• Information
    Vi håller på att uppgradera vår hemsida

Vid tillfälliga problem, vänligen försök igen senare.

Läser in...

HP Officejet Pro allt-i-ett- och e-allt-i-ett-skrivare - Mac OS X version 10.7 och OS X version 10.8: Meddelandet "Nätverksfel" visas när du använder Skanna eller Digitalt fax till nätverksmapp

Problem
Något av följande felmeddelanden visas på datorn eller skrivarens kontrollpanel när du använder funktionen Skanna till nätverksmapp eller Digitalt fax till nätverksmapp i Macintosh OS X version 10.7 Lion och OS X version 10.8 Mountain Lion.
  • Meddelandet "Nätverksfel" visas på datorn när du konfigurerar en profil för att Skanna till nätverksmapp eller Digitalt fax till nätverksmapp i den inbäddade webbservern (EWS).
  • Meddelandet "Anslutningsfel i nätverk" visas på skrivarens kontrollpanel när du skannar eller faxar med funktionen Skanna till nätverksmapp eller Digitalt fax till nätverksmapp.
Lösning: Uppdatera skrivarens inbyggda programvara (endast Officejet Pro 8500A och 8600 skrivarserierna)
HP har gett ut en uppdatering av inbyggd programvara för att lösa de här problemen.
  1. Kontrollera att skrivaren är påslagen och ansluten till datorn, antingen via ditt nätverk eller en USB-kabel.
  2. Gå till HP:s kundsupport - Hämtning av programvara och drivrutiner, och ange sedan skrivarens modellnummer.
  3. Välj det operativsystem som behövs.
  4. Klicka på Inbyggd programvara och klicka därefter på Ladda ned.
    Om avsnittet Inbyggd programvara inte visas, är en uppdatering inte för närvarande tillgänglig för skrivaren.
  5. Klicka på Använd HP-nedladdnings- och installationsguide (rekommenderas), klicka på Nästa och klicka sedan på Installera nu.
  6. Titta i fönstret Uppdatering av HP-skrivare när det öppnas för att se om din skrivares serienummer visas.
    • Om serienumret visas, välj kryssrutan bredvid den och klicka sedan på Uppdatera.
    • Om serienumret visas fast statusen inte är tillämplig (grå), behöver inte den inbyggda programvaran uppdateras. Klicka på Avbryt.
    • Om serienumret inte visas och skrivaren använder en nätverksanslutning, ska du ansluta en USB-kabel till skrivaren och datorn, vänta i 20 sekunder och sedan klicka på Uppdatera. När serienumret visas, välj kryssrutan bredvid den och klicka sedan på Uppdatera.
    Figur : Uppdatera skrivarens inbyggda programvara (Windows-versionen visas)
     Fönstret för verktyget HP-skrivaruppdatering visar ett serienummer som valts för en HP OfficeJet 4650-skrivare och ett aktivitetsfält visar att uppdateringen pågår.
  7. När hämtningen är klar, klicka på OK.
  8. Om du anslöt en USB-kabel för att uppdatera din nätverksanslutna skrivare ska du sedan ta bort USB-drivrutinen som har installerats av Windows.
    1. Sök i Windows efter Enheter och skrivare och klicka på Enheter och skrivare i resultatlistan.
    2. Högerklicka på USB-skrivarenheten som motsvarar din skrivarmodell och välj sedan Ta bort enheten.
    3. Koppla bort USB-kabeln från skrivarens och starta sedan om datorn.
Lösningar
  • Använd en Macintosh-dator med operativsystemet OS X version 10.6 (eller äldre).
  • Fildelning mellan äldre och nyare Mac-operativsystem. Konfigurera Skanna till nätverksmapp eller Digitalt fax till nätverksmapp för att skicka till det äldre operativsystemet.