sedan ta bort USB-drivrutinen som har installerats av Windows.
    1. Sök i Windows efter Enheter och skrivare och klicka på Enheter och skrivare i resultatlistan.
    2. Högerklicka på USB-skrivarenheten som motsvarar din skrivarmodell och välj sedan Ta bort enheten.
    3. Koppla bort USB-kabeln från skrivarens och starta sedan om datorn.
Steg två: Försök att skriva ut, skanna eller faxa igen.
Prova att skriva ut, skanna eller faxa igen.
  • Om problemet löstes med hjälp av de här stegen, så kan du avbryta felsökningen.
  • Fortsätt till nästa lösning om problemet kvarstår.
Reparerar eller ersätt din HP-produkt om du har slutfört alla föregående steg.
För att se om din produkt fortfarande är under garanti går du till webbplatsen för garantikontroll http://www.support.hp.com/checkwarranty. Kontakta HP Support för att schemalägga en reparation eller byte. Om du är i Stillahavsområdet ska du kontakta HP Support för att hitta ett lokalt servicecenter i ditt område.
Reparationsavgifter kan tillkomma om garantin inge längre gäller för produkterna.