• Information
    Windows 11

Hitta vanliga frågor och svar här.

• Respons

Läser in...

HP OfficeJet 4500, 4575-skrivare - Byta bläckpatroner

Detta dokument gäller för HP OfficeJet 4500 (K710 och G510) och 4575 (K710) allt-i-ett-skrivare.
Byt ut bläckpatroner som är tomma eller nästan tomma med nya, äkta HP-bläckpatroner.

Video: Byta ut bläckpatronerna

Följande video visar hur du byter bläckpatron.
Om du har problem att se videon eller vill se videon i en annan storlek kan du se den på YouTube genom att klicka här.

Steg 1: Fyll på vanligt papper

Innan du byter bläckpatronerna och påbörjar justeringsprocessen fyller du på papper i skrivaren.
  1. Dra ut fackets förlängningsdel.
    Figur : Dra ut fackets förlängningsdel
    Bild: Dra ut fackets förlängningsdel
  2. Lägg pappersbunten i inmatningsfacket med kortsidan framåt och utskriftssidan nedåt.
    obs!
    Fyll inte på papper under en pågående utskrift.
  3. Justera pappersledaren tills den ligger an mot pappersbunten.
    Figur : Justera pappersledaren
    Bild: Justera pappersledarna för bredd

Steg 2: Byta bläckpatroner

1. Starta skrivaren.
      varning!
    Om skrivaren är avstängd när åtkomstluckan är öppen, kommer skrivaren inte att lossa bläckpatronerna.
  2. Öppna den främre luckan.
    Skrivarvagnen flyttas längst ut till skrivarens högra sida.
    Figur : Öppna den främre luckan
    Bild: Öppna den främre åtkomstluckan
  3. Vänta tills vagnen har slutat arbeta och är tyst innan du fortsätter.
  4. Lossa på bläckpatronen genom att försiktigt trycka den nedåt och dra sedan ut den från hållaren.
    Figur : Ta ut den gamla bläckpatronen
    Bild: Ta ut den gamla bläckpatronen.
  5. Ta ut en av de nya bläckpatronerna från dess förpackning. Var noga med att endast vidröra den svarta plasten på bläckpatronen.
  6. Ta försiktigt bort plasttejpen.
      varning!
    Rör inte kopparkontakterna eller bläckmunstyckena. Byt inte ut skyddstejpen på kontakterna. Om du vidrör dessa delar kan de täppas till, vilket medför otillräcklig bläcktillförsel och dålig elektrisk anslutning.
    Figur : Ta bort tejpen
    Bild: Ta bort tejpen
  7. Håll bläckpatronen i sidorna med munstyckena mot skrivaren och för sedan in den på rätt plats.
    • Om du installerar en trefärgsbläckpatron ska den placeras på den vänstra platsen.
    • Om du installerar en svart bläckpatron ska den sättas in på den högra platsen.
    Figur : För in bläckpatronen i den tomma hållaren
    Bild: För in bläckpatronen i den tomma hållaren
  8. Skjut in den nya bläckpatronen i en vinkel aningen snett uppåt i den tomma platsen och tryck den sedan försiktigt på plats den tills den snäpper fast.
  9. Upprepa vid behov föregående steg om du vill byta den andra bläckpatronen.
  10. Stäng den främre luckan.

Steg 3: Justera skrivaren

För att få bästa utskriftskvalitet är det nödvändigt att justera bläckpatronerna.
  1. När du stänger den främre åtkomstluckan, vänta tills skrivaren skriver ut justeringssidan.
    Figur : Inriktningssida
    Bild: Inriktningssida
  2. Öppna skannerlocket och placera sedan justeringssidan vänd nedåt på skannerglaset.
    Figur : Öppna skannerlocket och placera sidan på skannerglaset
    Bild: Öppna skannerlocket och placera sidan på skannerglaset
  3. Stäng skannerlocket.
  4. Tryck på OK.
    Skrivaren skannar en justeringssida och slutför justeringen.

Vanliga frågor (FAQ)

Se listan över vanliga frågor om hur du byter ut bläckpatroner.