HP 7, HP Slate 7-surfplattor - Lyssna på musik, titta på videor och visa foton på din HP-surfplatta (Android 4.1/Jelly Bean)

Det här dokumentet gäller HP-surfplattor med operativsystemet Android 4.1/Jelly Bean.
HP-surfplattor levereras med förinstallerade mediespelarappar för musik, videor och foton. Det här dokumentet är en guide till mediespelarapparna på surfplattan. Du kan söka efter andra mediespelarappar på Google Play Store (på engelska).
Mediafiltyper som stöds på HP-surfplattor
I diagrammet nedan finns en lista över vilka mediefiltyper som stöds av surfplattan:
Media
Filtyper
Ljud
.3gp, .mp4, .m4a, .aac, .ts, .flac, .mp3, .mid, .xmf, .mxmf, .rtttl, .rtx, .ota, .imy, .ogg, .mkv och .wav
Bilder
.jpg, .gif, .png, .bmp och .webp
Video
.3gp, .mp4, .ts, .AAC , .webm och .mkv
Lyssna på musik med Google Play Music på din HP-surfplatta
Surfplattan levereras med appen Google Play Music förinstallerad. Med den här appen kan du lyssna på musik som du kopierat till surfplattan från datorn, lägga till musik till ditt Google Play-musikbibliotek och köpa låtar online.
Spela upp videor i galleriappen på din HP-surfplatta
När du spelar in en video på surfplattan sparas videon i galleriappen. Så här spelar du upp videor i galleriappen:
  1. Tryck på ikonen Alla appar och sedan på galleriappen.
  2. Tryck på albumet där videon finns. Som standard lagras videor som spelas in med kameraappen i albumet Kamera.
  3. Tryck på uppspelningsknappen i mitten av skärmen.
  4. Medan videon spelas upp trycker du var som helst på skärmen för att kort visa en pausknappikon på mitten av skärmen och en förloppsindikator längst ned på skärmen. Tryck på pausikonen för att pausa uppspelningen eller tryck på och dra den vita cirkeln längs förloppsindikatorn för att navigera bakåt eller framåt i videon.
Spela upp videor i appen Google Play Movies & TV på din HP-surfplatta
Surfplattan levereras med appen Google Play Movies & TV förinstallerad. Med den här appen kan du spela upp videorna du spelar in med surfplattan eller titta på filmer och tv-program som du antingen strömmar online eller köper och hämtar för att titta på offline.
Visa foton i galleriappen på din HP-surfplatta
När du tar en bild på surfplattan sparas bilden i galleriappen. Utför stegen i det här avsnittet för att visa foton du har tagit och lär dig om alternativen för att arbeta med individuella bilder i galleriappen.
  1. Tryck på ikonen Alla appar och sedan på galleriappen.
  2. Tryck på albumet där fotot finns. Som standard lagras foton som tagits med kameraappen i albumet Kamera.
    Om du har andra kameraappar eller fotoredigeringsappar kan det hända att de fotona sparas i separata album i galleriet.
  3. Tryck på en miniatyrbild för att öppna tillhörande foto och gör sedan något av följande:
    Önskat resultat
    Åtgärd
    Zooma in eller ut
    Placera två fingrar på skärmen. Dra isär fingrarna för att zooma in eller nyp ihop fingrarna för att zooma ut. Du kan också trycka två gånger på skärmen för att zooma in eller ut.
    Ta bort fotot
    Tryck på papperskorgsikonen i det övre högra hörnet.
    Skriva ut foto (Utskriftsalternativ är inte tillgängligt på alla surfplattan modeller)
    Tryck på menyikonen och därefter på Skriv ut. Mer information finns i Skriva ut från din HP-surfplatta.
    Visa bildspel
    Tryck på menyikonen och därefter på Bildspel. Galleriappen spelar upp ett bildspel med bilderna i det markerade albumet. Du avslutar bildspelet genom att trycka var som helst på skärmen.
    Redigera fotot
    Tryck på menyikonen och därefter på Redigera. Mer information finns i Redigera foton i galleriappen på din HP-surfplatta.
    Rotera fotot
    Tryck på menyikonen och sedan på Rotera till vänster eller Rotera till höger (upprepade gånger om nödvändigt) tills bilden visas korrekt.
    Beskära fotot
    Tryck på menyikonen och därefter på Beskär. Dra i kanterna eller hörnen på beskärningsverktyget för att ändra storlek. Tryck på och dra i beskärningsrutan för att flytta den över bilden. Knacka på Klar när du är färdig.
    Ställa in en bild som kontaktfoto eller bakgrund på surfplattan
    Tryck på menyikonen och därefter på Ställ in bild som. Tryck på Kontaktfoto eller Bakgrund.
    Visa bilddetaljer
    Tryck på menyikonen och därefter på Detaljer.
Redigera foton i galleriappen på din HP-surfplatta
I Galleriappen finns det enkla redigeringsverktyg för foton. Du kan t.ex. ändra ljuset, lägga till en fotoeffekt eller beskära bilden. Andra appar för fotoredigering finns i Google Play Store (på engelska). Så här redigerar du ett foto i galleriappen:
  1. Tryck på ikonen Alla appar och sedan på galleriappen.
  2. Tryck på albumet där fotot finns. Som standard lagras foton som tagits med kameraappen i albumet Kamera.
    Om du har andra kameraappar eller fotoredigeringsappar kan det hända att de fotona sparas i separata album i galleriet.
  3. Tryck på miniatyrbilden för det foto du vill redigera.
  4. Tryck på menyikonen och därefter på Redigera. Fotoredigeringsverktygen visas längst ned på skärmen.
    Figur : Bildredigeringsverktygen i galleriappen
    Bildredigeringsverktygen i galleriappen
  5. Redigera fotot med de tillgängliga verktygen och tryck sedan på Spara i det övre högra hörnet av skärmen för att spara ändringarna. Det redigerade fotot sparas som en kopia.
Vanliga frågor och svar om uppspelning av media på HP-surfplattor
Sök efter svar på vanliga frågor om mediespelarappar på din surfplatta.
Var kan jag få tag i andra mediespelarappar för min surfplatta?
Du kan söka efter andra Android mediespelarappar på Google Play Store (på engelska).
Hur surfar jag på Internet medan jag lyssnar på strömmad musik?
Använd någon av följande lösningar för att surfa på Internet samtidigt som du lyssnar på en musikströmningstjänst:
  • Använd olika webbläsare. Det finns två förinstallerade webbläsare på surfplattan: Chrome och Webbläsare. Öppna en webbläsare och börja strömma musik, och tryck sedan på startnavigeringsknappen. Öppna den andra webbläsaren och börja surfa på Internet.
  • Installera en musikströmningsapp. Sök efter önskad musikströmningstjänst i Google Play Store (på engelska). Om det finns en Androidapp tillgänglig för musiktjänsten, så installerar du den och använder appen för att lyssna på strömmad musik i stället för att strömma från en webbläsare.