HP Officejet 6000 (E609a) och 6000 trådlös (E609n) skrivare - Rengör skrivhuvudet

Inledning
Detta dokument innehåller steg för rengöring av skrivhuvudet med ett rengöringsverktyg för skrivhuvuden. Processen kör bläck genom munstyckena för att försöka rensa och rengöra skrivhuvudena inuti produkten.
Du kan använda rengöringsprocessen för att lösa problem med utskriftskvaliteten, till exempel randiga och smetiga utskrifter.
  obs!
Eftersom denna process använder bläck rekommenderar HP att du inte rengör skrivhuvudet i onödan för att undvika att slösa bläck.
Rengöra skrivhuvudet
Använd någon av följande metoder för att köra verktyget för rengöring av skrivhuvudet.
  obs!
Rengöringsprocessen kan ta flera minuter att slutföra.
Metod ett: Rengör skrivhuvudet från kontrollpanelen
Följ dessa steg för att köra verktyget för rengöring av skrivhuvudet från produktens kontrollpanel.
  1. Lägg i vanligt vitt oanvänt papper i storleken Letter, A4 eller Legal i huvudfacket.
  2. Håll strömbrytaren () nedtryckt.
  3. Tryck på knappen Avbryt ( två gånger och sedan en gång på knappen Fortsätt ().
  4. Släpp strömbrytaren ().
Metod två: Rengör skrivhuvudet med hjälp av HP Lösningscenter
Följ dessa steg för att köra verktyget från HP Lösningscenter, som en programvarukomponent som levererades med din produkt.
  1. Öppna HP Lösningscenter:
    • Windows XP: Klicka på Start, Alla program, HP och slutligen på HP Lösningscenter.
    • Windows Vista: Klicka på Windows-ikonen () > Alla program > HP > HP Lösningscenter.
    HP Lösningscenter öppnas i ett nytt fönster.
  2. Klicka på Inställningar (), och klicka sedan på Skrivarens verktygslåda. Skrivarens verktygslåda öppnas.
  3. Klicka på fliken Enhetstjänster och sedan på Rengör skrivhuvuden.
  4. Klicka på Rengör för att påbörja rengöringen och följ sedan anvisningarna på skärmen för att slutföra processen. En testsida skrivs ut när rengöringen avslutas.
    Figur : Exempel på testsida
  5. Återvinn eller släng testsidan.