• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP Laserjet M1319f flerfunktionsskrivare och HP LaserJet Pro M1536 flerfunktionsskrivarserie - felsöka faxproblem

Problem
Produktens faxfunktion fungerar inte.
Lösningar
För bästa resultat vid felsökning av faxproblem kontrollerar du att produktens kabel är ansluten direkt till telefonjacket i väggen. Koppla bort andra enheter som anslutits till produkten.
Efter varje avslutad lösning försöker du sända ett fax för att se om problemet har lösts.
Lösning ett: Uppgradera den inbyggda programvaran
Följ anvisningarna nedan för att uppdatera den inbyggda programvaran.
Steg ett: Skriv ut en konfigurationssida
  1. Tryck på knappen Inställningar ().
  2. Välj Rapporter, välj Konfig. rapport och tryck sedan på OK.
    Konfigurationsrapporten skrivs ut.
Steg två: Jämför den inbyggda programvarans versioner
Följ stegen nedan för att ladda ned uppdateringen av den inbyggda programvaran och spara den på datorn.
  1. Starta produkten.
  2. Öppna ett nytt fönster och bläddra till sidan Välj program och drivrutiner:
    1. Högerklicka på länken Välj program och drivrutiner och klicka sedan på Öppna i nytt fönster.
    2. Ange produktnumret om du ombeds göra det. Det kan hända att du behöver klicka på det i en lista med liknande produkter.
    3. Klicka på ditt operativsystem.
      Sidan Välj programvara och drivrutiner öppnas.
  3. Leta efter fältet Version i avsnittet Inbyggd programvara.
    • Om versionens datumkod överensstämmer med datumkoden i konfigurationsrapporten har du den senaste versionen. Gå vidare till Metod två: Kontrollera faxportarna.
    • Om värdena inte stämmer överens, fortsätt med dessa steg för att uppdatera produkten med den senaste inbyggda programvaran.
  4. Klicka på Uppdatera inbyggd programvara.
  5. Klicka på Endast nedladdning.
  6. Klicka på Kör och följ sedan anvisningarna på skärmen för att installera programvaran.
Lösning två: Kontrollera faxportarna
Kontrollera att telefonkabeln är ansluten direkt från telefonjacket i väggen till faxporten.
Figur : Kabeln ansluts direkt från väggen till faxporten.
Bild på telefonportarna på baksidan av produkten
Lösning tre: Kontrollera telefonlinjen
Följ dessa steg för att kontrollera telefonlinjen.
  1. Dra ut telefonkabeln på produktens baksida.
  2. Anslut telefonkabeln till en telefon.
  3. Lyssna efter kopplingstonen.
    • Om telefonlinjen har kopplingston, anslut den till rätt port på produktens baksida.
    • Om du inte får någon kopplingston, provar du en annan telefonkabel eller använder ett annat telefonjack.
Lösning fyra: Kör verktyget för faxinstallation
Följ dessa steg för att köra verktyget för faxinstallation.
  1. Öppna verktyget för faxinstallation för att säkerställa att produkten är korrekt konfigurerad.
    • Windows XP: I Windows aktivitetsfält: Klicka på Start, klicka på Alla program, peka på HP och därefter på Verktyg för faxinstallation.
    • Windows Vista: I Windows aktivitetsfält klickar du på Windows-ikonen (), på Alla program, pekar på HP och därefter på Verktyg för faxinstallation.
  2. Följ anvisningarna på skärmen för att installera faxen.
Lösning fem: Sök efter en analog faxlinje
HP-produkterna stöder faxning på en analog telefonlinje. Se avsnitten nedan för din telefon och dina Internettjänster.
ISDN eller digitala telefonväxlar
Kontakta din tjänsteleverantör för att konfigurera en analog faxlinje.
VoIP-telefontjänst
  1. Kontakta din Internetleverantör och kontrollera om faxning stöds.
      obs!
    I en del fall behövs en adapter.
  2. Kontakta din VoIP-leverantör för rekommenderad hastighet på faxmodemet.
  3. Tryck på knappen Inställningar ().
  4. Välj Faxinställningar, välj Alla fax, välj Faxhastighet och välj sedan den hastighet som rekommenderas av din VoIP-leverantör.
DSL Internettjänst
Om din telefon levererades med en DSL Internettjänst, krävs ett högpassfilter på telefonlinjen som produkten använder. Kontakta DSL-leverantören eller köp ett DSL-filter om du inte redan har ett.
  obs!
Om du redan har ett högpassfilter installerat, prova ett annat filter. Högpassfilter kan gå sönder.
Lösning sex: Lösningar på felmeddelanden som visas på skärmen
Om ett visst felmeddelande visas på displayen, går du till Felmeddelanden på fax (c01756193) (på engelska) och sök efter ditt felmeddelande.
Lösning sju: Lösa problem vid mottagning av fax
Ändra följande inställningar om du kan skicka men inte ta emot fax.
Följande video visar hur du ändrar ECM-inställningen. En annan produkt än din kanske visas i videon, men stegen är desamma.
Om du har problem att se videon eller vill se videon i en annan storlek kan du se den på YouTube genom att klicka här.
  1. Tryck på knappen Inställningar ().
  2. Använd pilknapparna () för att välja Faxinställning, välj Alla fax, välj Felkorrigering, välj och tryck sedan på OK.
      obs!
    Om du avaktiverar ECM-läge (Error Correction Mode) reduceras bildkvaliteten.
  1. Tryck på knappen Inställningar ().
  2. Använd pilknapparna () för att välja Faxinställning, välj Alla fax, välj Faxhastighet, välj Långsam och tryck sedan på OK.
Om problemet kvarstår när du tar emot fax, går du till Det går inte att ta emot fax (c01756315) (på engelska) och letar upp produktens symptom.
Lösning åtta: Lösa problem vid sändning av fax
Ändra följande inställningar om du kan ta emot men inte skicka fax.
  1. Tryck på knappen Inställningar ().
  2. Använd pilknapparna () för att välja Faxinställning, välj Alla fax, välj Felkorrigering, välj och tryck sedan på OK.
      obs!
    Om du avaktiverar ECM-läge (Error Correction Mode) reduceras bildkvaliteten.
Följande video visar hur du ändrar faxhastigheten. En annan produkt än din kanske visas i videon, men stegen är desamma.
Om du har problem att se videon eller vill se videon med en annan storlek kan du spela videon på YouTube genom att klicka här.
  1. Tryck på knappen Inställningar ().
  2. Använd pilknapparna () för att välja Faxinställning, välj Alla fax, välj Faxhastighet, välj Långsam och tryck sedan på OK.
Om problemet kvarstår när du skickar fax, går du till Det går inte att skicka fax (c01756202) (på engelska) och letar upp produktens symptom.
Lösning nio: Kontrollera att enheten är korrekt installerad
Om du har problem att ansluta andra enheter på samma linje som produkten, som t.ex. en telefonsvarare eller telefon, se stegen i Felsöka faxinstallation (c01756216) (på engelska) och leta sedan upp produktens symptom.