• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP-datorer - Felsöka musproblem (Windows 8)

Det här dokumentet ger allmän information om felsökning av musproblem.
Problem med trådlös mus
Om du upplever problem med en trådlös mus använder du något av de andra avsnitten i det här dokumentet som överensstämmer med musproblemet. Om problemet kvarstår kan du läsa HP:s supportdokument Felsökning av trådlösa tangentbord och möss för ytterligare felsökning.
Problem med en HP mobil Wi-Fi-mus
Om du upplever problem med en HP mobil Wi-Fi-mus använder du något av de andra avsnitten i det här dokumentet som överensstämmer med musproblemet. Om problemet kvarstår kan du läsa HP:s supportdokument Använd och felsök HP mobil Wi-Fi-mus för ytterligare felsökning.
Gör så att muspekaren blir snabbare, mer synlig eller klickar bättre
Musinställningarna justeras i Windows. Mer information finns i HP:s supportdokument Musfunktioner och inställningar (Windows 8).
Muspekaren slutar röra sig ibland, rör sig i endast en riktning eller rör sig oregelbundet
Om musen rör sig oregelbundet behöver den rengöras eller användas på ett annat underlag.
  obs!
Om du använder en optisk mus på en blank yta bör du använda en musmatta.
  • Om du har en optisk mus använder du följande steg för att rengöra musen.
    1. Torka av musens hölje och mussladd med rengöringsdukar eller en trasa och rengöringsmedel.
      Figur : Rengöra mushöljet
      Foto som visar hur du gör rent mushöljet
    2. Vänd mushöljet upp och ner.
      Figur : Den optiska musens undersida
      Foto som visar den optiska musen upp och ner
    3. Rengör lysdiodlampan och det omgivande området på musens undersida med en bomullstopp som fuktats med isopropylalkohol.
      Figur : Rengöra lysdiodlampan
      Foto som visar hur du rengör lysdiodlampan på musens undersida
  • Om du har en mus med rullkula använder du följande steg för att rengöra musen.
    1. Torka av musens hölje och mussladd med rengöringsdukar eller en trasa och rengöringsmedel.
      Figur : Rengöra mushöljet
      Foto som visar hur du gör rent mushöljet
    2. Vänd mushöljet upp och ner.
    3. Musens rullkula omfattas av en ring som täcker den. Rotera ringen motsols och ta bort ringen så att rullkulan frigörs.
      Figur : Ta bort ringen till rullkulan
      Foto som visar hur du tar bort ringen till rullkulan
      Figur : Ta bort rullkulan
      Foto som visar borttagning av rullkulan
    4. Skölj rullkulan i tvål och varmt vatten och torka den sedan ordentligt.
      Figur : Skölja rullkulan
      Foto som visar hur rullkulan sköljs i tvål och varmt vatten
    5. Rengör rullarna inne i musen med en bomullstopp som fuktats med isopropylalkohol.
      Figur : Mus med rullkula: rengöra rullarna
      Foto som visar hur musrullarna görs rent med en bomullstopp
    6. Sätt tillbaka rullkulan och ringen som täcker kulan.
Muspekaren flyttar sig när musen är stilla
Det här kan hända om en optisk mus används på en blank yta. Använd en musmatta för att åtgärda problemet.
Pekaren flyttas inte när jag flyttar musen
Utför följande steg i följd tills du finner en lösning:
  1. Om musen är en PS/2-mus (identifieras av en rund kontakt i kabeländen) ser du till att den är ansluten till musporten, inte tangentbordsporten. Färgen på kontakterna och färgen på uttagen ska överensstämma. Återanslut endast mus- och tangentbordskabeln när datorn är avstängd.
  2. Anslut en vanlig PS/2-mus eller seriell mus istället för rullmusen när datorn är avstängd för att kontrollera om det är fel på datorn eller identifikationen av musen. Om den vanliga musen inte hittas eller inte fungerar är problemet inte musen utan PS/2- eller serieporten. Om musen fungerar när datorn startats fortsätter du med följande steg.
  3. Prova musen i en annan dator med Windows. Om musen inte fungerar är den förmodligen trasig och behöver bytas ut.
  4. Om musen fungerade tidigare kan det vara ett programuppdaterings- eller konfigurationsproblem. Använd Microsofts systemåterställning för att återgå till senaste tidpunkt då du vet att musen fungerade korrekt. Mer information om hur du använder Microsoft Systemåterställning finns i HP:s supportdokument Använda Microsoft Systemåterställning (Windows 8).
  5. Använd HP Recovery Manager till att återställa musens drivrutiner. Mer information finns i HP:s supportdokument Använda HP Recovery Manager för att återställa programvara och drivrutiner (Windows 8).