• Information

• Respons

HP Color LaserJet M375/M475 MFP Series Product - Lösa problem med trådlösa nätverk

Checklista för trådlös anslutning

• Skrivaren och den trådlösa routern är påslagna och strömförsörjda. Kontrollera även att den trådlösa radiosignalen är aktiverad.
  • Rätt SSID (Service Set Identifier) används. Skriv ut en konfigurationssida för att bekräfta SSID. Om du är osäker på att rätt SSID används gör du om den trådlösa konfigurationen.
  • För säkerhetsskyddade nätverk kontrollerar du att säkerhetsinformationen är korrekt. Om säkerhetsinformationen är felaktig gör du om den trådlösa konfigurationen.
  • Om det trådlösa nätverket fungerar korrekt försöker du komma åt andra datorer på det trådlösa nätverket. Om nätverket är anslutet till Internet försöker du ansluta till internet via en trådlös anslutning.
  • Krypteringsmetoden (AES eller TKIP) är samma för skrivaren som för den trådlösa åtkomstpunkten (för nätverk som använder WPA-säkerhet).
  • Skrivaren är inom det trådlösa nätverkets täckning. För de flesta nätverk måste skrivaren vara inom 30 m från den trådlösa åtkomstpunkten (trådlösa routern).
  • Inga hinder får vara i vägen för den trådlösa signalen. Ta bort stora metallobjekt mellan åtkomstpunkten och skrivaren. Kontrollera att stolpar, väggar eller stödstrukturer som innehåller metall eller betong inte är i vägen mellan skrivaren och den trådlösa åtkomstpunkten.
  • Skrivaren är placerad bort från elektroniska enheter som kan störa den trådlösa signalen. Många enheter kan störa den trådlösa signalen, t.ex. motorer, trådlösa telefoner, övervakningskameror, andra trådlösa nätverk och vissa Bluetooth-enheter.
  • Skrivardrivrutinen är installerad på datorn.
  • Du har valt rätt skrivarport.
  • Datorn och skrivaren är anslutna till samma trådlösa nätverk.

På kontrollpanelen visas meddelandet: Den trådlösa funktionen i den här produkten har stängts av.

1. Tryck på knappen Trådlöst-menyn.
  2. Tryck på knappen In-/aktivera trådlöst och sedan på knappen .

Skrivaren skriver inte ut efter att den trådlösa konfigurationen är slutförd

1. Kontrollera att skrivaren är på och i Redo-läge.
  2. Kontrollera att du ansluter till rätt trådlöst nätverk.
  3. Kontrollera att nätverket fungerar som det ska.
    1. Öppna menyn Nätverksinst. och öppna Trådlöst-menyn.
    2. Välj alternativet Kör nätverkstest för att testa det trådlösa nätverket. Skrivaren skriver ut en resultatrapport.
  4. Kontrollera att rätt port eller skrivare är vald.
    1. I listan över skrivare på datorn högerklickar du på skrivarens namn, klickar på Egenskaper och öppnar fliken Portar.
    2. Kontrollera att kryssrutan bredvid Virtuell skrivarport för USB är markerad.
  5. Kontrollera att din dator fungerar som den ska. Om det behövs startar du om datorn.

Skrivaren skriver inte ut och datorn har en brandvägg från tredje part installerad

1. Uppdatera brandväggen med den senaste tillgängliga uppdateringen från tillverkaren.
  2. Om program kräver brandväggsåtkomst när du installerar skrivaren eller försöker skriva ut ser du till att programmen tillåts i brandväggen.
  3. Stäng tillfälligt av brandväggen och installera den trådlösa skrivaren på datorn. Aktivera brandväggen när du har slutfört den trådlösa installationen.

Den trådlösa anslutningen fungerar inte efter den trådlösa routern eller skrivaren har flyttats

Kontrollera att routern eller skrivaren ansluter till samma nätverk som datorn ansluter till.
  1. Öppna menyn Rapporter och välj alternativet Konfigurationsrapport för att skriva ut rapporten.
  2. Jämför SSID (Service Set Identifier) på konfigurationsrapporten med SSID i skrivarkonfigurationen för datorn.
  3. Om dessa SSID inte är identiska ansluter enheterna inte till samma nätverk. Gör om den trådlösa konfigurationen för skrivaren.

Det går inte att ansluta flera datorer till den trådlösa skrivaren

1. Kontrollera att de övriga datorerna är inom den trådlösa täckningen och att inga hinder blockerar signalen. För de flesta nätverk är den trådlösa täckningen inom 30 m från den trådlösa åtkomstpunkten.
  2. Kontrollera att skrivaren är på och i Redo-läge.
  3. Stäng av brandväggar från tredje part på datorn.
  4. Kontrollera att nätverket fungerar som det ska.
    1. På skrivarens kontrollpanel öppnar du menyn Nätverksinst. och öppnar sedan Trådlöst-menyn.
    2. Välj alternativet Kör nätverkstest för att testa det trådlösa nätverket. Skrivaren skriver ut en resultatrapport.
  5. Kontrollera att rätt port eller skrivare är vald.
    1. I listan över skrivare på datorn högerklickar du på skrivarens namn, klickar på Egenskaper och öppnar fliken Portar.
    2. Klicka på knappen Konfigurera port och verifiera att IP-adressen stämmer med den IP-adress som visas i rapporten Kör nätverkstest.
  6. Kontrollera att din dator fungerar som den ska. Om det behövs startar du om datorn.

Den trådlösa skrivaren tappar kommunikationen när den är ansluten till ett VPN

• Du kan normalt inte vara ansluten till ett VPN och andra nätverk samtidigt.

Nätverket visas inte i listan över trådlösa nätverk

• Kontrollera att den trådlösa routern är påslagen och strömförsörjd.
  • Nätverket är kanske dolt. Du kan dock även ansluta till ett dolt nätverk.

Det trådlösa nätverket fungerar inte

1. Verifiera att nätverket tappat kommunikationen genom att försöka ansluta till andra enheter i nätverket.
  2. Testa nätverkskommunikationen genom att skicka ett pingkommando till nätverket.
    1. Öppna en kommandoprompt på datorn. För Windows klickar du på Start, klickar på Kör och skriver sedan cmd.
    2. Ange kommandot ping följt av SSID (Service Set Identifier) för nätverket.
    3. Om fönstret visar returtider fungerar nätverket.
  3. Kontrollera att routern eller skrivaren ansluter till samma nätverk som datorn ansluter till.
    1. Öppna menyn Rapporter och välj alternativet Konfigurationsrapport för att skriva ut rapporten.
    2. Jämför SSID (Service Set Identifier) på konfigurationsrapporten med SSID i skrivarkonfigurationen för datorn.
    3. Om dessa SSID inte är identiska ansluter enheterna inte till samma nätverk. Gör om den trådlösa konfigurationen för skrivaren.