• Information

• Respons

HP-datorer - Skapa ett trådlöst hemnätverk (Windows 10, 8)

Detta dokument avser HP- och Compaq-datorer med Windows 10 och Windows 8.
Windows har stöd för anslutning av flera datorer i ett hemnätverk. Det här är ett lämpligt sätt att dela filer i hemmet. Det här dokumentet innehåller anvisningar om hur du konfigurerar ett trådlöst hemnätverk och delar mappar och filer i det.

Konfigurera ett lokalt nätverk och fildelning

Följ anvisningarna i det här avsnittet för att skapa ett hemnätverk med trådlös maskinvara.
obs!
För att kunna utföra några av stegen i det här dokumentet måste du vara inloggad i Windows med huvudadministratörskontot. Det är normalt det första kontot som skapades när datorn startades för första gången.

Få åtkomst till delade filer och kataloger i ett lokalt nätverk

Så här öppnar du delade filer och kataloger:
  1. Se till att Nätverksidentifiering och fildelning är aktiverad.
  2. I sökrutan Windows ska du skriva Visa datorer i nätverket och enheter.
  3. Fönstret Nätverk öppnas och visar datorerna i det lokala nätverket som har gemensamma mappar.
  4. Dubbelklicka på den dator du vill ha tillgång till.
  5. Vid uppmaning anger du användarnamnet och lösenordet för att få åtkomst till datorn.