• Information

• Respons

HP-datorer - Alternativ för återställning av programvara (Windows 8)

Det här dokumentet avser HP-datorer som levererats med Windows 8.
Syftet med det här dokumentet är att hjälpa dig att fastställa den bästa metoden för att återställa Windows 8-programvaran.
En HP-dator levereras med många programvaruverktyg som du kan använda för att återställa programvara på datorn. Namnen på verktygen kanske låter liknande och det kan vara svårt att veta vilket verktyg som ska användas. Använd det här dokumentet för att bättre förstå vilket verktyg du ska använda för att återställa programvara beroende på tillfälle. HP och Microsoft tillhandahåller flera olika alternativ för återställning av programvara på datorn. Om du vet vilket alternativ som passar bäst innan du börjar, sparar du både tid och kraft. Titta i följande tabell för att jämföra alternativen för programvaruåterställningar.
Funktion
Beskrivning
Förutsättningar
Genomsnittstid
Återställer systemfiler från en tidigare tidpunkt.
När ska den användas?
  • Du vill att datorn ska fungera som det gjorde vid en tidigare tidpunkt.
  • Du vill reparera systemkraschar eller låg prestanda som inträffar när du har installerat programvara eller uppdateringar. .
  • Ett problem uppstår i Windows som inte tidigare har inträffat.
  • Datorn hänger sig.
  • Relaterade Windows-felmeddelanden visas när datorn används.
  • Datorns prestanda har försämrats.
  • Viktiga systemfiler har tagits bort eller ändrats av misstag.
~ 30 till 45 minuter
Återställer systemfiler samtidigt som dina personliga filer, inställningar och appar behålls.
När ska den användas?
  • Ett problem inträffar i Windows och det fungerar inte att använda Systemåterställning.
  • Systemet har infekterats av ett virus eller annat säkerhetsproblem och virusskyddet löser inte problemet.
~ 15 till 20 minuter
Formaterar om Windows och datapartitionen. Återställer systemet tillbaka till den ursprungliga programavbildningen.
När ska den användas?
  • Du vill ta bort all programvara på datorn och återställa systemet som det var när du slog på det första gången.
  • Du vill sälja, skänka eller ge bort datorn.
  • Systemet har allvarligt påverkats av ett virus eller annat säkerhetsproblem och problemet går inte att lösa med virusskyddet och det går inte att återställa datorn.
  • Ett problem inträffar i Windows och det fungerar inte att använda Microsofts systemåterställning.
Snabb (rekommenderas): ~30 minuter
Ingående: ~2 eller flera timmar
HP Recovery Manager:
Återställer en specifik programvara eller drivrutin.
När ska den användas?
  • Använd när ett problem inträffar med en typ av programvara. Om t.ex. volymkontrollknapparna på tangentbordet slutar att fungera, kan felet avhjälpas om du installerar om programvaran till HP-tangentbordet.
  • Du vill installera om en programvara som ursprungligen levererades med datorn.
  • Du vill installera om drivrutinen.
~ 3 till 10 minuter
HP Recovery Manager:
Återställer den ursprungliga systemavbildningen och hårddiskens ursprungliga konfiguration från en återställningspartition för hårddisken.
När ska den användas?
  • Du vill återställa hela programvarubilden som den var när du köpte datorn.
  • Det går inte att slutföra återställning av datorn.
~ 45 till 60 minuter
HP Recovery Manager:
Återställningsskivor / USB-återställningslösningÅterställningsskivor / USB-lösning
Återställer den ursprungliga systemavbildningen och ursprungliga hårddiskkonfigurationen från optiska skivor eller en USB-port.
När ska den användas?
  • Använd bara lösningen när de andra återställningsalternativen har provats.
  • Du vill återställa hela programvarubilden som den var när du köpte datorn.
  • En hårddiskåterställning och/eller återställning av datorn kan inte genomföras.
  • Den primära håddisken byttes ut.
Mer information
Mer information om hur du skapar återställningsskivor eller en USB-lösning finns i Creating Recovery Discs or Saving a Recovery Image to a USB Flash Drive (Windows 8) (på engelska).
Kan ta flera timmar