HP-datorer - Återställa filer som säkerhetskopierades med HP Recovery Manager (Windows 8)

Det här dokumentet avser samtliga HP-datorer med Windows 8.
Om du använde HP Recovery Manager när du säkerhetskopierade filer på datorn kan du använda samma program för att återställa filerna. Obs! Det kan ta mellan 20 och 40 minuter innan återställningsprocessen påbörjas. Stäng inte Recovery Manager File Restore Program när du har påbörjat återställningsprocessen.
Under HP Recovery Manager-säkerhetskopieringsåtgärden skapades en mapp på den USB-lagringsenhet, cd-skiva, dvd-skiva eller hårddisk som du angav. Notera namnet på den här mappen. Exempel: Säkerhetskopierade filer 2012-09-04 132448. Bland filerna som finns i den här mappen finns den körbara filen RecoveryMgr.exe.
obs!
Om du har använt programmet Microsoft Backup and Restore Center för att säkerhetskopiera filer måste du också använda Microsoft Backup and Restore Center när du återställer filerna. Du kan inte använda HP Recovery Manager eller HP Backup and Recovery Manager för att återställa filer som har skapats med Microsoft Backup and Restore Center.

Återställa säkerhetskopierade filer med HP Recovery Manager

Följ stegen nedan för att återställa säkerhetskopierade filer med HP Recovery Manager.
  1. Öppna den plats där du sparade filerna, t.ex. en USB-lagringsenhet eller en dvd-skiva, och kopiera sedan mappen till en lättillgänglig plats på datorn, t.ex. skrivbordet.
  2. Öppna mappen med säkerhetskopiorna på datorn och dubbelklicka sedan på exe-filen som skapades under säkerhetskopieringen.
    obs!
    Det kan finnas flera filer med samma namn, men bara en av dem är en programfil (exe-fil).
    Figur : Exempellista med filer som skapades i säkerhetskopieringsprocessen
    Filen RecoveryMgr.exe som finns i säkerhetskopieringsmappen skapades på ett USB-flashminne
  3. När Recovery Manager File Restore Program öppnas klickar du på Nästa.
    Figur : Välkomstskärmen i File Restore Program
    Bild på välkomstskärmen i File Restore Program
  4. Välj de filtyper som du vill återställa och klicka sedan på Nästa.
    Figur : Välj vilka filtyper du vill återställa
    Bild på välj vilka filtyper du vill återställa
  5. Ett meddelande visas med den plats där filerna sparas: C:\System Recovery Files. Dessutom skapas en genväg till platsen på skrivbordet i Windows. Klicka på Nästa för att fortsätta.
    Figur : Placering av återställda filer
    Bild på placering av återställda filer
  6. Vänta medan de säkerhetskopierade filerna återställs.
    Figur : Återställning pågår
    Bild på Återställning pågår
    obs!
    Förloppsindikatorn kan stå på "0 % slutfört" i 10–30 minuter och hela återställningsprocessen kan ta flera timmar.
  7. När HP Recovery Manager återställt filerna klickar du på Slutför för att stänga programmet.
    Figur : Återställning slutförd
    Bild på återställning slutförd
  8. När filerna har återställts med HP Recovery Manager kan du dubbelklicka på Genväg till återställda filer på skrivbordet för att visa alla återställda filer.
    Figur : Återställda filer
    Bild på återställda filer