HP Officejet 150 Mobile allt-i-ett-skrivarserie (L511) - Det går inte att skriva ut via en trådlös Bluetooth-anslutning

Problem

Du kan inte skriva ut från en Bluetooth-enhet till HP-skrivaren via ett trådlöst Bluetooth-nätverk. Det finns flera orsaker till det här problemet, däribland svag Bluetooth-signal eller störningar, att enheterna inte är påslagna eller att en USB-PictBridge-port används.
Viktigt! Du måste följa dessa lösningar i angiven ordningsföljd för att lösa problemet.

Lösning ett: Starta skrivaren och Bluetooth.

1. Starta skrivaren genom att trycka på strömbrytaren, om den inte redan är igång.
  2. Tryck på högerpilen () på skrivarens kontrollpanel för att visa den andra navigeringsskärmen.
  3. Tryck på Bluetooth-ikonen ().
  4. Tryck på Aktivera. Efter en kort fördröjning visas ”Radio på” på kontrollpanelen.
  5. Tryck på OK.
  6. Tryck på Start-ikonen () för att återvända till startskärmen.
  7. Bluetooth-ikonen () visas i det övre högra hörnet av kontrollpanelen när Bluetooth är påslaget.
  8. Starta Bluetooth på enheten som du vill skriva ut från, om det inte redan är påslaget.
  9. Vänta tills HP-skrivaren är inaktiv och tyst innan du försöker skicka ett utskriftsjobb.
  10. Pröva att skriva ut från Bluetooth-enheten.
  • Avbryt felsökningen om dessa steg löste problemet.
  • Fortsätt till nästa lösning om problemet kvarstår.

Lösning två: Koppla bort övriga Bluetooth- och USB-enheter och starta om skrivaren

1. Se till att HP-skrivaren är inom räckvidden för den Bluetooth-enhet som du vill skriva ut från. Bluetooth-utskrift kan ske trådlöst på avstånd upp till 10 m.
  2. Ta tillfälligt bort andra Bluetooth-enheter som är anslutna till datorn och som inte behövs för att felsöka anslutningsproblem.
  3. Koppla tillfälligt bort några USB- eller PictBridge-enheter från USB-/Pictbridge-porten på skrivaren
    obs!
    Om många USB-enheter är anslutna till datorn samtidigt kan det orsaka störningar i Bluetooth-anslutningarna.
  4. Stäng av skrivaren genom att trycka på strömbrytaren.
  5. Tryck på strömbrytaren för att starta skrivaren.
  6. Pröva att skriva ut från Bluetooth-enheten.
Om dokumentet inte skrivs ut kan ett trådlöst signalavbrott ha uppstått. Om ett meddelande visas på datorn med en förklaring om att det finns ett signalproblem avbryter du utskriftsjobbet och skickar sedan om det från datorn.