Stationär HP-dator i TouchSmart 600-serien - Använda en spelkonsol eller videospelare med din TouchSmart-dator

Detta dokument avser stationära HP-datorer i TouchSmart 600-serien.
Du kan använda din TouchSmart-dator som bildskärm för att spela spel på eller visa filmer från enheter som visar HDMI- eller kompositvideo, till exempel XBox eller en Bluray-spelare. Du gör det genom att ansluta spelkonsolen till datorn med en HDMI-kabel eller kompositljud- och videokabel (A/V). Välj sedan källa för A/V-signalen med A/V-källknappen. A/V-källknappen, HDMI-porten och komposit-A/V-portarna finns på datorns övre vänstra sida.
    Figur : A/V-källknapp, HDMI-port och komposit-A/V-portar
    Placering av A/V-källknapp, HDMI-port och komposit-A/V-portar
  1. A/V-källknapp
  2. HDMI-port
  3. Komposit-A/V-portar
När du anslutit en spelkonsol eller annan videoenhet till datorn kan du trycka på A/V-källknappen för att visa en lägesmeny där du kan välja passande visningsläge.
  • HDMI-läget är visningsläget för videospel på en HDMI-kompatibel spelkonsol. Dessa spel visas i hög upplösning, genom digitala signaler. Välj det här läget om du anslöt spelkonsolen med en HDMI-kabel.
    Figur : HDMI-kontakter
    HDMI-kontakter
  • Composite-läge är visningsläget för videospel som använder analoga signaler. Välj det här läget om du anslöt spelkonsolen med komposit A/V-kablar.
    Komposit-A/V-kablar består av tre ihopsatta kablar med färgkodade anslutningar.
    Figur : Kompositkablar
    Kompositkablar
    • Kabeln med den röda kontakten överför ljudsignalen för den högra kanalen (höger högtalare).
    • Kabeln med den vita kontakten överför ljudsignalen för den vänstra kanalen (vänster högtalare).
    • Kabeln med den gula kontakten överför videosignalen.
  • PC-läget är visningsläget för datoranvändning. Om en spelkonsol inte ansluts eller om konsolen inte är påslagen, ställs källan automatiskt in på detta läge.
  obs!
A/V-källknappen
på fjärrkontrollen fungerar på samma sätt som A/V-källknappen på datorn.
  obs!
Pekskärmen är inte aktiverad i HDMI- och kompositläge.
  obs!
När datorn är ansluten till spelkonsolportarna är den i visningsläge och kan inte spela in.
  varning!
När systemet är i visningsläge är datorn fortfarande igång i bakgrunden. Tangentbordet, musen och pekskärmen är aktiva och styr fortfarande datorn. För att undvika att göra oönskade ändringar av öppna filer på datorn rekommenderas det att du sparar och stänger alla filer innan du ansluter spelkonsolen .
Ansluta spelkonsolen med en HDMI-kabel
  1. Se till att datorn och spelkonsolen är påslagna.
  2. Sätt i den ena änden av HDMI-kabeln i spelkonsolen och den andra änden i datorn.
  3. Tryck på A/V-källknappen på datorn en gång för att öppna källalternativen.
  4. Fortsätt att trycka på A/V-källknappen tills en bockmarkering visas bredvid HDMI-symbolen.
    HDMI-läget aktiveras och spelskärmen visas.
Ansluta spelkonsolen med en A/V-kompositkabel
  1. Se till att datorn och spelkonsolen är påslagna.
  2. Sätt i ena änden av resp. färgkodade kabel i motsvarande port på datorn.
  3. Sätt i andra änden av resp. färgkodade kabel i motsvarande port på datorn.
    Figur : Kompositportar
    Kompositportar
  4. Tryck på A/V-källknappen på datorn en gång för att öppna källalternativen.
    Figur : A/V-källknapp
    A/V-källknapp
  5. Fortsätt att trycka på A/V-källknappen tills en bockmarkering visas bredvid kompositsymbolen.
    Figur : Kompositsymbolen
    Kompositsymbolen
    Kompositläget aktiveras och spelskärmen visas.
Använda fjärrkontrollen i HDMI- eller kompositläge
Använd A/V-källknappen på fjärrkontrollen för att växla mellan de tre källägena: Datorläge, HDMI läge och kompositläge. Den här knappen fungerar på samma sätt som A/V-källknappen på datorns övre vänstra sida . Om du använder fjärrkontrollen medan du är HDMI- eller kompositläge påverkar följande knappar fortfarande datorläget:
  • A/V - växla videokälla (dator, HDMI eller komposit).
  • Volume – justera volymen för datorn och spelkonsolen.
  • Mute – stänga av ljudet i spel och på datorn.
  • Media Center (Start) – växla automatiskt tillbaka till datorn och öppna Media Center.
  • Strömbrytaren - återställa systemet till datorläge där du sedan kan ställa datorn i viloläge eller stänga av den.
Återvända till datorläget från HDMI- eller kompositläget
Använd någon av följande metoder för att återvända till datorläge från HDMI- eller kompositläget:
  • Tryck på Ctrl, Alt och Del samtidigt på tangentbordet.
  • Tryck på Sleep på tangentbordet eller fjärrkontrollen.
  • Tryck på Power/Sleep på datorn.
  • Tryck på Media Center (Start) på fjärrkontrollen.
  • Tryck på TouchSmart-knappen på datorn.
Felsökning av HDMI- och kompositlägena
Problem
Lösning
Efter anslutning av spelkonsolen till portarna på datorn uppvisas något av följande symtom:
  • Skärmen återvänder hela tiden till datorläge.
    eller
  • Ett meddelande visas som anger att systemet inte tar emot någon signal.
Figur : Ett meddelande visas som anger att systemet inte tar emot någon signal.
Ett meddelande visas som anger att systemet inte tar emot någon signal.
  • Kontrollera att enheten och datorn är påslagna.
  • Kontrollera att HDMI-kabeln eller kompositkablarna är anslutna till datorn och till spelkonsolen.
  • Kontrollera att den önskade källan har en bockmarkering bredvid sig i menyn (antingen HDMI eller kompositljud/video).
När du har valt källa bör du se ett meddelande på skärmen som ser ut ungefär så här:
Figur : Ett meddelande visas som anger att systemet tar emot en signal.
Ett meddelande visas som anger att systemet tar emot en signal.
Ljudet försvinner från ett videospel.
  • Ljudet är avstängt. Tryck på Volume + eller Volume – på sidan av datorn för att återställa ljudet.
  • Kontrollera att rätt ljudkälla har valts.
    • Om en HDMI-kompatibel enhet är ansluten trycker du på A/V-käll knappen för att aktivera visningen och sedan på A/V -källknappen tills HDMI är valt.
    • Om kompositljud/video är anslutet väljer du det med knappen.
  • Öppna ljudinställningsmenyn från spel programmet och kontrollera att rätt ljudformat har valts.
    Välj digitalt stereoljud eller PCM-ljud. (HP TouchSmart PC stöder inte AC3, DTS eller Dolby Digital 5.1.)
  • Om ett ljudvarningsmeddelande visas kan något av följande fel ha inträffat:
    Figur : Ljudvarningsmeddelande
    Ljudvarningsmeddelande
    • A/V-källäget är HDMI, men det ljud som skickas ut är Dolby Digital eller DTS.
      eller
    • A/V-källäget är HDMI och inget ljud känns av.
När du har anslutit externa högtalare är ljudet avstängt.
När en ljudutgångskontakt (till exempel hörlurar eller externa högtalare) är anslutna, stängs de interna högtalarna av. Se till att volymen på de externa högtalarna höjs.