• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP Photosmart 5520 series - Kan inte skriva ut (Windows)

Kan inte skriva ut (Windows)
Om du har problem med att skriva ut kan du ladda ned HP Verktyg för skrivardiagnostik som kan göra en automatisk felsökning av problemet. Du når detta verktyg genom att klicka på följande länk:
  obs!
HP Verktyg för skrivardiagnostik är kanske inte tillgängligt på alla språk.
Som ett alternativ till att använda HP Verktyg för skrivardiagnostik (eller om du inte lyckas lösa ditt problem med hjälp av detta verktyg) kan du prova följande lösningar. Lösningarna räknas upp i tur och ordning med den troligaste lösningen först. Om den första lösningen inte åtgärdar problemet ska du prova de återstående lösningarna tills problemet är löst.
Lösning 1: Kontrollera att skrivaren är påslagen
  1. Kontrollera om På-knappen på skrivaren lyser. Om den inte lyser är skrivaren avstängd. Kontrollera att strömsladden är ordentligt ansluten till skrivaren och till ett vägguttag. Starta skrivaren genom att trycka på På-knappen.
  2. Gör ett nytt försök att använda skrivaren.
Lösning 2: Kontrollera om skrivaren är inställd på paus eller är offline
  1. Beroende på vilket operativsystem du har ska du göra något av följande:
    Windows 7
    1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet och sedan på Enheter och skrivare.
      Högerklicka på skrivarikonen och välj Se vad som skrivs ut.
    Windows Vista
    1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet och klicka på Kontrollpanelen och sedan på Skrivare.
      Dubbelklicka på ikonen för din skrivare så att skrivarkön visas.
    Windows XP
    1. Gå till aktivitetsfältet och klicka på Start och Kontrollpanelen och dubbelklicka sedan på Skrivare och fax.
      Dubbelklicka på ikonen för din skrivare så att skrivarkön visas.
  2. Gå till menyn Skrivare och kontrollera att det inte är några markeringar bredvid Pausa utskrift eller Använd skrivaren offline.
  3. Om du gjort några ändringar ska du göra ett nytt försök att skriva ut.
Lösning 3: Kontrollera att enheten är inställd som standardskrivare
  1. Beroende på vilket operativsystem du har ska du göra något av följande:
    Windows 7
    1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet och sedan på Enheter och skrivare.
    Windows Vista
    1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet och klicka på Kontrollpanelen och sedan på Skrivare.
    Windows XP
    1. Gå till aktivitetsfältet och klicka på Start och Kontrollpanelen och dubbelklicka sedan på Skrivare och fax.
  2. Kontrollera att rätt enhet är inställd som standardskrivare.
    Bredvid standardskrivaren finns det en markering i en svart eller grön cirkel.
  3. Om fel enhet är inställd som standardskrivare ska du högerklicka på rätt enhet och välja Använd som standardskrivare.
  4. Gör ett nytt försök att använda skrivaren.
Lösning 4: Kontrollera att papperet är rätt placerat i inmatningsfacket
  1. Gör något av följande:
    Fylla på papper i fullstorlek
    1. Dra ut pappersfacket, skjut pappersledarna för bredd utåt och ta därefter bort eventuellt annat material från facket.
      Figur : Skjut pappersledaren för bredd till det yttersta läget
      Fyll på papper:
      • Lägg i en pappersbunt i inmatningsfacket med kortsidan framåt och utskriftssidan nedåt.
        Figur : Lägg i en pappersbunt
      • Skjut pappersbunten framåt tills det tar stopp.
      • Skjut pappersledarna för bredd inåt tills det tar stopp mot papperets kanter.
        Figur : Skjut pappersledaren för bredd åt höger
          obs!
        Om du drog ut pappersfacket för att fylla på det, se till att du skjutit in det igen innan du skriver ut.
      • Skjut in pappersfacket igen och öppna sedan förlängningsdelen.
        Figur : Skjut pappersledaren för bredd åt höger
    Fylla på papper i litet format
    1. Dra ut pappersfacket, skjut pappersledarna för bredd utåt och ta därefter bort eventuellt annat material från facket.
      Figur : Skjut pappersledaren för bredd åt vänster
      Fyll på papper:
      • Lägg i en bunt med fotopapper i pappersfacket med kortsidan framåt och utskriftssidan nedåt.
        Figur : Fylla på fotopapper i fotofacket
      • Skjut in fotopapperet så långt det går.
        Figur : Fylla på fotopapper i fotofacket
          obs!
        Om du använder fotopapper med perforerade flikar placerar du fotopappret så att flikarna hamnar närmast dig.
      • Skjut pappersledarna för bredd inåt tills det tar stopp mot papperets kanter.
        Figur : Skjut pappersledarna för bredd inåt
          obs!
        Om du drog ut pappersfacket för att fylla på det, se till att du skjutit in det igen innan du skriver ut.
      • Skjut in pappersfacket igen och öppna sedan förlängningsdelen.
        Figur : Skjut pappersledaren för bredd åt höger
    Fylla på kuvert
    1. Dra ut pappersfacket, skjut pappersledarna för bredd utåt och ta därefter bort eventuellt annat material från facket.
      Figur : Skjut pappersledaren för bredd till det yttersta läget
      Fyll på kuvert:
      • Lägg i ett eller flera kuvert i mitten av inmatningsfacket med fliken uppåt och till vänster.
        Figur : Bild - Fyll på en bunt kuvert i huvudfacket
      • Skjut kuvertbunten framåt tills det tar stopp.
      • Skjut pappersledarna för bredd inåt tills de ligger mot mot kuvertens kanter.
      • Skjut in pappersfacket igen och öppna sedan förlängningsdelen.
  2. Gör ett nytt försök att använda skrivaren.
Lösning 5: Starta om utskriftshanteraren
  1. Beroende på vilket operativsystem du har, gör något av följande:
    Windows 7
    1. I aktivitetsfältet klickar du på Windows-ikonen, Kontrollpanelen, System och säkerhet och sedan på Administrationsverktyg.
      Dubbelklicka på Tjänster.
      Högerklicka på Utskriftshanterare och klicka sedan på Egenskaper.
      På fliken Allmänt, bredvid Startmetod, kontrollerar du att Automatiskt är valt.
      Om tjänsten inte redan är igång klickar du på Starta under Tjänststatus och klickar sedan på OK.
    Windows Vista
    1. I aktivitetsfältet klickar du på Windows-ikonen, Kontrollpanelen, System och underhåll, Administrationsverktyg.
      Dubbelklicka på Tjänster.
      Högerklicka på Utskriftshanterare och klicka sedan på Egenskaper.
      På fliken Allmänt, bredvid Startmetod, kontrollerar du att Automatiskt är valt.
      Om tjänsten inte redan är igång klickar du på Starta under Tjänststatus och klickar sedan på OK.
    Windows XP
    1. I aktivitetsfältet klickar du på Start och högerklickar sedan på Den här datorn.
      Klicka på Hantera och därefter på Tjänster och tillämpningar.
      Dubbelklicka på Tjänster och därefter på Utskriftshanterare.
      Högerklicka på Utskriftshanterare och klicka sedan på Starta om för att starta om tjänsten.
  2. Vänta tills tjänsten startats om och gör sedan ett nytt försök att skriva ut.
Lösning 6: Starta om datorn
  1. Märk den här sidan med ett bokmärke så att du enkelt kan gå tillbaka till den om du skulle behöva och starta därefter om datorn.
  2. Gör ett nytt försök att använda skrivaren.
Lösning 7: Rensa skrivarkön
  1. Beroende på vilket operativsystem du har ska du göra något av följande:
    Windows 7
    1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet och sedan på Enheter och skrivare.
    Windows Vista
    1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet och klicka på Kontrollpanelen och sedan på Skrivare.
    Windows XP
    1. Gå till aktivitetsfältet och klicka på Start och Kontrollpanelen och dubbelklicka sedan på Skrivare och fax.
  2. Dubbelklicka på ikonen för din skrivare så att skrivarkön visas.
  3. Gå till menyn Skrivare, klicka på Avbryt alla dokument eller Töm utskriftsdokument och klicka sedan på Ja för att bekräfta.
  4. Om det fortfarande finns dokument i kön ska du starta om datorn och göra ett nytt försök att skriva ut när den startat om.
  5. Gå till skrivarkön igen och kontrollera att den är tom och försök sedan skriva ut igen.
    Om skrivarkön inte är tom, eller om den är tom men det fortfarande inte går att skriva ut, ska du gå vidare till nästa lösning.
Lösning 8: Kontrollera om du behöver uppdatera dina skrivardrivrutiner
  1. Följ nedanstående länk till sidan för nedladdning av programvara och drivrutiner.
    Det finns en länk som du kan klicka på för att avgöra om dina skrivardrivrutiner är av den mest aktuella versionen, under förutsättning att denna funktion är tillgänglig för ditt språk.
  2. Om en uppdaterad skrivardrivrutin finns tillgänglig ska du följa anvisningarna för att installera den och därefter göra ett nytt försök att skriva ut.
Lösning 9: Kontrollera om det är programmet som orsakar problemet
  1. Stäng det program som du skriver ut från och öppna det igen.
  2. Gör ett nytt försök att skriva ut från programmet.
      obs!
    Skrivaren stöder kanske inte utskrift från ett DOS-program. Ta reda på om programmet är Windows-baserat eller DOS-baserat genom att kontrollera systemkraven för programmet.
  3. Om du fortfarande har problem, prova att skriva ut från Anteckningar för att se om problemet ligger hos programmet eller drivrutinen.
    Så här skriver du ut från Anteckningar
    1. I aktivitetsfältet klickar du på Windows-ikonen eller Start och sedan på Program eller Alla program.
      Klicka på Tillbehör och sedan på Anteckningar.
      Skriv en kort text i Anteckningar.
      Klicka på Arkiv och sedan på Skriv ut.
  4. Om det går bra att skriva ut från Anteckningar men inte från programmet ska du kontakta programmets tillverkare för support.
Lösning 10: Kontrollera att rätt skrivarport används
  1. Beroende på vilket operativsystem du har ska du göra något av följande:
    Windows 7
    1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet och sedan på Enheter och skrivare.
      Högerklicka på Egenskaper för skrivare.
    Windows Vista
    1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet och klicka på Kontrollpanelen och sedan på Skrivare.
      Högerklicka på skrivarikonen och välj Egenskaper.
    Windows XP
    1. Gå till aktivitetsfältet och klicka på Start och Kontrollpanelen och dubbelklicka sedan på Skrivare och fax.
      Högerklicka på skrivarikonen och välj Egenskaper.
  2. Klicka på fliken Portar och verifiera att skrivaren använder rätt port.
    Den port som skrivaren nu använder är märkt med en bockmarkering. För en USB-anslutning ska skrivaren vara inställd för att använda USB00X-porten (där X motsvaras av en siffra). För en trådlös anslutning kan namnet på porten variera. Det kan t.ex. vara Standard-TCP/IP-port, Portövervakare för ny identifiering av HP-nätverk eller något liknande.
  3. Om skrivaren använder fel port väljer du rätt port genom att klicka på den.
    Den port som skrivaren nu använder är märkt med en bockmarkering.
  4. Gör ett nytt försök att använda skrivaren.
Lösning 11: Kontrollera att rätt skrivardrivrutin är vald
  1. Beroende på vilket operativsystem du har ska du göra något av följande:
    Windows 7
    1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet och sedan på Enheter och skrivare.
      Högerklicka på Egenskaper för skrivare.
    Windows Vista
    1. Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet och klicka på Kontrollpanelen och sedan på Skrivare.
      Högerklicka på skrivarikonen och välj Egenskaper.
    Windows XP
    1. Gå till aktivitetsfältet och klicka på Start och Kontrollpanelen och dubbelklicka sedan på Skrivare och fax.
      Högerklicka på skrivarikonen och välj Egenskaper.
  2. Klicka på fliken Avancerat.
  3. Gå till listrutan Drivrutin och kontrollera att skrivaren använder rätt drivrutin.
    Namnet på skrivaren ska vara angivet som drivrutin.
  4. Om fel drivrutin är vald väljer du den rätta drivrutinen i listrutan Drivrutin.
  5. Klicka på OK om du vill spara ändringarna.
  6. Gör ett nytt försök att använda skrivaren.
Lösning 12: Kontakta HP Support
  1. Om ingen av dessa lösningar var till hjälp erbjuder HP flera olika alternativ för assisterad support för din produkt.
    För att ditt samtal med support ska gå snabbare bör du ha följande information till hands:
    • Produktnamn (HP Photosmart 5520 series)
    • Modellnummer (anges på insidan av bläckpatronsluckan)
      Figur : Bild – Lokalisera modellumret
    • Serienummer för skrivaren (en kod på 10 tecken)
      Serienumret står angivet på en etikett på baksidan eller undersidan av skrivaren. Serienumret är den kod på etiketten som består av 10 tecken. Det innehåller siffror och bokstäver men inga streck.
  2. Gå till supportsidan för din skrivare genom att följa länken nedan.
    Välj ditt land/region om du blir uppmanad till det och klicka sedan på Kontakta HP för information om hur du får tillgång till teknisk support.
  3. Besök HPs supportforum och kom i kontakt med andra HP-användare som kan ge synpunkter, tips och svar på frågor om din skrivare. Följ länken nedan för att komma till forumen. (HPs supportforum är kanske inte tillgängliga på alla språk.)