• Information
    Välkommen, Samsungkunder

Behöver du support för din Samsung skrivare? HP finns här till hjälp! Läs mer

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP Omni 27-10xx allt-i-ett-datorer - kan inte slutföra konfigurering av trådlös mus och tangentbord

Det här dokumentet gäller bara för HP Omni 27-10xx allt-i-ett-datorer.
I installationsguiden för HP Omni 27-10xx-datorer står att du måste installera en trådlös mottagare på datorn. Den trådlösa mottagaren är dock redan installerad på datorn. Du behöver alltså inte installera någon trådlös mottagare.
Den trådlösa mottagaren sitter på baksidan av datorn, i det nedre högra hörnet och täcks av en hård plastflik.
Figur : Plats för den trådlösa mottagaren
Bild: Plats för den trådlösa mottagaren
Ansluta trådlös mus och tangentbord
Om den trådlösa musen och det trådlösa tangentbordet inte fungerar när du har konfigurerat datorn och startat den, följer du dessa anvisningar för att ansluta mus och tangentbord.
Steg ett: Ta bort och byt ut den trådlösa mottagaren
Följ dessa anvisningar för att ta bort och byta ut den trådlösa mottagaren.
  1. Kontrollera att datorn är påslagen.
  2. Tryck längst upp på skyddet till den trådlösa mottagaren och dra det nedåt.
      obs!
    Du kan behöva använda en liten skruvmejsel för att få loss skyddet. Var försiktig så att du inte skadar skyddet eller baksidan av datorn.
    Figur : Ta bort skyddet till den trådlösa mottagaren
    Bild: Ta bort skyddet till den trådlösa mottagaren
  3. Ta bort den trådlösa mottagaren.
    Figur : Ta bort den trådlösa mottagaren
    Bild: Ta bort den trådlösa mottagaren
  4. Sätta tillbaka den trådlösa mottagaren. Sätt inte tillbaka skyddet ännu.
    Figur : Sätta tillbaka den trådlösa mottagaren
    Bild: Sätta tillbaka den trådlösa mottagaren
Steg två: Ansluta den trådlösa musen
Följ dessa anvisningar för att ansluta den trådlösa musen.
  1. Kontrollera att den trådlösa musen är påslagen. Strömbrytaren sitter under musen och ska stå i läget "on".
      Figur : Placering av musens strömbrytare och anslutningsknapparna på musen och tangentbordet
    1. Strömbrytare för den trådlösa musen i läge "on"
    2. Anslutningsknapp till den trådlösa musen
    3. Anslutningsknapp till det trådlösa tangentbordet
  2. Håll den trådlösa musen i jämnhöjd med den trådlösa mottagaren på cirka 30 centimeters avstånd.
  3. Tryck in och håll kvar anslutningsknappen tills den blå LED-lampan på den trådlösa mottagaren blinkar och sedan släcks. Det tar normalt cirka 10 sekunder.
      obs!
    Mottagarens anslutningssession löper ut efter 60 sekunder. Om ingen synkronisering sker under den här tiden, släpper du anslutningsknappen och upprepar steg 2 och 3.
  4. Testa den trådlösa musen genom att flytta den som vanligt och se till att markören på skärmen flyttar sig motsvarande.
Steg tre: Anslut det trådlösa tangentbordet
Följ dessa anvisningar för att ansluta det trådlösa tangentbordet.
  1. Håll det trådlösa tangentbordet i jämnhöjd med den trådlösa mottagaren på cirka 30 centimeters avstånd.
  2. Tryck in och håll kvar anslutningsknappen tills den blå LED-lampan på den trådlösa mottagaren blinkar och sedan släcks. Det tar normalt cirka 10 sekunder.
      obs!
    Mottagarens anslutningssession löper ut efter 60 sekunder. Om ingen synkronisering sker under den här tiden, släpper du anslutningsknappen och upprepar steg 1 och 2.
  3. Testa det trådlösa tangentbordet genom att skriva och se till att motsvarande tecken visas på skärmen.
Steg fyra: Sätt tillbaka skyddet på den trådlösa mottagaren
Sätt tillbaka skyddet på den trådlösa mottagaren.
Figur : Sätta tillbaka skyddet på den trådlösa mottagaren
Bild: Sätta tillbaka skyddet på den trådlösa mottagaren