• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP notebook-datorer - Visa Windows prestandaklassificering (WEI)

Detta dokument avser HP notebook-datorer med Windows Vista.
Windows prestandaklassificering (WEI) mäter datorns prestandaförmågor. Om du känner till din WEI kan du lättare välja programvara som datorn kan hantera. Eftersom många programvaruutgivare klassificerar sina program på samma WEI-skala från 1,0 och uppåt är det lätt att välja program som körs effektivt på datorn. Om datorn till exempel har en klassificering på 4,2 för spelgrafik kör datorn ett spel med klassificering på 4,2 eller mindre för grafik.
Var hittar jag WEI?
För att hitta Windows prestandaklassificering klickar du på Start, skriver system i sökraden och klickar på System i söklistan. Numret i den markerade rutan är din WEI. Det här numret baseras på den lägsta klassificeringen av fem kategorier som omfattar: processor, minne (RAM), grafik, spelgrafik och primär hårddisk. För att visa klassificering för de individuella kategorierna klickar du på Windows prestandaklassificering.
  obs!
WEI är den lägsta klassificeringen av de fem kategorierna, inte genomsnittet av de fem klassificeringarna.
Vad betyder en låg klassificering?
Det finns fem klassificeringar i fönstret Prestandainformation och -verktyg. En låg klassificering förhindrar inte att du kan köra ett program, men du kan använda WEI som vägledning för att nå maximal prestanda på datorn. För att få veta mer klickar du på Vad betyder numren?.
  1. Läs om hur du förbättrar prestandan
  2. Vad betyder numren
  3. Uppdatera resultatet
  4. Se relaterad programvara
Är WEI exakt?
WEI är snarare en referenspunkt än ett permanent nummer. Till exempel har vissa nya datorer till en början en låg WEI eftersom de inte har haft möjlighet att köra diagnostik. När du kör Windows Update och klickar på Uppdatera resultatet i fönstret Prestandainformation och -verktyg bör WEI bättre reflektera datorns prestanda.
Hur kan jag förbättra min WEI?
Du kan förbättra Windows prestandaklassificering genom att göra följande:
  • Kör Windows Update regelbundet för att se till att du har de senaste uppdateringarna av drivrutiner och programvara.
  • Uppgradera maskinvaran för att göra att datorn presterar bättre, till exempel öka hårddiskutrymmet eller lägga till mer RAM eller virtuell RAM genom att använda Vista ReadyBoost.
    Mer information om att använda Vista Readyboost finns under HP notebook-datorer - Använda Windows Vista ReadyBoost.
  • Klicka på Läs om hur du kan förbättra datorns prestanda och utför de föreslagna uppgifterna.
Var kan jag hitta programvara som är klassificerad för min WEI?
För att se en lista med programvara som passar WEI klickar du på Sök på webben och visa programvara som matchar datorns prestanda i fönstret Prestandainformation och -verktyg.