HP-datorer - Lösa problem genom att återställa datorn (Windows 8)

Detta dokument gäller för HP-datorer och surfplattor med Windows 8.
I Windows 8 ingår en funktion som heter Återställ datorn som tar bort allt permanent och installerar om Windows. Det här är en användbar funktion om du ska sälja eller återvinna datorn eller surfplattan, eller om du vill återställa dem till de ursprungliga fabriksinställningarna.
Allt tas bort när du återställer datorn, som personliga filer, egna inställningar och appar. Det enda som inte ändras är datorns aktiveringsstatus. Om Windows aktiverades före återställningen fortsätter systemet vara aktiverat efter återställningen.
Detta är vad som händer när du använder Återställ datorn:
  • Dina personliga filer som bibliotek, egna inställningar, användarkonton och skrivbordsteman försvinner permanent.
  • Datorns inställningar återgår till standardinställningarna – det vill säga inställningarna som gällde när du köpte den.
  • Appar och annan programvara som fanns i datorn när du köpte den installeras om, och inställningarna i dessa återställs till standardinställningarna.
  • Programvara, appar, funktioner och allt du har installerat eller sparat på datorn tas bort permanent.
obs!
Om du inte använder den senaste versionen av Windows 8, kan viss grafik och information i det här dokumentet variera. Du kan skaffa den senaste versionen från Microsoft Store.