HP-skrivare - Installera och använd appen HP Smart (Android, Apple iOS och iPadOS)

Det här dokumentet gäller för HP-skrivare och smartphones och surfplattor med Android, Apple iOS och iPadOS.
Använd HP Smart till mobil enheter för att skriva ut, kopiera, skanna, felsöka skrivarproblem och konfigurera en skrivare i ett trådlöst nätverk.
Du kan behöva ett HP-konto för att använda vissa HP Smart-funktioner. Om du inte har ett konto kan du skapa ett under programvaruinstallationen.
obs!
Det här dokumentet är för HP Smart-appen på mobil Android-, iOS- och iPadOS-enheter. Om du använder en dator med Windows 10 eller en Mac, gå till Installera och använd appen HP Smart (Windows 10) eller Installera och använd appen HP Smart (Mac).

Steg 1: Så här visar du en översiktsvideo

Steg 2: Installera appen HP Smart och konfigurera skrivaren

Installera appen HP Smart på en mobil enhet som kör Android OS 7,0 (nougat) eller senare, Apple iOS 12,0 eller senare eller iPad.
  1. Gå till 123.hp.com från en webbläsare på din telefon eller surfplatta och installera appen HP Smart.
  2. Se till att din mobila enhet är ansluten till ditt trådlösa nätverk, med Bluetooth-aktiverad och öppna sedan HP Smart-appen.
    Meddelanden om integritet och datainsamling visas.
  3. Klicka på något av följande alternativ, beroende på dina krav:
    • Installera en ny skrivare: Installera en ny skrivare eller Anslut till en skrivare som redan har installerats.
    • Logga in: Skapa ett HP-konto eller logga in på ditt HP-konto för att använda HP Smart-funktioner. Om du tillfrågas om Kontoverifiering följer du anvisningarna på skärmen för att söka efter verifieringskoden.
    • Hoppa över nu: Gå till startskärmen för HP Smart-appen.
  4. Tillåt Bluetooth- och platsbehörighet om du ombeds göra det.
    Om du vill ha mer information om hur HP Smart-appen använder Bluetooth och plats går du till Varför behöver HP Smart-appen Bluetooth och plats behörighet i avsnittet vanliga frågor (FAQ) i det här dokumentet.
  5. På startskärmen:
    • Om din skrivare visas fortsätter du till nästa steg.
    • Om skrivaren visas med inställning, knacka på skrivaren, följ anvisningarna på skärmen för att slutföra konfigurationen av skrivaren och fortsätt sedan till nästa steg.
    • Om skrivaren inte visas, knacka på Lägg till skrivare för att välja en skrivare i listan över hittade skrivare eller skapa en ny och följ sedan anvisningarna på skärmen.
Om du har problem under skrivarkonfigurationen, se Vad händer om det inte går att hitta skrivaren under inställningen? i avsnittet Vanliga frågor och svar (FAQ) i det här dokumentet.
obs!
Begränsningar i Android 7.0 (Nougat) och senare kan hindra trådlös konfiguration av HP-skrivare med appen HP Smart för Android. Om den trådlösa skrivarkonfigurationen inte lyckas, gå till 123.hp.com från en dator med Windows eller Mac eller från en iOS- eller iPadOS-enhet för att konfigurera den trådlösa anslutningen med vägledd HP-installation. Du kan också ansluta skrivaren med guiden för trådlös installation på kontrollpanelen eller använda Wi-Fi Protected Setup (WPS). När du är ansluten till Wi-Fi kan HP Smart upptäcka skrivaren för att aktivera utskrift. Gå till Konfiguration av skrivaren med appen HP Smart (Android) misslyckas för detaljerade steg.

Steg 3: Skriv ut, skanna och kopiera

Använd HP Smart för att kopiera, skanna och skriva ut på flera olika sätt. Du kan behöva logga in på ditt HP-konto för att använda vissa HP Smart-funktioner.

Steg 4: Hantera skrivarinställningar, meddelanden och förbrukningsmaterial

På sidan med skrivarinställningar kan du hantera skrivarinställningar, Visa meddelanden och beställa förbrukningsmaterial.
obs!
Platser för inställningar varierar beroende på mobilenhet.
  • Visa och hantera skrivare: Tryck på skrivarikonen för att öppna sidan för skrivarinställningar. Du kan visa skrivarens status, hantera fjärrutskrift om den är tillgänglig, ändra skrivarens inställningar, skriva ut skrivar rapporter, Visa nätverksinformation och mycket mer.
    obs!
    Skrivarinformation, rapporter och verktyg varierar beroende på skrivare.
  • Visa meddelanden: Tryck på ikonen Avisering (Android) eller skrivarikonen (iOS, iPadOS) för att visa felmeddelanden. Om du vill visa utskriftsaktivitet, mobil fax, aktiviteter med smarta uppgifter och hitta specialerbjudanden trycker du på meddelande ikonen .
  • Beställa förbrukningsmaterial: Tryck på panelen Förbrukningsmaterial för att beställa förbrukningsmaterial och hantera HP Instant Ink-kontot.

Steg 5: Lär dig mer om ytterligare funktioner

Upptäck ytterligare funktioner i appen HP Smart.
  • Print Anywhere: Använd din mobila enhet för att skicka utskrifter via Internet när du är borta från din skrivare. Du kan ge åtkomst till skrivaren via fjärranslutning, det här alternativet är tillgängligt på vissa HP-skrivare. Gå till Print Anywhere med HP Smart-appen om du vill ha mer information.
  • Smarta uppgifter: Skapa genvägar för utskrift, e-post eller spara filer från HP Smart-appen. Gå till Använda smarta uppgifter om du vill ha mer information.
  • Mobila fax: Skicka fax från din mobil enhet till en faxmaskin eller faxkompatibel skrivare. Gå till Skicka fax med appen HP Smart om du vill ha mer information.
  • Printables: Åtkomst till gratis utskrifts innehåll för barn, till exempel inlärnings kalkylblad, färgläggningssidor, pussel och läsmaterial.
  • Hjälp och support: Lär dig mer om HP Smart, information om skrivare och anslutningar, hur du skriver ut, skannar och delar, länkar till ytterligare hjälp och support och snabb och gratis hjälp från vår virtuella agent. Virtual agent-språk som stöds är engelska, spanska, tyska, holländska, franska, japanska, förenklad kinesiska och portugisiska.
  • Konto: Få åtkomst till HP-kontots hemsida där du kan hantera HP-konto, lägga till dina skrivare och hantera HP-förmåner.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Granska dessa vanliga frågor om appen HP Smart.