HP OFFICEJET PRO X451 AND X551 MFP SERIES - Skrivaren skriver inte ut eller skriver ut långsamt

Skrivaren skriver inte ut

Om skrivaren inte skriver ut över huvud taget försöker du med någon av följande åtgärder.
  1. Kontrollera att skrivaren är påslagen och att kontrollpanelen visar att den är klar.
    • Om kontrollpanelen inte visar att produkten är klar stänger du av skrivaren och sätter på den igen.
    • Om kontrollpanelen visar att skrivaren är klar provar du med att skicka jobbet igen.
  2. Om kontrollpanelen visar att det har uppstått ett fel på produkten åtgärdar du felet och försöker sedan skriva ut en testsida från kontrollpanelen. Om testsidan skrivs ut kan det finnas kommunikationsprobem mellan produkten och den dator som du försöker skriva ut från.
  3. Kontrollera att samtliga kablar är korrekt anslutna. Om skrivaren är ansluten till ett nätverk kontrollerar du följande:
    • Kontrollera lampan bredvid nätverksanslutningen på skrivaren. Om nätverket är aktivt är lampan grön.
    • Kontrollera att du använder en nätverkskabel och inte en telefonsladd till att ansluta till nätverket.
    • Kontrollera att nätverksroutern, hubben eller switchen är påslagen och att den fungerar korrekt.
  4. Installera HP-programvaran från den cd-skiva som medföljde skrivaren. Om du använder en allmän skrivardrivrutin kan det orsaka fördröjningar vid rensning av jobb från utskriftskön.
  5. I listan över skrivare på datorn högerklickar du på skrivaren, klickar på Egenskaper och öppnar fliken Portar.
    • Om du använder en nätverkskabel till att ansluta till nätverket kontrollerar du att skrivarens namn i listan på fliken Portar stämmer med produktnamnet på skrivarens konfigurationssida.
    • Om du använder en USB-kabel och är ansluten till ett trådlöst nätverk kontrollerar du att kryssrutan bredvid Virtuell skrivarport för USB är markerad.
  6. Om du använder ett personligt brandväggssystem på datorn kanske det blockerar kommunikationen med skrivaren. Prova med att tillfälligt stänga av brandväggen och se om detta är orsaken till problemet.
  7. Om datorn eller skrivaren är ansluten till ett trådlöst nätverk kan låg signalkvalitet eller störningar fördröja utskriftsjobben.

Skrivaren skriver ut långsamt

Om skrivaren skriver ut men verkar långsam provar du med följande åtgärder.
  1. Kontrollera att datorn uppfyller minimikraven för skrivaren. En lista över specifikationerna finns på följande webbplats: http://www.hp.com/go/support.
  2. Om inställningarna för papperstyp inte är korrekta för den papperstyp som du använder ändrar du inställningen till rätt papperstyp.
  3. Om datorn eller skrivaren är ansluten till ett trådlöst nätverk kan låg signalkvalitet eller störningar fördröja utskriftsjobben.