• Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP Notebook-datorer - Ansluta en bildskärm, projektor eller tv (Windows 10, 8, 7)

Det här dokumentet avser HP:s och Compaq bärbara datorer med Windows 10, 8 eller 7.
Det här dokumentet ger information som du bör känna till när du ansluter bildskärmar, projektorer och TV-apparater till den bärbara datorn.

Välj rätt plats för din datorbilskärmen

Lägg märke till hur fönstren i rummet är placerade när du väljer plats till bildskärmen. Skärmen kan reflektera direkt solljus eller starkt ljus och gör det obehagligt att titta på bilden.
Välj en plats till bildskärmen eller TV:n nära datorn och ett vägguttag. Kablar kan vara osnygga och bör gömmas undan, som att leda dem bakom skrivbordet mot en vägg.
Ställ bildskärmen eller TV:n på ett platt och jämnt underlag. Kontrollera att bildskärmen eller TV:n inte står på kablar.
Bildskärmens eller TV:ns höjd och vinkel ska inte orsaka värk i nacke och rygg vid långa perioder framför bildskärmen. Den ska placeras så att ögonen på personen som ska använda bildskärmen eller TV:n är åtminstone på en meters avstånd och endast något nedåtvinklad. En justerbar stol kan hjälpa till att få en bekväm arbetsställning.
obs!
De flesta bärbara datorer är mindre än typiska skärmar och behöver en ställning eller liten plattform för att hamna i den höjd och vinkel som beskrivs ovan.
Figur : Rätt visningshöjd
Rätt visningshöjd för en datorbilskärm
För att ansluta en extra bildskärm eller TV till den bärbara datorn behöver du följande:
  • Minst en anslutningsport.
  • Rätt typ av kablar för att ansluta TV:n eller en extern skärm.

Typer av videokontakter för datorbilskärm

Undersök videokontakterna på datorn och visningsenheter för att undvika problem och få bästa möjliga bildkvalitet.
Det finns två typer av överföringsmetoder för video: Digital och analog. Om du försöker ansluta en digital kontakt till en analog port eller vice versa, kan du inte visa video. Om du försöker spela skyddat högupplöst digitalt innehåll, till exempel Blu-Ray-filmer, via en analog anslutning, får du troligen ett felmeddelande eller så spelas filmen med lägre upplösningskvalitet.
Klicka på tillämplig rubrik eller det efterföljande plustecknet (+) för att expandera följande information:
    Figur : Typiska portar på bärbara HP-datorer
    Vanliga portar på en bärbar dator
  1. VGA-port
  2. S-Video-port
Figur : Anslutningar på bärbar dator och bildskärm
Bärbar dator som är ansluten till en monitor

Använda adaptrar för att ansluta en bildskärm till din dator

Vad gör jag om videoanslutningen på baksidan av datorn inte passar till videoanslutningen på bildskärmen eller TV:n? Du ska helst ha samma videoanslutning på datorn och bildskärmen eller TV:n, men det kan finnas tillfällen då detta inte är möjligt. Lösningen kan vara en specialkabel eller adapter. En liten DVI-VGA-adapter medföljer till exempel många av HP:s datorer. Anslut adaptern till datorns DVI-utgång och anslut sedan VGA-kabeln från bildskärmen eller TV:n till adaptern.
Figur : VGA till DVI-adapter
VGA till DVI-adapter
En annan lösning kan vara en specialkabel som har olika anslutningstyper på var ände. Se till att du vet vilka två typer av videokontakter som behövs innan du köper en adapter eller kabel.
Figur : Exempel på adaptrar och kablar
Exempel på adaptrar och kablar
obs!
En HDMI-kabel kan även överföra ljud. HDMI-ljud går förlorat med en DVI till HDMI-adapter eller -kabel.
obs!
Det går inte att ansluta DVI-D till VGA.

Ställa in egenskaper för skärmvisning för att använda extra skärmar

Använd något av följande avsnitt, beroende på operativsystemet du har, för att konfigurera hur Windows fungerar med dina extra skärmar:

Ställa in skärmupplösning

Använd något av följande avsnitt, beroende på operativsystem, för att ändra inställningen för upplösningen så att den matchar din bildskärm, projektor eller TV: