HP-datorer - Hantera användarkonton och inloggningar (Windows 8)

Detta dokument är för HP och Compaq-datorer och surfplattor med Windows 8.
Med hjälp av lösenord och enskilda konton kan informationen i datorn förbli privat och säker. Informationen i det här dokumentet beskriver de olika kontotyperna i Windows 8 och förklarar hur du kan ändra kontotyper och hur du sparar och ändrar lösenord.
Detta dokument förklarar även hur du använder ett Microsoft-konto för att synkronisera dina personliga inställningar och program till andra Windows 8- eller Windows RT-datorer, ansluta appar till konton, länka ihop kontakter och få live-uppdateringar på Startskärmen genom att slå på live-ikoner.

Rekommenderas: Använd en Microsoft-anslutet konto för att logga in på Windows

Använder du ett Microsoft-anslutet konto för att logga in på Windows? Använde du en e-postadress för att konfigurera Windows-kontot?
HP rekommenderar att du använder ett anslutet konto med Microsoft för att logga in på Windows. Med ett Microsoft-anslutet konto loggar du in på Windows med din e-postadress, och då kan lösenordet återställas med en annan enhet, när som helst. Du behöver inte en Microsoft- eller Hotmail-e-postadress för att konfigurera ett anslutet konto. Vilken e-postadress som helst fungerar.
  varning!
Om du använder ett lokalt användarkonto, kan HP inte kan återställa eller lösenordet om den förloras eller glöms.
Om du föredrar att använda ett lokalt användarkonto, rekommenderar HP starkt att du skapar en disk för återställning av lösenord för att återställa lösenordet om du glömmer bort det. Om du inte har en disk för återställning av lösenord och du glömmer lösenordet, kan du bli hänvisad till att utföra en fullständig återställning till ursprungliga fabriksinställningarna. Alla data som inte säkerhetskopieras till en extern plats går förlorade. För mer information om att skapa en disk för lösenordsåterställning, se Skapa en disk för lösenordsåterställning (Windows).
En del av anvisningarna i det här dokumentet gäller specifika versioner av Windows 8. Din version av Windows 8 och anvisningarna kan skilja sig något åt.
obs!
Om du inte använder den senaste versionen av Windows 8, kan viss grafik och information i det här dokumentet variera. Du kan skaffa den senaste versionen från Microsoft Store.