• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP-datorer - Användning av Bluetooth-enheter (Windows 10, 8)

Detta dokument avser HP- och Compaq-datorer med Windows 10 och Windows 8.
  obs!
Beroende på din version av Windows, kan viss grafik och information i det här dokumentet skilja sig något åt.
Trådlös Bluetooth-teknik ger trådlösa kommunikationer på korta avstånd och ersätter de fysiska kabelanslutningar som traditionellt kopplar ihop elektroniska enheter, till exempel skrivare, ljudenheter och datorer. Vanliga exempel är:
  • Dela bilder med andra Bluetooth-enheter i närheten
  • Skicka filer till en Bluetooth-skrivare
  • Överföra filer till närliggande Bluetooth-datorer
  • Lyssna på musik med ett Bluetooth-headset
Bluetooth-nätverk är förinstallerat på en del HP- och Compaq-datorer. Om det inte är förinstallerat kan du lägga till det i datorn genom att installera Bluetooth-maskinvara. Installation av Bluetooth-maskinvara kan vara så enkelt som att sätta i en Bluetooth USB-hårdvarunyckel i en ledig USB-port och sedan vänta på att Windows upptäcker och installerar den nya maskinvaran.
Figur : Bluetooth USB-dongel
Bluetooth USB-hårdvarunyckel
Ansluta Bluetooth-enheter
Innan du kan använda en Bluetooth-enhet måste du upprätta en Bluetooth-anslutning.
Använda Bluetooth för att överföra foton från enheten
Använd följande steg för att överföra bilder från en Bluetooth-telefon, -surfplatta eller annan aktiverad Bluetooth-enhet:
  1. Klicka på Bluetooth-ikonen längst ned till höger på skrivbordet och klicka sedan på Ta emot en fil.
    Figur : Ta emot en fil markerat
    Ta emot en fil som valts för en fotoöverföring
      obs!
    Om Bluetooth-ikonen inte visas i det nedre högra hörnet av skrivbordet, se avsnittet Lägga till Bluetooth-ikonen längst ned till höger på skrivbordet i det här dokumentet.
    Överför filer via Bluetooth väntar på en anslutning.
    Figur : Väntar på en anslutning
    Väntar på en anslutning i fönstret för filöverföring med Bluetooth
  2. Anslut till datorn via Bluetooth och skicka en fil på en telefon eller annan enhet.
    Datorn tar emot filen. Om du ombeds, klicka på Nästa.
    Figur : Filen tas emot
    Filen tas emot under fönstret för filöverföring via Bluetooth
  3. Klicka på Bläddra för att välja en mapp på datorn där du vill spara filen, klicka sedan på OK.
  4. Klicka på Slutför för att spara filen till den valda mappen eller klicka på Bläddra för att välja en mapp på datorn för att spara filen.
    Figur : Spara filen på den platsen
    Spara filen på den här platsen i Windows
    Fotona har överförts till din dator.
Ansluta Bluetooth-enheter för att skicka eller skriva ut filer
Bluetooth-aktiverade datorer och mobila enheter kan anslutas för att dela filer. Du kan också använda Bluetooth för att skriva ut på en Bluetooth-aktiverad skrivare.
Lägga till Bluetooth-ikonen längst ned till höger på skrivbordet
Om du vill lägga till Bluetooth-ikonen längst ned till höger på skrivbordet så att du snabbt kan lägga till en enhet eller ändra Bluetooth-inställningar, gör du på följande sätt:
Tips för att söka efter en Bluetooth-enhet
Om Windows inte kan upptäcka Bluetooth-enheten kontrollerar du följande: