HP Color LaserJet M351/M451 MFP Series Product - Lösa nätverksproblem

Kontrollera följande för att bekräfta att produkten kommunicerar med nätverket. Innan du börjar skriver du ut en konfigurationssida från skrivarens kontrollpanel och letar reda på skrivarens IP-adress som visas på den här sidan.
Dålig fysisk anslutning
  1. Verifiera att produkten är ansluten till rätt nätverksport med en kabel av rätt längd.
  2. Verifiera att kabelanslutningarna är korrekt gjorda.
  3. Titta på anslutningen till nätverksporten på baksidan av produkten och verifiera att den gula aktivitetslampan och den gröna länkstatuslampan lyser.
  4. Om problemet kvarstår, pröva en annan kabel eller port i navet.
Datorn använder felaktig IP-adress för skrivaren
  1. Öppna skrivaregenskaperna och klicka på fliken Portar. Kontrollera att den aktuella IP-adressen för produkten är vald. Skrivarens IP-adressen anges på skrivarens konfigurationssida.
  2. Om du har installerat produkten med HP:s standard-TCP/IP-port, markerar du rutan Skriv alltid ut till den här skrivaren, även om IP-adressen ändras.
  3. Om du har installerat produkten med en Microsoft standard-TCP/IP-port, använder du värdnamnet istället för IP-adressen.
  4. Om IP-adressen är korrekt ska du ta bort produkten och sedan lägga till den igen.
Datorn kan inte kommunicera med skrivaren
  1. Testa nätverkskommunikationen genom att skicka ett pingkommando till nätverket.
    1. Öppna en kommandoprompt på datorn. För Windows klickar du på Start, klickar på Kör och skriver sedan cmd.
    2. Skriv ping följt av skrivarens IP-adress.
    3. Om fönstret visar returtider fungerar nätverket.
  2. Om pingkommandot misslyckas kontrollerar du att nätnaven är på. Kontrollera sedan att nätverksinställningarna, produkten och datorn är konfigurerade för samma nätverk.
Skrivaren använder felaktiga länk- och duplexinställningar för nätverket
Hewlett-Packard rekommenderar att du låter denna inställningar vara i automatiskt läge (standardinställning). Om du ändrar dessa inställningar måste du även ändra dem för nätverket.
Nya programvaror kan orsaka kompatibilitetsproblem
Verifiera att alla nya programvaror är rätt installerade och att de använder rätt skrivardrivrutin.
Datorn eller arbetsstationen är felaktigt inställd
  1. Kontrollera nätverksdrivrutinerna, skrivardrivrutinerna och nätverkomdirigeringen.
  2. Verifiera att operativsystemet är korrekt konfigurerat.
Skrivaren är avaktiverad eller så är andra nätverksinställningar felaktiga
  1. Granska konfigurationssidan och kontrollera nätverksprotokollets status. Aktivera det vid behov.
  2. Konfigurera nätverksinställningarna på nytt om det behövs.