HP-datorer - Installera Windows Media Center i Windows 8

Det här supportdokumentet gäller HP:s stationära och bärbara datorer med Windows 8.
Windows Media Center ingår inte i Windows 8, men kan installeras som en betald tilläggsfunktion på datorer som kör Windows 8 Pro. Windows Media Center är inte tillgängligt i Windows 8 RT.
obs!
Om du inte använder den senaste versionen av Windows 8, kan viss grafik och information i det här dokumentet variera. Du kan skaffa den senaste versionen från Microsoft Store.

Ta reda på om du har den professionella versionen av Windows 8 på din dator

Om den senaste versionen av Windows 8 Pro inte är installerad på datorn måste du uppgradera innan du installerar Windows Media Center.
Följ nedanstående anvisningar för att se vilken version av Windows 8 som finns på din dator.
  1. Skriv program och funktionerpå startskärmen så att snabbknappen Sök öppnas. Välj sedan Program och funktioner i listan med sökresultat.
    Figur : Program och funktioner
    Sökfält med Program och funktioner markerat
  2. Under Windows-utgåva kontrollerar du vilken version av Windows 8 som är installerad.
    Figur : Exempel på en dator som kör den grundläggande versionen av Windows 8
    Exempel på systeminformationen för en dator som har den grundläggande versionen av Windows 8

Lägg till Windows Media Center genom att installera Windows 8 Pro Pack

Datorer som kör den grundläggande versionen av Windows 8 måste först uppgraderas till Windows 8 Pro innan Windows Media Center kan installeras. Windows 8 Pro Pack uppgraderar Windows 8 till den Pro-version som innehåller Windows Media Center och andra funktioner.
  1. Anslut till Internet.
  2. Skriv lägg till funktionerpå startskärmen så att snabbknappen Sök öppnas. Välj sedan Lägg till funktioner i Windows 8.1 i listan med sökresultat.
    Figur : Lägg till funktioner
    Sökfält med Lägg till funktioner i Windows 8.1 valt
    Fönstret Lägg till funktioner i Windows 8.1 öppnas.
  3. När du uppmanas via Kontroll av användarkonto att tillåta ändringar i datorn klickar du på Ja.
    Om du vill lägga till Pro Pack-funktioner använder du något av de två nästföljande avsnitten, beroende på om du har en produktnyckel eller ej:

Lägga till Windows 8 Media Center Pack i Windows 8 Pro

Om Windows 8 Pro redan är installerat på datorn laddar du ned Windows 8 Media Center Pack för att installera Windows Media Center.
  1. Tryck på knapparna Windows + C för att söka efter Inställningar.
  2. I sökfältet Inställningar skriver du lägg till funktioner.
  3. Klicka på ikonen Lägg till funktioner i Windows 8.
  4. När du uppmanas via Kontroll av användarkonto att tillåta ändringar i datorn klickar du på Ja.
    Fönstret Lägg till funktioner i Windows 8 öppnas.
    Om du vill lägga till Windows Media Center använder du något av de två nästföljande avsnitten, beroende på om du har en produktnyckel eller ej:

Öppna Windows Media Center för första gången

Windows Media Center kan nås från startskärmen och programmet kan enkelt fästas på aktivitetsfältet på skrivbordet i Windows.
  1. Från startskärmen dubbelklickar du på panelen Windows Media Center.
    Figur : Panelen Windows Media Center i startmenyn
     Panelen Windows Media Center markerad i startmenyn
  2. I Windows Media Center följer du anvisningarna för konfiguration på skärmen.
  3. För att fästa Windows Media Center i aktivitetsfältet på skrivbordet (valfritt) öppnar du Windows Media Center, högerklickar på ikonen och väljer Fäst det här programmet i Aktivitetsfältet från listan.
    Figur : Windows Media Center i aktivitetsfältet på skrivboret
    Skrivbordet i Windows 8 desktop med ikonen Windows Media Center högerklickad och alternativet Fäst det här programmet i Aktivitetsfältet markerat.