HP-skrivare - Installera och använd appen HP Smart (Android, Apple iOS och iPadOS)

Det här dokumentet gäller för HP-skrivare och smartphones och surfplattor med Android, Apple iOS och iPadOS.
Använd HP Smart till mobil enheter för att skriva ut, kopiera, skanna, felsöka skrivarproblem och konfigurera en skrivare i ett trådlöst nätverk.
obs!
Det här dokumentet är för HP Smart-appen på mobil Android-, iOS- och iPadOS-enheter. Om du använder en dator med Windows 10 eller en Mac, gå till Installera och använd appen HP Smart (Windows 10) eller Installera och använd appen HP Smart (Mac).

Steg 1: Så här visar du en översiktsvideo

Steg 2: Installera appen HP Smart och konfigurera skrivaren

Installera appen HP Smart på en mobilenhet med Android OS 7.0 (Nougat) eller senare, Apple iOS 11 eller senare eller iPadOS.
  1. Gå till 123.hp.com från en webbläsare på din telefon eller surfplatta och installera appen HP Smart.
  2. Se till att din mobil enhet är ansluten till det trådlösa nätverket och öppna sedan appen HP Smart.
  3. iOS 13 och iPadOS: Tillåt Bluetooth- och platsbehörighet om du ombeds göra det.
    Om du vill ha mer information om hur appen HP Smart använder Bluetooth och plats går du till Varför behöver appen HP Smart Bluetooth och platsbehörighet i Vanliga frågor och svar (FAQ).
  4. Lägg till skrivaren i appen.
    obs!
    Begränsningar i Android 7.0 (Nougat) och senare kan hindra trådlös konfiguration av HP-skrivare med appen HP Smart för Android. Om den trådlösa skrivarkonfigurationen inte lyckas, gå till 123.hp.com från en dator med Windows eller Mac eller från en iOS- eller iPadOS-enhet för att konfigurera den trådlösa anslutningen med vägledd HP-installation. Du kan också ansluta skrivaren med guiden för trådlös installation på kontrollpanelen eller använda Wi-Fi Protected Setup (WPS). När du är ansluten till Wi-Fi kan HP Smart upptäcka skrivaren för att aktivera utskrift. Gå till Konfiguration av skrivaren med appen HP Smart (Android) misslyckas för detaljerade steg.
    • Om din skrivare visas fortsätter du till nästa steg.
    • Om skrivaren visas medKonfigurera trycker du på skrivaren, följer anvisningarna på skärmen för att slutföra konfigurationen av skrivaren och fortsätter sedan till nästa steg.
    • Om skrivaren inte visas, klicka på Plustecknet för att välja en skrivare från listan över skrivare som hittats, eller för att konfigurera en ny, och följ sedan anvisningarna på skärmen.
Om du har problem under skrivarkonfigurationen, se Vad händer om det inte går att hitta skrivaren under inställningen? i avsnittet Vanliga frågor och svar (FAQ) i det här dokumentet.

Steg 3: Skriv ut, skanna och kopiera

Använd HP Smart för att kopiera, skanna och skriva ut på flera olika sätt.

Steg 4: Hantera skrivarinställningar, meddelanden och förbrukningsmaterial

Du kan ändra skrivarinställningar, visa meddelanden och beställa förbrukningsmaterial från startskärmen.
obs!
Platser för inställningar varierar beroende på mobilenhet.
  • Ändra utskriftsinställningar: Tryck på skrivarikonen för att ändra skrivarens egenskaper, visa information om skrivarens och rapporter och mer.
  • Visa meddelanden: Tryck på ikonen Avisering (Android) eller skrivarikonen (iOS, iPadOS) för att visa felmeddelanden. För att visa skrivarens aktivitet, Smart Tasks-aktivitet och för att hitta specialerbjudanden, tryck på ikonen Avisering.
  • Beställa förbrukningsmaterial: Tryck på panelen Förbrukningsmaterial för att beställa förbrukningsmaterial och hantera HP Instant Ink-kontot.

Steg 5: Lär dig mer om ytterligare funktioner

Upptäck ytterligare funktioner i appen HP Smart.
  • Print Anywhere: Använd din mobil enhet för att skicka utskrifter via Internet när du inte befinner dig vid skrivaren. Tillgänglig på vissa HP-skrivare. Gå till Print Anywhere med HP Smart-appen om du vill ha mer information.
  • Smarta uppgifter: Skapa genvägar för utskrift, e-post eller spara filer från HP Smart-appen. Gå till Använda smarta uppgifter om du vill ha mer information.
  • Mobila fax: Skicka fax från din mobil enhet till en faxmaskin eller faxkompatibel skrivare. Gå till Skicka fax med appen HP Smart om du vill ha mer information.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Granska dessa vanliga frågor om appen HP Smart.