HP-skrivare - Använda HP Smart-appen (Android, Apple iOS)

Detta dokument gäller för HP-skrivare och Android- och Apple iOS smartphones och surfplattor.
Använd HP Smart för mobila enheter för att skriva ut, kopiera, skanna, felsöka skrivarproblem med och konfigurera en skrivare i ett trådlöst nätverk.
Ikonen för HP Smart-appen
obs!
HP Smart tillåter att skrivare väljs automatiskt för utskrift och kopiering när du är borta från skrivaren och använder ett annat nätverk. Gå till Utskrift överallt med appen HP Smart för att bekräfta support och mer information.

Steg 1: Installera appen HP Smart och konfigurera skrivaren

Installera HP Smart appen på din Android OS 5.0 (Lollipop) eller senare, eller Apple iOS 10 eller senare iPad, iPhone eller iPod touch. Efter installationen kan du starta appen och lägga sedan till skrivaren.
obs!
Begränsningar i Android 7.0 (Nougat) och senare kan hindra skrivarinställningar. Om det inte går att avsluta installationen med Android-enheten, gå till 123.hp.com från en iOS-enhet eller en dator med Windows eller från en Mac-dator för att konfigurera skrivaren.

Video som visar hur du konfigurerar HP Smart i Android

Video som visar hur du konfigurerar HP Smart i Apple iOS

1. Hämta och installera HP Smart-appen från Google Play Store (på engelska) för Android eller App Store (på engelska) för iOS.
  2. Kontrollera att din mobila enhet är ansluten till samma trådlösa nätverk som din skrivare är ansluten till, eller som du vill ansluta en ny skrivare till.
  3. Öppna appen och klicka sedan på Start för att söka efter tillgängliga skrivare.
    • Om din skrivare hittas, fortsätt till nästa steg.
    • Om skrivaren inte visas, klicka på plustecknet för att välja en skrivare från listan över skrivare som hittats, eller för att konfigurera en ny, och följ sedan anvisningarna på skärmen.
      Klicka på plustecknet för att lägga till en skrivare.
      obs!
      Du kan lägga till fler än en skrivare till appen. Klicka på plustecknet för att lägga till fler skrivare.
Om du har problem under skrivarkonfigurationen, se Vad händer om det inte går att hitta skrivaren under inställningen? i avsnittet Vanliga frågor (FAQ) i det här dokumentet.

Steg 2: Skriv ut, skanna och kopiera

Använd HP Smart för att kopiera och skanna med din mobila enhet, kamera eller skrivare, eller skriv ut objekt som sparats på din enhet, sociala medieappar eller molntjänster.

Steg 3: Hantera skrivarinställningar och status för förbrukningsmaterial

Tryck på objekt på startskärmen för att ändra skrivaralternativ, visa meddelanden och beställa förbrukningsmaterial.
  • Tryck på din skrivare för att ändra skrivarens inställningar, Visa information om skrivarens och rapporter och mer.
    Skärmen för inställning av My Printer
  • Tryck på ikonen Avisering för att visa felmeddelanden och specialerbjudanden från HP Smart-appen.
  • Knacka på sidan HP Instant Ink kan beställa förbrukningsmaterial och hanterar HP Instant Ink-kontot.

Vanliga frågor

Granska dessa vanliga frågor om appen HP Smart.