• Information

• Respons

HP-datorer - Spara filer på skiva (Windows 10, 8)

Det här dokumentet gäller alla HP-datorer med en skrivbar skivenhet och Windows 10 eller 8.
Om datorn har en CD-RW-, DVD-RW- eller DVD+RW-enhet kan du använda den till att bränna en dataskiva som innehåller filer, till exempel säkerhetskopieringar av dina viktiga dokument eller mp3-musikfiler.
obs!
För business-datorer gäller kanske säkerhetsbegränsningar som gör att den optiska enheten är skrivskyddad. För att verifiera detta, prata med IT-avdelningen på ditt företag eller din lokala IT-service.

Spara filer till skivan

Använd följande steg för att spara files till en skiva.
obs!
Om du vill skapa en konventionell musik-CD-skiva (CD-ljud) använder du Microsofts Windows Media Player eller någon annan programvara för att skapa skivan. En skiva som innehåller mp3-filer är inte samma sak som CD-ljud och den kan inte spelas upp i äldre ljudspelare som inte känner igen mp3-ljud.
  1. I Windows söker du efter och öppnar Utforskaren.
  2. Klicka på Den här datorn.
  3. Högerklicka på namnet skivenheten och välja sedan Mata ut. Ta ur eventuell skiva från den enhet som har öppnats.
    Figur : Mata ut en skiva
    Meny med Utmatning valt
  4. Sätt en tom skiva i enheten och stäng enheten. Mängden ledigt diskutrymme visas under enhetens ikon och ikonen ändras för att visa vilken typ av skiva som satts i.
    Figur : Enhetsikonen visar att en skrivbar skiva satts i
    Enhetsikonen visar att en skrivbar skiva satts i
  5. Dubbelklicka på enhetsikonen för att öppna fönstret Bränn en skiva.
  6. Skriv en titel för skivan (standard är datumet) och välj sedan Som en USB-flashminne eller Med en CD/DVD-spelare, beroende på hur du vill använda skivan.
    Figur : Alternativ hur du vill använda skivan
    Alternativ hur du vill använda skivan
  7. Om du väljer Som en USB-flash-enhet, kopieras filerna till skivan. Du kan spara, redigera och ta bort filer på skivan många gånger, men skivan kanske inte fungerar i andra datorer och enheter. För att använda detta alternativ, följ dessa steg:
    1. Klicka på Nästa i fönstret Bränn en skiva.
      Meddelandet Dra filerna till den här mappen för att lägga till dem till skivan visas.
    2. Välj filerna som ska läggas till skivan och dra dem sedan till ikonen för enheten. Till exempel om du vill kopiera foton på blommerna i trädgården från mappen Bilder, dra mappen Foton på blommor i trädgården till ikonen för enheten.
      Figur : Dra filerna till enhetsikonen
      Dra filerna till enhetsikonen
    3. När alla filerna har kopierats, kan du mata ut skivan.
  8. Om du väljer Med en CD/DVD-spelare, har filerna bränts på skivan. Dessa filer kan inte redigeras eller tas bort från skivan, men skivan kan användas på de flesta datorer. För att använda detta alternativ, följ dessa steg:
    1. Klicka på Nästa i fönstret Bränn en skiva. Diskformatering börjar.
      Meddelandet Dra filerna till den här mappen för att lägga till dem till skivan visas.
    2. Navigera till filerna, välj dem och dra dem sedan till enhetsikonen.
      Figur : Dra filerna till enhetsikonen
      Dra filerna till enhetsikonen
      Filerna visas i fönstret Filer redo att skrivas till skivan.
    3. Högerklicka på det tomma området och välj sedan Bränn till skiva.
      Figur : Välj Bränn till skiva
      Placering för Bränn till skiva
    4. I fönstret Förbered den här skivan skriver du skivtiteln (standard är datumet) och väljer inspelningshastighet, och klickar sedan på Nästa. Dina valda filer bränns till skivan.
      Figur : Förbered skivfönstret
      Förbered skivfönstret
    5. När bränningen är klar, öppnas fönstret Du har brännt filer till skivan. Stäng fönstret genom att klicka på Slutför.

Ändra diskenhetens inspelningsegenskaper

Använd följande steg för att ändra skivenhetens inspelningsegenskaper.
  1. Högerklicka på enheten, välj Egenskaper, klicka sedan på fliken Inspelning för att komma till följande fönster.
    Figur : Inspelningsegenskaper
    Inspelningsflik i fönstret Egenskaper
  2. Klicka på Globala inställningar och välj om den aktuella pdf-sessionen ska avslutas när antingen en enkelsessionsdisk eller en flersessionsdisk matas ut.
  3. Klicka på OK om du vill spara ändringarna.